Kroatiens bedste sommerbyer 2022

Herlige sommerbyer som er værd at opleve i Kroatien

 

Indlægget er udarbejdet i samarbejde med NOVASOL

Fordelene ved at rejse til Kroatien er mange. Det er et land med stor diversitet, hvor spektakulære naturoplevelser bliver forenet på smukkeste vis med tusindvis af øer, et utal af smukke strande samt landets rige kultur og historie, der er at finde i hele landet. Desuden kan Kroatien prale af at have noget af det reneste badevand i Europa, og så får man stadigvæk value for money, so what´s not to like? Kom med til del 2, hvor jeg guider jer til steder, der bringer dig tættere på naturen, det funklende vand og Kroatiens bedst bevarede hemmelighed. Læs det første indlæg om Kroatiens mest charmerende sommerbyer her.

 

Premantura på Istrien byder på ikoniske klippestrande, dykning og windsurfing

Premantura er en underskøn lille bid af Istrien, der befinder sig på den sydligste spids. Dette er en af mine absolut yndlingssteder på Istrien, for her gemmer[JTK1]  sig en enorm skat, der er uden sammenligning. Ikoniske klippestrande, bugter, holme, smukke cykelruter og en beskyttet naturpark – lyder det som noget?

                                        Foto: Istrien Tourist Board

På den sydlige spids af Istrien gemmer sig et skønt område ved navn Kamenjak, der er et beskyttet landskab, som er 9,5 km lang og 1,5 km bred. Ingen steder i verden kan sammenlignes med havets smukke smaragdgrønne farve, som på Kamenjak. Stedet tiltrækker tusindvis af rejsende, som tager på udflugtsture netop til dette område, og selv om at vi er mange, så føles det aldrig helt trængt. Området er også kendt for sine 530 plantearter, og en af dem er bl.a. 20 forskellige orkidéarter. På dette beskyttede naturområde findes ingen hoteller, hosteller eller campingpladser, men til gengæld er der rigeligt med ferieboliger på Premantura. Kamenjak er også en kendt destination for dykkere, for der gemmer sig et fantastisk liv under havoverfladen. På den sydlige del er vindforholdene helt perfekte til at surfe, og derfor er dette område helt perfekt til jer, der elsker at være aktive og nyde det bedste, som naturen har at byde på.

 

Godt at bo

Feriehus #1

Moderne feriebolig lige i udkanten af Premantura med kun 250 m til hav og strand. Op til 9 personer kan nyde ferielivet ved husets pool, på terrasserne, samt i stilrene og indbydende rammer.

 

Skønne lyse rum og en meget indbydende have.

I kan nemt udforske Premantura og Naturpark Kap Kamenjak. Læs mere om feriehuset i Premantura her.

 

Feriehus #2

Lækkert rækkehus, hvor der stadig er masser af privatliv også ved den dejlige pool.

 

Skøn beliggenhed, flot lysindfald og dejlig stue.

På husets tre etager er der god plads til 6 feriegæster. En kort gåtur fra huset og I er i byen eller ved havet. Læs mere om feriehuset i Premantura her.

 

Feriehus #3

Dette feriehus er for jer, som drømmer om en ferie i rolige omgivelser, hvor I stadig er tæt på bylivet i Premantura.

 

I kommer tæt på naturen og kommer til at bo i idylliske omgivelser.

Udeområdet har alle faciliteter til dase-dage og vandleg i poolen. De grønne omgivelser rundt om huset, giver en skøn atmosfære. Læs mere om feriehuset i Premantura her.

 

Middelalderbyen Labin byder på underspillet charme 

Der gemmer sig en utrolig charmerende by på den østlige del af Istrien, som ikke er ret stor, men som til gengæld er fantastisk charmerende. Landlig idyl, smukke olivenlunde og en gammel by, hvor der hænger farverige paraplyer, der pryder de smalle brostensgader, små fortovscaféer og gode restauranter, der serverer det bedste, som Istrien har at byde på.

Den maleriske by Labin befinder sig på en 320 m høj bakke og er et syn for øjet, når man ankommer med bilen. Her kommer man for at slappe af, spise god mad, nyde den rolige atmosfære, den friske luft og drikke god vin. Labin var beboet to tusind år f.Kr. og i den gamle bydel har historien sat sit tydelige præg på bygningerne.

Tag turen op til klokketårnet for at få den ultimative udsigt over Rabac og Cres øerne, besøg bymuseet og gå på opdagelse i kunstateliererne. Gå endelig ikke glip af vandrestien, der strækker sig gennem Labin-Rabac-Prklog, som er et beskyttet landskab, der er værd at opleve. Blot 3 km fra Labin er havet, hvor der er et utal af bugter og fine strande. Der ligger endda ret gode strande, hvor det er tilladt at medbringe sin hund.

God at bo 

Feriehus #1 

Kun 1 km fra Labin kan der holdes ferie i et smukt, klassisk stenhus, med en pæn og hyggelig indretning.

 

Her kan I nyde roen, atmosfæren og de skønne omgivelser.

Fra haven og poolen er der frit udsyn til de grønne omgivelser og en fantastisk udsigter over byen Rabac, som ligger ved kysten. Læs mere om feriehuset i Labin her.

 

Feriehus #2

Flot og moderne feriehus, med en pæn indretning samt et godt poolområde, vil være en rigtig god base for en ferie tæt på både byen Labin og kystbyen Rabac.

 

Der er så meget plads til dig, din familie og dine nærmeste.

Læs mere om feriehuset i Labin her.

 

Feriehus #3

Det her feriehus har rigtig mange superlativer og er netop derfor også en del af Luxury Collection.

 

Skøn pool med masser af plads at boltre sig på.

 

Det er tydeligt, at der i huset er lagt vægt på kvalitet og komfort.

Alene udsigten fra poolen fortjener mange point. Udover skønne udearealer, så er huset moderne og stilfuldt indrettet. Læs mere om feriehuset i Labin her.

 

 

Find kærligheden på øen Rab

Mellem Kvarner og Dalmatien ligger der en malerisk lille ø, der på trods af sin lille størrelse gemmer på 30 skønne strande. Men man skal endelig ikke lade sig snyde af størrelsen, for øen kommer til at slå benene væk under dig. Byen Rab er omringet af en gammel bymur og er kendetegnet ved byens fire kirketårne, der skal forestille et skib med fire master, som stammer fra 1100-tallet. Udforsk den romantiske park Komcar, hvis små stier vil føre dig ned til Rabs smukke strande. Gå på opdagelse i det gamle kloster Skt. Bernardin, hvor der gemmer sig hele to kirker. Her kan du finde værdifulde gamle bøger, smukke billeder og en etnografisk samling. Byens havnepromenade samt det hyggelige torv er et skønt samlingspunkt, hvor man mødes til god mad og lokale vin. Stemningen er simpelthen så skøn.

@petra

Ifølge øen er der en strand til enhver smag. Du kan finde sandstrande, smide klæderne på en naturiststrand, tage menneskets bedste ven med på en god hundestrand, og hvem ved, måske finder du den eneste ene på stranden for singler 😊 En af de strande, der altid figurer på listen over verdens bedste er Rajska Plaza, der gemmer sig i badebyen Lopar. Den er 1500 m lang, der er lavvandet og den er ideel for børnefamilier. Rab ligger kun 2 km fra fastlandet. Færgeturen fra fx Stinica til Misnjak tager blot 18 minutter.

God at bo

Feriehus #1 

Hygge og mange dejlige kroge i haven, giver den helt rette afslappede stemning til en god ferie for op til 6 personer.

 

Sikke en udsigt!

Fra feriehuset er der heller ikke langt til byliv, kysten og flotte horisonter. Læs mere om feriehuset på Rab-Palitb her.

 

Ferielejlighed #2

Har I ikke brug for et helt hus til jeres ferie på Rab, så er denne lejlighed ret så fin, for her følger også adgang til en dejlig have og pool med.

 

Autentisk og charmerende.

 

Her er der lagt op til en ferie, hvor man kan smække benene op, læse en god bog og nyde et glas vin.

Feriehuset er delt op i flere lejligheder, så det passer fint til en ferie med f.eks. vennerne. Læs mere om ferielejligheden på Rab-Barbat her. 

 

Rogoznica med det krystalklare vand

De fleste kender ikke til denne fiskerby, men har man en gang været der, så kommer man helt sikkert tilbage. Denne lille oase befinder sig på en halvø, der er placeret mellem Sibenik og Split. Byen er særlig kendt for sin smukke marina, der har plads til 450 bådpladser ved Marina Frappa. Byen er placeret i centrum af den dalmatiske kyst og er den eneste del af det kroatiske fastland, der trænger så dybt ind i Adriaterhavet. Derfor er Rogoznica også kendt for en enestående bugt, som er virkelig godt beskyttet mod vinden. Måske er det derfor, at det funklende hav føles så varmt og dejligt at bade i om foråret og sommeren. Her kan jeg særlig anbefale strandene Kanica, Lozica og Ostricka.

Tag en tur gennem byens centrum, hvor de gamle stenhuse er bevaret, og oplev den hyggelige stemning, hvor der er mange fine caféer og restauranter. Rogoznica er en gammel fiskerby, og det er her, at du altid kan regne med at få frisk fisk og seafood serveret. Tag en gåtur langs promenaden, når solen er ved at gå ned, lej en båd og oplev byens 54 km lange kyst, som er umådelig smuk fra havsiden. Til sidst kan jeg anbefale et besøg til Dragon´s Eye (Zmajevo oko), hvor I kan opleve en sø med saltvand, uden af der er nogen forbindelse til havet. Der er mulighed for at svømme eller springe fra klipperne.

Godt at bo 

Feriehus #1

Her kan I rigtig dyrke en ferie i vandkanten!

 

Beliggenheden kunne ikke være bedre!

 

Skøn sted at smage på lokale delikatesser og kroatisk vin.

Feriehuset ligger et stenkast fra kysten og den private pool åbner op for vandleg fra morgen til aften. Læs mere om feriehuset i Zacevo Rogoznicko her.

 

Ferielejlighed #2

I denne ferielejlighed har I det bedste view over kysten og havnen i Rogoznica.

 

Dejligt og stort rum med flot lys.

Der vil uden tvivl blive tilbragte en masse timer på huset tagterrasse, når det er tid til afslapning mellem gåture i byen og ved havet. Læs mere om ferielejligheden i Rogoznica her.

 

Konavle gemmer sig skønne restauranter, økolandsbyer og en af Europas bedste strande

En af de smukkeste og mest uspolerede steder i området omkring Dubrovnik er regionen Konavle. Jeg regner stærkt med at besøge denne lille krog af Dalmatien i år blot for at opleve den rolige og afslappende atmosfære, indånde den friske luft og finde min vej til en af verdens smukkeste strande, som er Pasjaca.

Foto: André Joachim Bendixen.

Regionen er kendt for sine økolandsbyer, hvor der tilbydes et bredt udvalg af lokale vine og olivenolie, og med årene er de blevet gode til at arrangere en masse hyggelige aktiviteter for børnefamilier i løbet af sommeren. Landsbyen Gruda har gode lokale butikker og barer, mens restauranten Koraceva Kuca serverer formidable traditionelle retter fra det dalmatiske køkken, som bestemt ikke vil skuffe. Den største by er Cavtat, der er kendt for sin glamourøse promenade, det gode mad og fine udvalg af caféer. Gå på opdagelse i Sipun grotten, der er kendt for sin sø og drypsten, tag en dukkert på Pasjaca stranden og gå under ingen omstændigheder glip af restauranten Konavoski Dvori, som byder på vidunderlig mad, der er lavet med hjertet. Desuden er restaurantens omgivelser magiske. Forestil dig en restaurant, der er omringet af skovklædte bakker, gamle møller og en flod der løb side om side med restauranten. I Konavle finder du alt det, som de andre turister går glip af. Dette er uden tvivl Dalmatiens bedst bevarede hemmelige region.

Godt at bo

Feriehus #1

Store, lyse rum og en meget stilren indretning møder jer i dette feriehus, hvor der er god plads til 12 feriegæster.

 

Det perfekte sted at nyde din drink.

 

Der er masser af plads til en stor familie eller flere, der rejser sammen.

Fra poolområdet kan I nyde udsynet til grønne omgivelser og det blå hav. Læs mere om feriehuset i Dubrovnik-Molunat her.

 

Feriehus #2

Både inde og ude er der en rigtig hyggelig stemning i dette feriehus.

 

Skønt sted at dase.

På den smukke stenterasse med den private pool, er der gode liggestole til solbadning og når solen bager, kan der findes skygge lige ved poolen. Læs mere om feriehuset i Dubrovnik-Cilipi her.

 

Feriehus #3 

Dette rigtig flotte og traditionelle stenhus har mange fine detaljer.

 

Dette fine stenhus er så charmerende.

Fra huset er der ikke langt til flere dejlige byer i Konavle området. Læs mere om feriehuset i Dubrovnik. Mocici her.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.