Anmeldelse af Istra Premium Camping Resort i Porec

Camping i Porec 

af Brian Lindblad

Brian er administrator af Facebook gruppen “Os der skal på Lanterna i Kroatien”

Når man kører ind i Funtana by bemærker man hurtigt, at et nyt Plodine supermarked er skudt op. Men ellers ser alt ud som det plejer. Ved den første side vej ser man skiltet Istra Premium Camping, og første tanke er, ”skal vi ned af den lille vej”. Vejen kører ned mod havnen og er ikke ret bred. Et par enkelte restauranter og en lille frugt bod og herefter næste skilt mod Istra Premium Camping på venstre side. Vi vælger at køre videre mod havnen, hvor efter næste Istra Premium skilt dukker op. Camping pladsen er ikke at få øje på i denne lille og så hyggelige by. Men 2 indkørsler til pladsen giver en ide om størrelsen, der gemmer sig inde bag ved. Vi følger skiltet, og kører de sidste 100 meter gennem svinget, da pladser viser sig foran os. Jeg vil tror, at de fleste får “wow “fornemmelsen, når de kører ind.

Helt ny rundkørsel, og helt ny indkørsel, helt nye bom bygninger og parkeringsplads. Men synet af den helt nye receptionsbygning der troner op med Valarmar skiltet over hele fronten gør nu engang indtryk.

 

Valemar er en 5-stjernet campingplads 

Det nye skud på stammen fra Valamar. En 5 stjernet campingplads hvor alle faciliteter må siges at være i toppen af poppen. Og vi snakker som i alt. Møbler, bygninger, belægninger, gangstier, veje, træer, buske osv. Camping pladsen er en udvidelse og genskabelse af en ældre plads, og man kan sagtens se forskellen på den nye og gamle afdeling. I den gamle afdeling er træerne vokset op til en god skov med masser af skygge pladser med charme.

Der dufter af nye møbler og frisk træ, når man træder ind i den store nye receptions bygning, der udover at være reception også huser bar, teenage lounge og lege/underholdnings område + teater.

Når vi går turen fra receptionen og videre ned igennem den imponerende bygning, støder man først på baren/lounge området. Fra baren er der udgang til den ene af de store pools, hvor tjenere går rundt og servicerer. Denne er afslapningspoolen. Yderligere fra baren er der adgang til den store biograf/scene, hvor der laves børneshows samt vises film og leges lege med de mindste. Videre ned igennem den lange gang, står det ene bordtennisbord og fodboldbord efter hinanden. Der er en god aktivitet af unge, børn samt voksne legebørn, der hygger sig.

Faciliteter på pladsen 

Der mangler ikke noget. Toiletter, handicap toilet, skifterum for børn. Alt er der. Længere nede er spillerummet med gratis brug af Playstation, xbox osv. På store 55 tommer tv skærme. Bedst af det hele er, at der er ikke overbefolket. Om det er fordi pladsen kun har været åben en uge, eller om der er så mange aktiviteter, at det hele fungerer i et godt flow, vides ikke. Legerum til de mindre, med alt hvad de kan begære lige fra boldbassin til spil og andet. Der er ingen, der keder sig.

Men ud over biografen, lege- og spillerummene i den store receptionsbygning, er børne faciliteterne slet ikke ovre endnu. Pladsen byder også på en kombineret fodboldbane hvor der også er basketball, og endvidere en beach volley bane. Der er bordtennisborde, bordfodbold og mange andre ting sat op over pladsen. Der er også mulighed for udlejning af SUB, vandcykler og meget mere.

Bag ved wipeout banen ses aktivitetsøen. Her går man over flydebroen og ud på øen, hvor forskellige aktiviteter er sat op.

Små lodges, hvor der kan slappes af. Hængekøjer med udsigt over havet. Yderligere er der en bar, hvor der kan bestilles champagne og glas til en romantisk aften, og så får man en madras leveret ud.

Børnepool og leg 

Gennemført børnepool område også med lille vandrutsjebane, samt små aktiviteter og klatring. Bagerst i pool området er en lille bar, hvor der også servers mindre sandwich, burgere og drikkevarer. Vandrutsjebane i flere etager. Banerne er i flere etager og er for både de små og de store, og en enkelt er beregnet for at sidde i badering.

Man må sige at den er designet for både små og store legebørn.

Helt ny og rigtig flot legeplads bestående af gynger, gangbroer, svævebane, rutsjebane og hinkebane.

Og sidst, men ikke mindst… Minigolfbane.

Ser man bort fra badeland og børnefaciliteter byder Istra Premium stadig på en campingplads.
En traditionel plads med samme faciliteter som andre pladser, bare i nyere og bedre stand 😊 Der er også en helt ny, og rigtig flot legeplads bestående af gynger, gangbroer, svævebane, rutsjebane og hinkebane.

Bungalow 

Alle Valamars pladser er delt op i arealer med camping pitches i flere størrelser og forskellige beliggenheder. Det samme er gældende for deres bungalows. Bungalow er placeres i deres Marbello eller Bella Vistaområde og ligger ud langs vandet. Vælger man første række lige ned mod wipe out banen, løber det hurtigt om i 50.000 + for 14 dage. Men så får man da også aircon, egen kæmpe terrasse, egen pool og 2 skridt til vandet 😊

Der er delvist ensrettet kørsel på pladsen. Dvs. når man kommer ind nederst til højre, kører man rundt langs vandet, og kommer over til Marbello. Fortsætter man videre, kommer man så forbi vandlandet og hen til rundkørslen, hvor man så kører ud.

 

Hvis du foretrækker traditionel camping 

Er man mere til traditionel camping, byder Istra Premium også på et hav af pitches at vælge i mellem. Her kan man vælge i mellem 4 forskellige pitches. Valget kan træffes ud fra størrelse beliggenhed, og om der skal grill osv. på pladsen. Typisk starter pladserne fra 70m2 og op efter. Enkelte kan dog godt være mindre. Vores startede i B-området som er helt ny anlagt. Dvs. ingen hække eller andet mellem pladserne. Den røde lerjord var ikke vokset til med græs endnu. Taget i betragtning af Valamars størrelse og erfaringer med camping pladser, var vi overrasket over, at det nye område var anlagt med al for små tilkørsels forhold. Dette betød, at vi måtte snævre os igennem til vores plads, Lamper måtte hives op af jorden for at vi kunne komme rundt. Men frem kom vi. Vi erfarede dog hurtigt, at vores pitch var en af de mindre, men til gengæld lå vi 20 skridt fra toilet og bade faciliteter. 2 minutters gang fra torvet og pool område og 7-8 min. fra havnepromenaden og den tilhørende strand. Fodbold- og volley banen lå lige på den anden side af toilet bygningen, så ungerne strøg hurtig af.

Der er på pladsen stadig meget åbent, da det hele er helt nyt. Men ønsker man skygge pladser findes dette også. Tager man udgangspunkt i kortet over pladsen er det ikke altid lige nemt at overskue. Men område A ned mod havnen er et godt område med masser af pitches med træer. B-området er nyere og hvilket også viser sig tydeligt.

Vi lader lidt billeder snakke for sig selv.

Når man har fundet sig tilrette på pladsen, og begiver sig rundt, støder man uundgåeligt på de nye servicebygninger. Der er placeret flere af dem på hele pladsen, hvor en ting går igen. Der er personale, der gør rent fra morgen til aften. Hele dagen står både bad og toiletforhold skinnende rent. Der bliver spulet, vasket og poleret hele tiden. Servicebygningerne indeholder bad, toilet, puslerum, børnebade, vaske- og tørretumbler og ja, endda familierum, hvor man kan betale for sit helt eget bade og toiletrum.Skal man have vasket service af, kan man både stå inde og udendørs, og med tiden var der gjort klar til opvaskemaskine. Ved hver service bygning var der lige udenfor, enten en lille legeplads, bordtennis eller andet, så ungerne kunne beskæftige sig, når der blev vasket op.

En smuk aften på pladsen.

 

Find alt det nødvendige på Valamars torv

Som på flere af Valamars pladser er torvet (piazza) også kendetegnet ved Istra Premium. De små boder hvor der kan købes souvenir, legetøj og andet. Bageren sælger frisk brød om morgenen og udvider til pizza og andet spiseligt i løbet af dagen. Frugtboden som er spækket med frisk frugt, men er dog meget dyr. Her vil vi anbefale at købe frugt udenfor pladsen. Det samme er gældende for supermarkedet, som også er i den dyre ende. Hen af dagen åbner øl boden, hvor der kan købes og nydes et hav af lokale samt specielel øl. Her serveres også om aftenen, når der er underholdning på den store scene.

Sang og underholdning er der masser af. Underholdningen er typisk levende musik hver anden dag og underholdning for børn hver anden dag. En god kombination. Sidst men ikke mindst er restauranten på torvet, som er en ud af 2 restauranter på pladsen.

Vi har været på flere af Valamars pladser, og må hertil indrømme, at på pladsernes restauranter får man ikke altid den største mad kulinariske oplevelse. Men man får sød og rar betjening. Ikke til billige penge, men til skal vi sige en fair pris.

En Istra Premium en 5-stjernet plads?

Vi har camperet i over 10 år, både i norden og i Europa. De sidste mange år har været i Kroatien. Vores absolutte yndlings plads er Camping Lanterna, som også er en af Valamars pladser. Dog er Lanterna dobbelt så stor som Istra Premium. Både Istra Premium og Lanterna er beliggende i samme afstand til Porec by, og derfor er vores betragtning til Istra Premium, kun taget ud fra pladsen selv, og ikke i forhold til beliggenhed.

Og er Istra Premium så en 5-stjernet plads? Mange pladser i Kroatien er store, nærmest som en helt lille landsby, hvor man har det hele omkring sig. Nogle kommer i autocampere og forlader slet ikke pladsen under opholdet. Andre i et telt eller camp-let, eller som størstedelen i campingvogn. Men er man til en stor campingplads, hvor servicen og aktiviteterne er i top, renligheden er i orden, og går I ikke op i om pladsen er helt på sit øverste endnu. Så er Istra Premium helt sikkert stedet for jer.

Pladsen har stadig ikke fået sin sjæl, og adgangs forholdende for en stor camper eller campingvogn er ikke helt på toppen endnu i enkelte områder. Men man kan føle og mærke, at der arbejdes på det og input fra besøgende tages i mod. Buske og træer er ikke vokset ud endnu, og græsset er ikke helt fremme. Men taget i lyset, havde pladsen kun været åben i et par uger, da vi ankom.

Er pladsen 5-stjernet? Med tiden – helt sikkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.