Insidertips til 3 bedste strande i Kroatien 2018

3 bedste strande 

For mig er ferie lig med at finde en strand, der er lidt ud over det sædvanlige. Efter børnene er kommet til, så prioriterer vi rolige steder, men nu da børnene er blevet lidt større, drager vi mod øen Hvar, der er kendt for sit smukke landskab og magiske bugter, som jeg næsten ikke kan vente til at udforske.

Pasjaca stranden

Foto: André Joachim Bendixen. Dette billede blev sidste år vinderen af vores årlige konkurrence på Facebook (smagenafkroatien), og i kårer vi igen det bedste billede 15. september på Facebook. Så husk at send os dit billeder på Facebook eller tag os på Instagram #smagenafkroatien.

Kroatien er først blevet kendt for sit azurblå hav, og det er primært det krystalklare vand og solskin, der tiltrækker millioner af rejsende til landet. De kroatiske strande er værd at opleve, men hvis du rejser rundt omkring i landet, vil du hurtig opdage, at strandene adskiller sig markant fra hinanden alt efter, hvor i landet du befinder dig. Jeg har skrevet før, at Kroatien er et lille land med stor diversitet, og dette gælder både strande, landskabet, naturen og byerne. Jeg modtager mange billeder fra mine læsere på Facebook og Instagram, og en stor del af jer har en favorit strand, som I vender tilbage til år efter år, og som I ønsker, at vi holder hemmeligt 🙂

Noget af det som I, mine venner og bekendte er mest imponeret over, er uden tvivl det krystalklare vand. De årlige undersøgelser viser, at Kroatien altid befinder sig i top 3 over lande i Europa med det reneste badevand, så her kan du bade med god samvittighed hele sommeren lang.

Proizd

Proizd på Korcula. Foto: @norik_friedel på Instagram.

Mange mener, at de bedste strande befinder sig i den sydlige del af Dalmatien, men jeg synes nu, at Istrien og Kvarner også har en del godt at byde på. Sidste år fik I mine insidertips til 10 bedste strande, og i år løfter jeg sløret for endnu 3 af de bedste strande, som du må og skal opleve – måske i år?

# 1 Prapratno, Halvøen Peljesac, Dalmatien

Du behøver ikke at rejse til Caribien for at finde et paradis 🙂 Prapratno befinder sig på halvøen Peljesac, som jeg kårede for at være det bedste upcoming sted i Kroatien 2018. Du kan glæde sig over, at denne halvø ikke kun gemmer på paradis strande, men det er også her, du kommer for at spise de bedste østers og drikke noget af det bedste vin fra Kroatien. Så bliver det vist ikke meget bedre. Læs mere om Peljesac her.

Prapratno Zoran_Stanko_photography

Foto: Zoran Stanko. Det er ikke kun strande, som fotografen Zoran Stanko er vild med. Følg med på hans Facebook side U zagrljaju planina – by Zoran Stanko og se mange af hans flotte billeder.

ulice Mali Ston _ IMG_4260 _ Photo by Boris Jovic

Billedet er fra den charmerende by Ston, som du finder på Peljesac. Foto: Boris Jovic.

 

# 2 Vela Luka, Øen Krk, Kvarner bugten

Krk er den største ø i Adriaterhavet og er kendt for sine betagende strande, som tiltrækker mange turister til sig, men øen er også kendt for sit dramtiske landskab og smukke natur. Langs østkysten finder du mange små bugter med stejle klipper, stenstrande og golde bakker, mens vestkysten og den centrale del af øen er mere frodig. Hvis du udforsker øen fra havsiden finder du eventyrlige små bugter som Vela Luka, der indbyder til at en ferie i idylliske omgivelser. Vela Luka befinder sig på den østlige del af øen, og selve området er også kendt for at være et glimrende sted at vandre.

Vela Luka

Foto: @juddali

 

# 3 Proizd, Øen Korcula, Dalmatien 

Korcula er en formidabel ø. Med sine gamle historie og kulturelle skatte er Korcula en af de øer, der er spændende at udforske. Det er de små ting, som du skal give dig tid til som fx at leje en cykel, opleve det spændende landskab, drikke vin hos en af en de lokale vinbønder og spise godt på en af de mange gode restauranter. Dette sted er for ægte livsnydere.

Proizd martidamska

Dette smukke billede er lånt af @martidamska på Instagram.

Men sin unikke beliggenhed får du både historie, kultur og uimodståelige lækre strande som fx på øen Proizd, der befinder sig  ved indgangen til Vela Luka. Du kan kun nå frem til dette sted ved at sejle med en privat båd eller taxabåd fra Vela Luka. På selve øen Proizd findes der kun en restaurant, mens stranden af samme navn ligger fuldstændig uberørt hen. Her er ingen fancy caféer eller liggestole, men blot havet og dig.

Proizd norik Friedal

Foto: @norik_friedel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.