Guide til kroatiske vine

Bedste vine fra Kroatien

Måske kender du det godt. Du er på ferie i Kroatien, stemningen er fantastisk, solen skinner, din udsigt over det turkisblå Adriaterhav er som taget ud af et postkort, og din iskolde øl Ozujsko smager fremragende. Det ser lovende ud, og du glæder dig særlig til at smage kroatisk vin, for landet har tusinder af års tradition for vin, så hvad kan man egentlig forvente?

Zlatan Plenkovic er en af vinbønderne fra den smukke kystby Sveta Nedelja. Læs mere om hans vin her: thewineandmore.com

Zlatan-Plenkovic-compressor

Photo Credit: Marijan Močvnik and www.studio-ajd.si

Du har valgt at spise på øens lokale Konoba, der er kendt for at servere autentisk kroatisk spise og de bedste kroatiske vine fra de forskellige regioner. Stemningen er god, tjeneren er både sjov og dygtig, og du bestiller kroatisk vin. Du bliver anbefalet hvidvinen Grgic til fisken og rødvin Dingac til din kødret, og nu er du godt imponeret. Du er faktisk så imponeret, at du forsøger at skjule begejstringen lidt endnu, for tjeneren holder øje med dig med et blik, der kunne antyde noget i stil med: “Se, hvad jeg sagde”. Måske siger du ikke så meget. Måske er din reaktion den sammen, som da Anthony Bourdain i “No reservations Croatia” smagte på kroatisk mad og vin og derefter udbrød:

“This is world class food, this is world class wine, this is world class cheese”.

Jeg kan nok så mange gange fremhæve kroatisk vin, men når en mand som Anthony Bourdain kommer med en udtalelse som denne, så må man stole på, at manden ved, hvad han taler om.

Anthony Bourdain på besøg i Kroatien

anthony-bourdain-no-reservation-compressor

Photo Credit: www.travelchannel.com

Kroatisk vinindustri vokser, og det samme gør kvaliteten. Det er der en god forklaring på, for Kroatien har en lang tradition inden for vindyrkning, der kan dateres tilbage til romertiden. Kroatien ligger mellem Italien og Grækenland, og landet ligger på nogenlunde samme breddegrad som Bordeaux, og med denne fantastiske beliggenhed er det efterhånden blevet til mere 100 vinmærker, og så råder Kroatien over 33.000 hektar vinmarker. De mange vinmagere fra de forskellige regioner er en ny generation, der ønsker på en og samme tid at være tro mod den kroatiske vintradition og samtidig skabe et moderne udtryk.

Vinkælder og underjordisk restaurant hos Josic

Josic-vinarija-compressor

Photo Credit: www.josic.hr

Hvor køber jeg kroatisk vin? 

Løsningen på dit problem er, at du nu kan bestille et bredt udvalg af de bedste kroatiske vine på hjemmesiden thewineandmore.com . Wine & More er enkel at navigere i, og du kan også udregne leveringsomkostningerne, så du ikke ender med en ubehagelig overraskelse. Denne hjemmeside er informativ og tager forbrugeren på en fantastisk rejse gennem de forskellige regioner, og fortæller en historie om deres oprindelsesområde, og hvorledes Kroatien som vinland skaber vine af kvalitet og unik karakter.

 

Infografika-HR-compressor

Kort over kroatiske vinproducenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.