Europas bedste strand ligger i Kroatien

Øen Vis 

Sidste år blev Europas bedste strand udvalgt af 10,000 rejsende på Europe´s Best Destinations. Du finder den hverken på Sicilien eller Santorini, og du har sikkert aldrig vidst, at stranden eksisterede. For denne lille oase af uberørt skønhed gemmer sig ret godt på en lille ø ved navn Vis. Øen er den yderst beboede ø i den Dalmatinske skærgård, og frem til 1989 var øen et fuldstændig lukket militært område. Her venter dig en ferie, hvor du kan udforske grotter, den ene smukke bugt efter den anden, bade på øde strande og bo i skønne gamle stenhuse lige ud til vandet for meget billige penge. Ja, det lyder som et paradis, ik? Velkommen til en ø-perle hvor sandsynlighed, for at du aldrig har lyst til at forlade den igen, er stor.

Sponseret: Køb billige flybilletter til Kroatien her

Kut / Vis Tourist Board – Foto: Ivo Pervan

Kut

 

Vis set fra oven – Vis Tourist Board – Foto: Ivo Pervan

Vis

Man må sige, at øen Vis gemmer sig godt ude i Adriaterhavet

Øen Vis

 

Hvad kan jeg forvente af øen Vis?

Øde strande, oldgamle ruiner, gamle stenhuse, grotter, vingårde og fuldstændig fantastisk mad er nogle af de ting, som du virkelig skal glæde dig til på øen Vis. Øen har ligget uberørt hen i årevis, og netop dette giver en autentisk oplevelse af indbyggernes levevis, som primært består af fiskeri og landbrug. Øens 5000 indbyggere har en afslappet væremåde, og livsstilen kan bedst beskrives med ”easy living”. For indstillingen er, hvad du ikke når i dag, når du i morgen, og derfor er der ingen grund til at stresse eller skynde sig. Det er derfor en rigtig god idé, at du smider uret væk, nyder naturen og lader dig gå i samme tempo som de lokale. Stedet er derfor ideelt for dig, der søger en ferie i absolut fred og ro.

Oplevelser på Vis

Spis godt på Vis

Komiza og Vis er øens største byer, og det er her, at du finder øens mest fantastiske restauranter. Alle som vender hjem fra Vis er enige om, at maden smager formidabelt. Du finder en perlerække af gode restauranter, som byder på de mest fantastiske lækkerier fra naturens eget skattekammer. Det milde klima medvirker til, at der på øen gror 300 forskellige urter, og du finder masser af pinje-, figen-, og oliventræer uanset, hvor du bevæger der hen. Friske fisk og skalddyr bliver hentet fra Adriaterhavet, kødet får en tur i stenovnen, og over alt på øen kan du få øje på mandarin-, brombær-, og appelsinplantager. Vingårdene leverer fantastiske vin, og derfor må du heller ikke gå glip af den lokale vin.

Vis Tourist Board – Foto: Ivo Pervan

Luka

 

Tag en tur til stranden Stiniva – Europas bedste strand 

Dette smukke paradis ligger inde i en idyllisk lille bugt, som er omringet af klipper, der rejser sig på dramatisk vis fra havets overflade. Stranden kan kun nås ved hjælp af taxabåde, der kan sejle ind i bugten eller ved at vandre ned ad de stejle trapper.

Vis Tourist Board – Foto: Ivo Pervan

Stiniva

 

Stranden Srebrna

Srebrna er en af de smukke strande, som du næsten kan have for dig selv. Den bliver kaldt for “sølv stranden” fordi, når solen står på, lyser den som sølv. Vis Tourist Board – Foto: Ivo Pervan

Srebrna

 

Modra Spilja (Den blå grotte) 

Øen Bisevo ligger 5 km sydvest for Vis. På denne lille ø finder den mest kendte grotte på de dalmatiske øer, som hedder Modra Spilja. Denne grotte er 24 m lang, 14 m høj, 12 m dyb, og det er muligt at se havbunden, fordi alt under vandet lyser som sølv. Inde i grotten bliver du mødt af smukt turkisblåt lys, som bliver skabt af solens stråler, der skinner gennem et undersøisk hul. Der er mulighed for at svømme og dykke ud af grotten og mange har set skildpadder og delfiner i dette område.

Vis Tourist Board – Foto: Ivo Pervan

Modra špilja

 

Hvordan kommer jeg til Øen Vis? 

I højsæsonen flyver både SAS og Norweigan direkte fra København til Split, og turen tager kun 2t 15min. Den hurtigste flyvetur fra Billund tager 4t 40min.  Når du ankommer til Split, skal du køre en kort tur til havnen, hvorfra  du kan vælge at sejle med Jadrolinija til Vis på ca. 2 timer, og der er mulighed for at tage bilen med for 370 kn tur/retur. (Prisen er fra 2016, så det kan være, at den snart bliver ændret). Du kan også sejle med katamaranen, hvis du ikke skal have bilen med, for så tager sejlturen kun 1t 25m, og prisen for en voksen er 55 kn (prisen er fra 2016). Find flere informationer om sejlture fra Split til Vis på hjemmesiden: http://www.visinfo.org/island-vis/ferry-catamaran-vis-croatia.htm Hvis du skal på kør-selv-ferie til Kroatien, kan finde flere informationer på min guide http://smagenafkroatien.dk/koer-selv-ferie-kroatien/

God fornøjelse 🙂

Sponseret: Køb billige flybilletter til Kroatien her

 

 

9 Kommentarer

 • Ser godt ud !!!

  Har du et forslag til, hvor man skal bo på Vis ? Det behøver ikke være børnevenligt 😊

  • Kristina Kristina siger:

   Ja, ik? 🙂
   Vil du gerne bo tæt på by eller må det gerne være lidt udenfor byen?

   Mange hilsner,
   Kristina

 • Elin siger:

  Hej Kristina
  Jeg skal til split med min mand og toårige søn – og er lidt lun på tanken om at komme ud på en ø med det samme. Er Vis en god ide med en toårig og har du nogle forslag til hvor vi skal bo?

  De bedste hilsner fra Elin

  • Kristina Kristina siger:

   Hej Elin
   Hvor lyder det skønt. I kan sagtens tage til øen Vis med jeres 2-årige. Jeg tænker, at der ikke burde være nogle udfordringer med det. Mht. bo steder er det lidt svært at rådgive om, da det kommer an på, hvad I er på udkig efter. Der er fx ingen hoteller på øen, men der er gode feriehuse og ferielejligheder, I kan undersøge. Du må endelig skrive igen, hvis der er andet, jeg kan hjælpe med.
   Mange hilsner,
   Kristina

 • Helle siger:

  Hej Kristina
  Sikke en dejlig blog du har. Vi besøgte Istrien sidste år og er helt sikkert klar på mere Kroatien! <3
  Jeg er blandt de formegentlig mange som ikke var klar over at jeg skulle lede efter Europas bedste strand på en lille øde ø i Kroatien. Hvor lyder det bare som et skønt sted. Jeg vil da helt sikkert skrive mig den bag øret når fremtidige rejser skal planlægges 😉
  Mvh. Helle

  • Kristina Kristina siger:

   Tusind tak, Helle. Nu er jeg også ret inspireret af din blog – særligt om din tur til Marokko 🙂 Du må love mig, at du besøger øen Vis. Der er så dejligt og fredfyld, og der er så mange gode strande rundt omkring på øen, så du bliver ikke skuffet. Er glad for at du fandt noget inspirerende på bloggen og er glad for dine ord <3
   Mange hilsner,
   Kristina

 • Fantastisk blog, du har! Er ved at samle alt det bedste til vores rejse Kroatien til sommer og meget af det har jeg fundet på din blog. Tak for det 🙂

  • Kristina Kristina siger:

   Hej Jane

   Det er altid en fornøjelse at høre, når andre får gavn af bloggen. Tusind tak for din tilbagemelding, som jeg blev meget glad for.

   Mange hilsner
   Kristina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.