Insidertips til 10 bedste strande i Kroatien

Sssshhh… Ikke et ord til nogen   

På listen finder du nogle af Kroatiens mest eftertragtede strande, som kun de færreste kender til. Jeg leder dig gennem Kroatiens smukke land og viser, hvad de forskellige regioner har at tilbyde. Vi tager turen fra den sydlige del af Dalmatien gennem Kvarner Bugten og slutter af ved Istrien. Strandene er opstillet i tilfældig rækkefølge, og du vil måske bemærke, at de fleste strande på listen er fra Dalmatien og de omkringliggende øer. Årsagen til dette er, at des længere du bevæger dig mod syd (Dalmatien), des bedre strande finder du. Måske finder du inspiration til din kommende ferie?

Da ord virker overflødige i denne sammenhæng, vil jeg lade billederne tale deres eget sprog og byde dig velkommen. Læn dig tilbage, nyd synet og drøm dig væk.

(Artiklen indeholder sponserede links)

Zuljana, Peljesca (Dalmatien) 

Denne skønne perle befinder sig omk. 80 km fra Dubrovnik og gemmer sig på halvøen Peljesca. Zuljana er en lille fiskerlandsby med kun 200 indbyggere, og på trods af landsbyens lille størrelse, så oplever indbyggerne i disse år en utrolig popularitet blandt turister, der kommer fra hele verden. De charmerende vinmarker skal opleves, for vinen hos de små vinproducenter smager fantastisk, og så ligger den helt store kroatiske vinproducent Dingac lige i nærheden. Alle der kommer til Zuljana bliver imponeret over naturen, de smukke bugter, velsmagende økologiske delikatesser fra det lokale madmarked og den afslappende stemning. Stedet tiltrækker børnefamilier, par og ældre. Her er ingen hotelkæder, men du kan leje værelser eller bo på en ganske god campingplads, som du finder lige i nærheden.

Zuljana strand Boris Jovic

Foto: Boris Jovic

Zuljana 2 Boris Jovic

Foto: Boris Jovic

Pasjaca stranden, Konvale (Dalmatien) 

Vi bliver lidt endnu i den sydlige del af Dalmatien. Konvale er en mindre bydel, som du finder ca. 30 km syd for Dubrovnik. Vejen til stranden Pasjaca, kan komme til at volde dig besvær, og du kommer nok til at skulle bede de lokale om hjælp en eller flere gange, men så er gevinsten til gengæld en af de helt store. De uendelige mange trappetrin fører dig 250 m ned til denne mystiske strand, hvor dramatiske klipper skaber rammen om en af Dalmatiens smukkeste strande. Ideel for par, unge, singler og eventyrlystne.

Konvale

Foto: Andrija Carli

Pasjaca stranden

Foto: Slaven Hizak

Basko Polje, Baska Voda (Dalmatien) 

Fiskerlandsbyen Basko Polje ligger kun 1 km fra Baska Voda og er ret populær på grund af den store diversitet der findes i området. De fleste kommer til Basko Polje på grund af det krystalklare vand, det gode mad og de mange aktiviteter, som du og familien kan dyrke sammen i naturparken Biokovo. Her er der nemlig mulighed for at vandre, cykle og klatre i bjergene. Stedet er ideelt for børnefamilier, par og ældre. Find flere informationer her.

Basko Polje Baskavoda

Foto: Makarska Riviera Beaches

Basko Polje Baska Voda

Foto: Makarska Riviera Beaches

Zarace, Hvar (Dalmatien) 

Hvar er ofte blevet kåret til at være en af verdens smukkeste øer, og den fortjener i den grad at bliver anerkendt for sin unikke skønhed. Med sin rige kulturarv, historiske mindesmærker, lavendelplantager, vinmarker, olivenlunde og den ene smukke bugt efter den anden har øen positioneret sig om et unikum. På den sydlige del af Hvar finder du byen Zarace, som kun ligger 8 km fra byen Hvar. Zarace kunne minde om en forladt lille by, for her bor kun 3 indbyggere. Du skal komme til Zarace, hvis du søger en fredsommelig dag på stranden og for at nyde Hvar, når den er bedst. Her finder du uspoleret natur, azurblå hav, fred, få turister og altid solskin. Hvar har det hele, og derfor er øen ideel sted for festglade unge, par, singler, superstjerne, børnefamilier, rygsæksrejsende og ældre. Find flere information om øen på visit-hvar.com

Zarace 5

www.visit-hvar.com

Zarace 3

www.visit-hvar.com

Hvem kunne ikke tænke sig at folde håndklædet ud her?

Zarace strand

www.visit-hvar.com

Sveta Nedelja, Hvar (Dalmatien) 

Denne smukke strand befinder sig i den sydlige del af Hvar og hedder Jagodna. På Sveta Nedelja finder du en lille charmerede by med mange fine bugter, rustik gastronomi, naturoaser og klipper som egner sig til klatring. Når du rejser til Hvar, vil du kunne se, at der dyrkes vin overalt på øen, og Sveta Nedelja er ingen undtagelse. Og dog. For området er hjemsted for et af Kroatiens bedste rødvin, nemlig Plavac. Derfor må du ikke gå glip af vinen, når du besøger Hvar.

Strand Jagoda Sv. Nedelja

www.visit-hvar.com

Srebrna, Øen Vis (Dalmatien) 

Mens alle valfarter til øen Vis for at opleve stranden Stiniva der sidste år blev kåret til at være Europas bedste strand, kan du stadigvæk nyde Srebrna stranden næsten helt for dig selv. Srebrna befinder sig i den sydlige del af øen, og stranden har fået sit navn efter de flotte flade sten, som ser sølvagtige ud i solen. Der er noget ganske unikt over øen Vis, hvis skønhed findes i det simple og rustikke. Atmosfæren på øen er afslappet og hyggelig, maden smager formidabelt og strandene er i en klasse for sig. Stedet tiltrækker alle dem, der søger en ferie i absolut fred og ro. Du kan læse mere om dette paradis her på bloggen.

Srebrna

Foto: Vis Tourist Board

Sakarun, Dugi Otok (Nordlige Dalmatien)

Øen Dugi Otok kan oversættes med “den lange ø” og måler 45 i længde og 5 km i bredde. Dugi Otok er kendt for at have en af Kroatiens smukkeste strande, der i øvrigt minder ret meget om noget taget fra et postkort. Der er noget ganske eksotisk over Sakarun, som måske hænger ret godt sammen med det turkisblå hav, hvide sandsten eller smukke mennesker, som dropper ud og ind, når der afholdes strandfester i løbet af sommeren. Vandet er utrolig lavvandet, og derfor kan du godt tage børnene med, for strandfester kommer du ikke til at opleve hver dag. Her kan du møde rygsæksrejsende, børnefamilier, ældre, par og hotte unge mennesker sommeren lang.

Sakarun Boris Kacan

Foto: Zadar Tourist Board

Dugi Otok22

Foto: Zadar Tourist Board

Stranden Veli Zal, Mali Losinj (Kvarner) 

Denne smukke bugt på øen Mali Losinj bliver også kaldt for Suncana Uvala (Sunny Bay). På den ene del af stranden kan du ligge på de små sandsten, mens den anden del er belagt af beton. Der er nem adgang til vandet, havet er krystalklart og den omkringliggende skov er fantastisk, når du ikke gider sol længere. Losinj har længe været et kendt kursted for turister verden over, som kommer til øen på grund af det milde klima, smukke natur og det helende Adriaterhavet. Stedet tiltrækker par, ældre, yoga entusiaster og børnefamilier.

STRANDEN-Veli_zal

Foto: Tourist Board of Losinj

Medveja, Kvarner Bugten 

Medveja befinder sig på en af de smukkeste ruter langs Kvarner Bugten. Mange kører forbi denne smukke strand, for der er ikke så meget at foretage sig i løbet af sommeren, men for dem som elsker en afslappet ferie, så er dette dette et ideelt valg. Vandet er krystalklart, der ligger en campingplads 200 m fra stranden og de dramatiske Ucka bjerge pryder baggrunden. Hvis du alligevel skulle savne lidt mere liv, så ligger smukke Opatija kun 15 minutter fra Medveja. Ideelt for ældre og par.

Medveja

Foto: Opatija NET

Medveja 12

 

Kamenjak, Istrien 

På Istriens sydligste spids ligger Kamenjak Kap, og ligner noget taget fra en italiensk film fra 50erne. Uspoleret natur, rå klippestrande, smukke bugter og blomstrende dyreliv gør Kamenjak til et af de steder, du skal opleve, når du er på Istrien. Stedet er ideelt for dykkere, windsurfere, cyklister og naturelskere. Området er blevet til beskyttet naturpark, og den bedste måde at opleve stedet på er til fods eller på cykel.

Kamenjak

Foto: Igor Zirojevic

Kamenjak cykel

Foto: Igor Zirojevic

Hvordan kommer jeg nemmest til Kroatien? 

I højsæsonen kan du flyve fra Billund og København til fem forskellige lufthavne i Kroatien. Du finder alle informationerne på bloggen her 

Se flere tilbud på flybilletter til Kroatien her

Er det nemt at komme til Kroatien med bil? 

Med bilen får du meget mere ud af Kroatien. Du finder min kør-selv-ferie guide på bloggen her 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.