Julemarked i Zagreb er Europas bedste 2018

 Zagreb har Europas hyggeligste julemarked 

Glæd dig til en anderledes by og glem alt om Wien, Prag og Hamburg. For Kroatiens hovedsted har for alvor positioneret sig som en af de byer, der byder på de bedste juleoplevelser for hele familien.

Foto: Europes Best DestinationsZagreb best destinations

Europes Best Destionations har for tredje år i træk kåret Zagreb til at have den bedste julemarked. Det er 200,515 rejsende fra 131 forskellige lande, der har stemt, og der Zagreb har nu vundet prisen for bedste julemarked i 2016, 2017 og nu i 2018. Det er intet mindre end fantastisk.

Foto: Croatia Full Of Life Zagreb julemarked 2

 

Programmet “Advent u Zagrebu” byder på masser af spændende arrangementer, som er værd at udforske for både store og små. Hvis du ønsker at vide mere om Zagreb, kan du få en guide til de bedste oplevelser her.

Foto: inforzagreb.hr

Zagreb julemarked

 

En af årsagerne til at Zagreb har formået at tiltrække tusindvis af turister i julesæsonen er, at byen sidste år vandt prisen for at have Europes Best Christmas Market 2016. Zagreb har gjort endnu mere ud af julehyggen i år, og måske er det derfor, at byens julemarked igen er nomineret i samme kategori. Mens vi venter spændt på afgørelsen, kan vi allerede nu afsløre, hvad der venter dig denne december i Zagreb. Her er et udpluk af de bedste oplevelser.

Foto: Julien Duval

ledeniparkduval

 

ZRINJEVAC 

I hjertet af Zagreb finder du denne skønne park, som er blevet forvandet til et sandt juleeventyr.  Mens du luner dit december humør med et glas varmt gløgg, kan du i hverdage mellem 18-20 opleve forskellige koncerter, mens underholdningen for de små finder sted mellem 17-19. De 23 små stande byder på forskelige lækkerier og julegodter, og dette er et ideelt sted for hele familien.

Foto: Mirsad Mehulic

zrinjevacmehulic

Foto: Mirsad Mehulic

zrinjevac2mirsadmehulic

Foto: Marko Vrdoljak

adventfairm-vrdoljak

 

TRG KRALJA TOMISLAVA

Få vind i håret, farve i kinderne og lad dig rive med af den fantastiske stemning på byens mest romantiske mødested. Det hele bliver en anelse bedre, når du kan vise dine seje piruetter, mens bandet spiller live hver aften mellem 19-22. Efter en god motionstime på skøjtebanen, fortjener du noget lækkert til ganen. Omkring skøjtebanen finder du små stande, der byder på lækkerier fra hele verden, og her er noget for enhver smag. Vælg fx amerikanske hotdogs, osten fra Dalmatien eller prøv den kendte kroatiske kage fra øen Rab (Rabska torta) og drik fx fransk champagne til.

Foto: Igor Nobilo

Advent u Zagrebu, prosinac 2014. Snimio Igor Nobilo

Foto: Julien Duval

ledenipark2duval

 

EUROPSKI TRG

Gå hånd i hånd gennem dette hyggelige torv, hvor tusindvis af hjerter hænger fra oven. Der er ting og fine sager på torvets 30 små boder, hvor du både kan finde fine souvenirers og smukke juledekorationer. Nyd koncerterne og de kroatiske delikatesser på dette skønne torv.

Foto: Julien Duval

trg2julienduval

 

christmas

 

TUNEL GRIC

I år kan du som noget helt nyt bevæge dig gennem denne 350 m lange og 3m brede tunnel, der oprindeligt blev brugt som et tilflugtssted under Anden Verdenskrig. Tunellen har gennem de seneste 73 år haft forskellige funktioner, men det er først i sommers, at den blev åben for offentligheden. Denne december må du endelig ikke gå glip af tunellen, som du finder i hjertet af Zagreb mellem gaderne Radiceva og Mesnicka. Der venter dig slorslået 3D installationer, videoprojektioner der vil skabe en virkelig fantastisk atmosfære og små intimkoncerter hvor akustikken er i top. Tunnelen åbner fra d. 16. december til 24. december.

tunnel-gric

 

KLOVICEVI DVORI

I Zagrebs øvre bydel (Gornji Grad) ligger et lille galleri ved navn Klovicevi Dvori, og i år byder stedet på et væld af spændende oplevelser for hele familien. I løbet af december måned kan du opleve skønne koncerter, kunstudstillinger og underholdning for de mindste, hvor der er lagt vægt på læring og kreativitet. Mens de voksne tager en tur i galleriet, kan de mindste få masser af sjov og motion på den kunstige skøjtebane. Fra dette sted får du den bedste udsigt over Zagreb, og derfor er der opstillet en kæmpe ramme, så I kan forevige jeres mindeværdige øjeblikke med Zagrebs katedral i baggrunden.

klovicevi-dvori

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.