Corona virus: Hvad skal du vide, inden du rejser til Kroatien

Status i Kroatien 

Regeringen har besluttet, at man fra den 27. juni kan rejse til en lang række europæiske lande. For at man kan rejse, skal lande leve op til en række kriterier, der bl.a. indebærer et lavt antal smittede. I forbindelse med genåbningen har jeg modtaget en række spørgsmål fra jer, som jeg har forsøgt at besvare så godt som muligt.

 

Status i Kroatien d. 29 juni 2020

Antal smittede: 2725              Raske: 2155                             Døde: 107

De seneste 24 timer er der registreret 34 nye smittetilfælde. Du kan få en samlet oversigt over tallene her.

 

Hvad skal du huske, når du kører til Kroatien? 

Som det ser ud nu, så gælder følgende regler for danskere, der skal rejse til Kroatien:

 • Du skal kunne fremlægge et gyldigt bevis for årsagen til dit besøg. I vejledningen skelnes der mellem forretningsmæssige, økonomiske, turistmæssige eller personlige årsager for dit besøg.
 • Hvis du skal holde ferie i Kroatien så er det nødvendigt, at du kan fremvise en bekræftelse på din booking på det pågældende sted, som du har valgt. Det kan fx være voucher, lejeaftale, bekræftelse, kajakkontrakt, bekræftelse af kajplads osv.
 • Du vil ikke være i stand til at komme ind i landet uden dette. Du skal også give dit telefonnummer til myndighederne.
 • Udlændinge, der rejser til deres egen ejendom i Kroatien, skal også fremvise bevis for ejerskab til grænse politiet.
 • Udlændinge, der rejser ind i Kroatien, behøver ikke at gennemgå en obligatorisk karantæne længere.

Spar tid ved grænsen

 • Det er muligt at udfylde et online formular inden din rejse, som kan reducere tiden ved grænsen til Kroatien. For at udfylde online formularen kræves det,  at du har alle data, som du normalt skal fremvise, når du ankommer til et nyt land. Når du fremviser dit pas ved grænsen vil nummeret eller koden fra dit pas eller identitetskort knyttes til det data, som du har indtastet i online formularen. På denne måde vil du kunne spare en del tid, så informationerne ikke skal udfyldes, når du er ankommet til grænsen. Du kan finde online formularen her.
 • Alle rejsende som udfylder onlineformularen vil også sideløbende modtage instruktioner på e-mail, som kommer til at indeholde de nyeste epidemiologiske retningslinjer, som gør sig gældende i Kroatien.

 

Regler for god adfærd i lufthavnen 

Flyrejser er tæt på at blive fuldt genoptaget og det er muligt at flyve til Zagreb, Split eller Dubrovnik fra Københavns lufthavn. De fleste flyvninger forventes at blive genoptaget medio juli. Fra 15 juni bliver der åbnet op for indrigsflyvninger til Pula, Zadar, Split og Dubrovnik.

Disse retningslinjer gør sig gældende for Franjo Tudmans Airport i Zagreb:

 

 • Du skal bære en ansigtsmaske. Det er på samme tid vigtigt, at du sørger på at udskifte din ansigtsmaske hver 4 time.
 • Hold afstand på 1.5 meter.
 • Vask hænder regelmæssigt i mindst 20 sekunder med vand og sæbe. Husk at sprite hænderne godt af, hvis du ikke ofte har mulighed for at vaske dem.
 • Husk at nyse eller hoste i albuen.
 • Begræns kontakt med overflader eller andre personer.
 • For at du kan få en god oplevelse i lufthavnen, så anbefales det, at flyrejsende også udfylder følgende online formular inden rejsen. Du kan finde formularen her.
 • Hvis du skal rejse til Splits eller Dubrovniks lufthavn, så vil jeg anbefale, at du for en god ordens skyld også læser deres vejledninger i gennem, så du er på den sikre side.

 

Hvad er der åbnet op for i Kroatien?

De ekstra forholdsregler som fx afstand mellem borde, rengøring af alle borde og stole efter hver kunde gør sig gældende på barer, restauranter, caféer, museer, gallerier og indkøbscentre.

 

Skal du bære ansigtsmaske i Kroatien?

På nuværende tidspunkt anbefales det, at alle skal bære ansigtsmaske på offentlige steder, men det er ikke påkrævet.

 

Kør-selv-ferie i Europa 

Hvis du skal køre gennem Tyskland, Østrig og Slovenien så er det vigtigt, at du i disse tider orientere om rejsevejledningerne for de pågældende lande. Der er mange ting, som kan forandre sig ret hurtigt og derfor har jeg besluttet, at jeg kun vil skrive om, hvilke regler der gør sig gældende på nuværende tidspunkt i Kroatien.

 

Jeg håber, at I alle får en dejlig sommer og at I passer godt på jer selv og hinanden.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.