Kroatiens mest charmerende sommerbyer 2022

Byer med uspoleret charme

Indlægget er udarbejdet i samarbejde med NOVASOL

Jeg har valgt at sætte fokus på anderledes sommerbyer, hvis fællestræk er, at de er mindre kendte, mindre overrendte og mindre i størrelse. ”Less is more” er kodeordet for dette indlæg, hvor tidløs skønhed vil drage og forføre, og din afhængighed til mobilen vil blive afløst af uforglemmelige oplevelser, der vil bringe dig tættere på naturen og dine nærmeste. Velkommen til del 1, der tager dig fra det nordlige Istrien til det sydlige Dalmatien.

Banjole

Den gamle fiskerby Banjole har med sin perfekte beliggenhed, smukke strande og charmerende stemning transformeret sig fra at være en lille ukendt fiskerby at blive en foretrukken rejsedestination blandt sportsentusiaster og børnefamilier, der ønsker at rejse flere generationer sammen. Banjole lokker med smukke strande, en velbevaret vildmark og restauranten Batelina, der blev besøgt af Anthony Bourdain i pogrammet ”No reservations”.

 

Foto: NOVASOL

Banjoles mest kendte strand er Centinera, som strækker sig under gamle fyrretræer, hvor der er mulighed for at søge skygge i løbet af dagen. Der er også sørget for underholdning i højsæsonen, hvor tre instruktører guider dig til forskellige aktiviteter på vand og land. Stranden Del Mar strækker sig 430 m, som er oplagt for børnefamilier. Der er masser af sjove aktiviteter, og der er i øvrigt også lavvandet. Den smukke frodige natur i baggrunden er ideel til vandre- og cykelture.

Når I savner flere oplevelser, kan I besøge nationalparken Brijuni, som er ideel for børnefamilier. Her finder i en lille dyrepark, veteranbiler og fabelagtigt naturlandskab. Syd for Banjole kan I opleve Premantura, hvor der er fantastiske muligheder for at udforske grotter, snorkle og se delfinerne svømme.

Hvis du er heldig af få plads på den familiedrevne Konoba Batelina, er du sikret en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige. Tag endelig ikke fejl af den easy-going stemning, uformelle indretning og fair priser. En af Kroatiens bedste kokke er sønnen David Skoko, som sammen med hans svigermor og mor tryller de mest fantastiske retter frem. Familien fanger selv deres fisk om morgen, mens andre forbereder dagens retter i køkkenet. Husk at der ikke kan betales med kort, de holder lukket om søndagen samt hele august, da der ikke er fisk nok ift. gæsternes efterspørgsel.

 

Godt at bo omkring Banjole

Feriehus #1

Kun ca. 1 km fra Banjole by ligger dette hyggelige feriehus med adgang til en fælles pool og et godt grillområde. Fra huset er der heller ikke langt til den smukke kyst.

Feriehuset har et skønt udeareal, hvor der både er noget for børn og voksne.

 

På samme sted ligger også feriehusene CIB468 og CIB469. Så skal I f.eks. rejse flere familier sammen, er disse feriehuse oplagte. Læs mere om feriehuset i Banjole her.

 

Ferielejlighed #2

Rummelig, lys og lækker ferielejlighed med adgang til stor pool og den fineste udsigt over havet og den lille lystbådehavn.

 

Dejlig pool med helt fantastisk udsigt.

I samme ejendom udlejes flere lejligheder, hvis I har lyst til at tage den helt store familie eller vennerne med på en skøn ferie nær Banjole. Læs mere om ferielejligheden her.

 

Feriehus #3

Her kommer I til at bo i Banjole, så det er nemt for jer at udforske den hyggelig by og nyd livet ved det azurblå hav.

 

I huset er der mange lyse rum hvor der er god plads.

Huset er inddelt i to lejligheder og har et skønt udeområde med pool, grill og mulighed for afkøling i skyggen. Læs mere om feriehuset her.

 

Feriehus #4

Moderne feriehus med et skønt poolområde og flere terrasser, hvor alle vil nyde at opholde sig, efter en dag rundt i området.

 

Til huset hører der mange åbne og lyse rum.

Huset er lyst og med god plads for op til 8 feriegæster. Læs mere om feriehuset her.

 

Moscenicka Draga

 

Denne skønne ferieby er en fryd for øjet. På trods af sin lille størrelse, så får man virkelig meget foræret, hvis man er på udkig efter en ferie, hvor man vil forene en aktiv ferie med ren nydelse og afslapning på stranden. Moscenicka Draga samler alt, hvad du har behov for lige i nærheden af dig. ”Less is more” passer perfekt til denne charmerende ferieby, der befinder sig i nærheden af Opatija og Rijeka.

Her kommer man for at dase, lade batterierne op og nyde lækkerier fra både Istrien og Kvarner, for denne by grænser op til to helt fantastiske regioner. På Moscenicka Draga spiller de nære omgivelser en vigtig rolle. Der er et utal af cykle- og vandreruter i Ucka bjergene, som I med fordel kan udforske. Den 2 km lange strand Sipar er ideel for børnefamilier. Der er mulighed for at snorke, stå på paddleboard, ro i kajak og stå på jetski. Det brede udvalg af caféer, restauranter og barer befinder sig lige i nærheden af stranden, så du skal slet ikke gå langt, når børnene skal have is eller når du savner iskolde fristelser. De mindre strande som fx Sv. Ivan og Senjavac er perfekte til jer, der ønsker at bade i rolige omgivelser. Hvis I er på udkig efter en særlig gastronomisk oplevelse, så kan jeg anbefale, at I tager en køretur til restauranten Draga d Lovrana, som har modtaget sin første Michelin stjerne. Køreturen byder på et bakket terræn, snoede vej, men er hele umagen værd. Der venter jer en formidabel panoramaudsigt over Kvarner bugten. Maden er yderst velsmagende, som på bedste vis forener det traditionelle med det innovative.

 

Godt at bo omkring Moscenicka Draga

Feriehus #1

Her er der masser af plads til rigtig at nyde det smukke kroatiske landskab, da huset ligger på en kæmpe grund i naturparken Učka Mountains.

 

Her kunne man godt ende med at bruge mange af døgnets timer. Jeg kan love jer for, at udsigten er mindst lige så fantastisk, når mørket falder på.

Fra den lækre pool får I det smukkeste view over havet og de nærliggende byer. Læs mere om feriehuset her.

 

Feriehus #2

Panoramaudsigt, frisk havbrise og charmerende detaljer i huset er blot noget af det, som dette feriehus byder på.

 

Det oplagte sted at sidde sammen om morgen og aften.

Kan I løsrive jer fra poolen og den vilde udsigt, er der flere fine stier i området, hvor I kan opleve den vilde og smukke kroatiske natur helt tæt på. Læs mere om feriehuset her.

 

Feriehus #3

Her venter både lækre faciliteter, som pool og spa samt en hyggelig stemning i feriehuset om er bygget i 1856.

 

Herfra kan I nyde en formiddabel udsigt over Kvarnerbugten.

Huset er også helt perfekt til en ferie med børn, som vil elske poolen, legeområdet og den nærliggende strand. Læs mere om feriehuset her.

 

Øen Ciovo

Nogle øer kan være svære at nå, men dette er ikke tilfældet med øen Ciovo, som er forbundet med UNESCO byen Trogir. Øen er forbundet til fastlandet med en ny bro, som kun består af 547 m. Der er blot 15-20 minutter til Split lufthavn, og Trogir er kun en lille sejltur væk derfra. Den nemmeste og hurtigste måde at komme fra Trogir til øen på, er ved at tage en bådtaxa. Øen Ciovo er en meget populær destination, hvis man vil bo tæt på azurblå strande og lige i nærheden af en charmerende UNESCO by.

Foto: NOVASOL

Det bedste ved øen er de azurblå strande, som du kan finde uanset i hvilken retning, pilen peger hen. En af de mest kendte strande befinder sig på øens vestlige side. Den er 2 km lang og hedder Okrug Copacabana. Der ligger en del caféer, isboder, hvor I hurtigt kan forsynes. Der er gode faciliteter for børn og voksne, der vil prøve aktiviteter på vand. Stranden Kava er uden tvivl en af de flotteste strande. Der er masser af caféer, og mange indbyggere fra Split tager turen for at få en dukkert. I byen Mavarstica gemmer der sig en ”hvid strand”, som godt kunne minde om en ægte bounty strand, der er værd at udforske. På øen er der 30 forskellige dykker locations, som er spændende at udforske for alle jer, der elsker at gå på opdagelse i havets dyb. Desuden er der også mange fine historiske seværdigheder, som fx Dominikanerklostret i Arbanija, Franciskaner klostret Skt. Antonius og Vor Frue Kirke.

Godt at bo omkring Ciovo

Feriehus #1

I dette feriehus bor I centralt på øen Ciovo og i charmerende omgivelser.

 

Skønt sted at hygge sammen med ens nærmeste.

Udeområdet med både pool, loungemøbler, bar og et godt spiseområde med en stor grill, giver jer de bedste muligheder for virkelig at holde ferie! Læs mere om feriehuset her.

 

Feriehus #2

Her er der kræset for kvalitet og specielle detaljer. Eget fitnessrum og en dejlig terrasse til afslapning efter lidt motion.

 

Et stort og indbydende rum, der lægger vægt på kvalitet og komfort.

Som noget lidt særligt, er der i stuen et stort spabad, hvor der virkelig kan kobles af. Læs mere om feriehuset her.

 

Feriehus #3

Det her feriehus er en del af “Luxury Collection”, som dækker over ferieboliger, der er karakteriseret ved en ekstra grad af luksus i form af enten ekstra plads og komfort, indretning, arkitektur, faciliteter og oplevelser.

 

Dette feriehus lægger op til, at I kan lade batterierne helt op.

I det her hus kan I f.eks. nyde det lækre poolområde og udespaen + en skøn udsigt. Læs mere om feriehuset her.

 

Trsteno

Blot 20 km nord for Dubrovnik ligger Trsteno, der bedst kan beskrives som en tidslomme med plads til ro og tosomhed. En af mine følgere spurgte for kort tid siden, hvor det var bedst at tage hen, hvis man vil nyde tosomheden i idylliske omgivelser. Mit svar må være Trsteno, der byder på et spektakulært landskab, frodig natur og et havets blå, der er umuligt at beskrive med ord. Forbindelsen mellem Trsteno og Dubrovnik fungerer helt fantastisk, hvilket betyder at du kan tage bybussen, når det passer dig og udforske Dubrovniks smukke gader. Det er nemmer at komme til Dubrovnik med bussen, da du ikke skal tænke over dyre parkeringspladser. Desuden er det svært at finde parkeringsplads, så det kan virkelig betale sig at snuppe en tur med bus.

Foto: Renco Kosinozic

Trsteno-Arboretet er et af de ældste i Europa, og byder på en pragt af en have. Havens samling af træer og planter fra hele verden går tilbage til 1500-tallet, hvor den blev anlagt af aristokraterne fra Dubrovnik.

Foto: Andrija Carli

En af havens absolutte attraktioner er springvandet, der viser den romerske gud Neptun og nymferne. Det er netop denne eksotiske have, der danner en kulisse til Kings Landing. Når I savner flere oplevelser, så kan det anbefales at tage til halvøen Peljesac, hvor I finder fantastiske lokale vinhuse og Kroatiens bedste østers.

 

Godt at bo omkring Trsteno

Feriehus #1

I dette feriehus kan I nemt udforske det historiske område, nyde det krystalklare hav og komme helt ned i gear i poolområdet, hvor der er en skøn udsigt.

 

Der er en virkelig dejlig udsigt fra soveværelset.

Om aften kan I tænde op i grillen og hygge jer i den fine gårdhave, mens mørket falder på. Læs mere om feriehuset her.

 

Feriehus #2

Her kan I holde ferie i et klassisk, kroatisk stenhus fra 1850, som ligger i et meget naturskønt område, hvor der kun er en kort køretur til havet.

 

Her får I det bedste af Dalmatien. Rustisk, charmerende og uspoleret.

 

På de solrige sommerdage vil poolen være samlingsstedet. På de forskellige terrasser er der fin mulighed for, at nyde udsigten i ro og fred. Læs mere om feriehuset her.

 

Feriehus #3

Det kan godt være det her feriehus ikke så stort, men det har i hvert fald masser af charme og den vildeste beliggenhed.

 

Tænk at have det azurblå hav i baghaven?

Her kan man næsten ikke komme tættere på havet! Læs mere om feriehuset her.

 

Læs mere om 10 bedste steder for børnefamilier her.

Læs mere om Istrien of Kvarner her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.