Tag forskud på sommeren og oplev disse 5 magiske byer i Kroatien

Oplev Kroatien i maj og juni og kom helt tæt på naturen, vandet, seværdigheder og folket

Reklame for NOVASOL

Jeg elsker at besøge Kroatien i maj og juni, for vejret er dejligt mildt, hvilket medvirker til, at man både kan bade i havet og udforske den rige kultur og historie, som Kroatien er kendt for. Der er andre fordele som fx økonomien, for det er penge at spare på flybilletter og ferieboliger. I dette indlæg tager vi på en rejse fra det sydlige Dalmatien til det nordlige Istrien. Du får tips til fem byer, der hver og især byder på noget særligt og med i indlægget får du tips til ti forskellige feriehuse og ferielejligheder. Fælles for alle byerne er, at de befinder sig i nærheden af større byer, og de er nemme at komme til med fly.

 

Cavtat – hvor traditioner, kultur og afslappet livsstil smelter sammen i et

I skrivende stund er byen Cavtat med i Europes Best Destionations afstemning om at vinde prisen som Europas bedste rejsedestination i 2019. Jeg har stemt på Cavtat, for denne lille by der tilhører Konvcale regionen er yderst spændede at besøge. Hvis man spørger Europes Best Destinations om, hvad Cavtat kan tilbyder, så lyder svaret således:

Places like Cavtat offering so much to the visitors are quite rare. Its scenery, the rich cultural and historical heritage along with the range of services offered to tourists meet the demands of the present day tourists, thus making it one of the most attractive destinations on the Adriatic coast.

Cavtat befinder sig mellem Dubrovnik og smukke Konvale regionen, der grænser op til Montenegro, så der er rig mulighed for at udforske et land mere, mens du besøger Kroatien.

Foto: Cavtat-Konvale 

Det er små 20 km, der adskiller Cavtat fra Dubrovnik, men forskellen mellem de to byer er markant. Cavtat er en rolig by, og det er her, at du finder absolut ro og endda din helt eget lille bugt. På samme tid er der et ganske fint udvalg mellem restauranter, barer og gode steder af bo. Og så er Cavtat markant billigere end Dubrovnik. Tag på opdagelse gennem byen og oplev Kroatiens mest kendte maler Vlaho Bukovac maleriudstilling i hans barndomshjem på Bukoceva 5, oplev Skt. Nicholas kirken, tag en gå tur langs Cavtats hyggelige promenade, inden solen er ved at gå ned.

Foto: Cavtat-Konvale 

Snup en kajaktur for at opleve byen fra havsiden og sluk tørsten med en guidet halvdagstur til Konvale regionen for at smage på regionens vine. Slut dagen af med en cocktail på Eve Lounge Bar med udsigt til Adriaterhavet. Du kan også rejse videre med færgen fra Cavtat til Dubrovnik og en retur billet koster omkring 100 kr. Cavtat befinder sig desuden kun 5 km fra Dubrovniks lufthavn, og derfor kan du nemt udforske regionen, Montenegro og de omkringliggende øer som fx Korcula.

Godt at bo på Cavtat 

Ferielejlighed #1

Denne ferielejlighed egner sig godt til fire personer, men hvis man er flere venner eller familier, der ønsker at rejse sammen, så tilbyder dette sted, at I kan bo side om side med hinanden. Der er i alt fem ferielejligheder, og til alle lejlighederne hører der stue, køkken, soveværelse og udsigt til vandet. Lejligheden ligger kun under 700 m fra nærmeste strand og restaurant. Desuden er der kun 15 km til Dubrovnik, så der er mulighed for, at du både kan sejle eller køre til Dubrovnik. Find flere informationer om ferielejligheden her.

Hvem kunne ikke tænke sig at starte sin dag med denne udsigt?

Direkte udsigt til vandet fra køkkenet.

Udsigten fra lejligheden er helt fantastisk.

Feriehus #2 

Dette helt unikke feriehus har masser af plads til hele familien og eller til vennepar, der rejser sammen. Huset består af to etager, og til et af soveværelserne på første sal hører der også et hems til, så de mindste kan få et hyggeligt sted at sove. En af de bedste ting ved dette feriehus er, at I får virkelig god plads at boltre jer på og at alt, hvad I har behov for ligger lige i nærheden. Indkøbsmuligheder, restaurant og stranden er under 400 m væk fra huset. Find flere informationer om feriehuset her.

Huset mange rum giver god mulighed for at man kan trække sig og nyde et glas vin, mens man betragter Adriaterhavet.

Husets beliggenhed betyder, at der kun er 5 km til Dubrovniks Lufthavn.

 Oplagt sted at mødes inden I skal ud og udforske maleriske Cavtat.

 

Omis – for alle der elsker eventyrlige oplevelser på land og vand 

Hvis du elsker spænding, eventyr og masser af lækre strande, så må byen Omis være det perfekte valg. 30 km syd for Split finder I denne helt enestående by, der byder på et væld af aktiviteter på vand og land. Et af byens kendte varetegn er Cetina floden, der løber gennem byen og mødes for enden med Adriaterhavet. Byens mest kendte strand er Velika Plaza, der befinder sig i nærheden af byens centrum. Hvis du tager en tur med zipline er der mulighed for at opleve Omis uovertrufne landskab fra oven, og her er det kun fantasien, der sætter grænser for hvor lang og vild din svævetur skal være. Hos Zipline Croatia kan du finde alle de oplysninger, du skal bruge, inden dit eventyr starter.

Foto: Zipline Croatia 

Hvis du vil komme endnu tættere på naturen, så tilbyder Croatia Rafting masser af muligheder som fx canyoning, rafting og trekking langs Cetina floden. Man kan deltage i aktiviteterne, hvis man er mellem 7-77 år.

Foto: Croatia Rafting 

Byens centrum tager ikke mere end 30 minutter at udforske, men der er alligevel noget fascinerede ved at opleve en by, hvor tiden lader til at stå stille. Gamle bygninger, smalle gyder og de store bjerge i baggrunden skaber en unik kulisse omkring byen. Det kan absolut anbefales at besøge Fortet Mirabela fra 1300-tallet, som byder på en magisk udsigt over byen og øen Brac. Noget af det bedste er at opleve solnedgangen fra fortet. Fra Omis´ hovedtorv tager turen til fortet ikke mere end 5-10 minutter.

Foto: Omis Tourist Board

De bedste sandstrande er Velika Plaza og Kamp Galeb og ellers er stranden Brzet en af Omis´ mest populære strande. Desuden er der masser af barer, caféer op et par natklubber i området, så dette område er aldrig kedeligt. Fra Splits Lufthavn kan du tage en bus til Omis for under 50 kr., og turens varighed er omkring 1½ time.

Foto: Omis Tourist Board

Godt at bo i Omis 

Ferielejlighed #1 

Denne ferielejlighed befinder sig på en bakkeside, hvor I får en helt fabelagtig panoramaudsigt over Omis´centrum og havet. Stranden, restauranten og indkøbsumligheder befinder sig blot 300 m væk fra lejligheden, mens Omis´ gamle bydel befinder sig kun 800 m fra lejligheden. Denne moderne ferielejlighed har plads til 6 personer, og med til lejligheden hører også en fælles swimmingpool og udendørs spabad. Der er uendelige med muligheder, når I rejser til Omis, for byen med dens storslåede natur byder på så mange eventyrlige oplevelser for både små og store børn. Find flere informationer om ferielejligheden her.

Jeg har altid været så stor fan af swimmingpools med udsigt – dette må prøves 🙂

Stuen er både moderne og charmerende.

Så tæt kommer du til at bo på vandet.

Ferielejlighed # 2

Denne store ferielejlighed har plads til 8 personer, og derfor er den oplagt at benytte for store familier eller vennepar, der rejser sammen. Lejligheden ligger i byen Borak, der befinder sig 1,5 km fra charmerende Omis. Med til lejligheden hører en fælles swimmingpool og en have, hvor I kan benytte grillen og nyde ferien i idylliske omgivelser. Der bor en sød ejer på første sal, som både arrangerer rafting, vandre- og bådeture mod betaling, så dette gør det virkelig nemt, når I skal udforske Omis på vand og land. Find flere informationer om ferielejligheden her.

Lækker terrasse og masser af plads.

Billedet illustrerer på bedste vis, hvordan en ferie skal nydes.

 


Baska Voda – et paradis for alle der elsker solskin og smukke strande 

Baska Voda befinder sig på den kendte Makarska riviera. Her kan du vælge strande, som det passer dig. Der er faktisk så mange, at du hver dag vil kunne finde en ny strand eller bugt. Man kommer primært til Makarska for at nyde det krystalklare vand og for at solbade.

Foto: Makarska Riviera Beaches

Baska Voda befinder sig ca. 50 km syd for Split, og byen har gennem mange årtier være kendt for sit krystalklare vand og bugter.

Foto: Makarska Riviera Beaches 

Ud over at slikke sol, så er der mulighed for at køre go-kart med børnene, dykke og tage på en vandretur i Biokovo bjergene. Fra Baska Voda er der en del ture til de omkringliggende øer, som både er spændende og sjove at udforske for børn og voksne.

 

Godt at bo omkring Baska Voda 

Ferielejlighed #1 

Denne charmerende ferielejlighed er simpelthen så charmerende indrettet. I stueetagen ligger soveværelser, sovehems, et køkken, badeværelse og på første sal finder I en stor terrasse med en magisk udsigt over Adriaterhavet. Huset befinder sig 350 m over havets overflade i byen Topici, der befinder sig lige i nærheden af naturparken Biokovo. Stedet er ideelt, hvis man elsker at vandre, cykle og komme tæt på naturen. Desuden ligger den nærmeste strand 1,3 km, mens Makarska centrum befinder 10 km fra lejligheden. Find flere informationer om ferielejligheden  her.

Her kan I nyde freden, roen og en dukkert.

Huset er stilfuldt indrettet med masser af lyse nuancer.

Her ses en lille del af Biokovo bjerge i baggrunden.

Ferielejlighed #2 

Disse ferielejligheder er så hyggelige og charmerende og hvis man nu er flere familier, der rejser sammen, så har lejligheden CDE541 hele tre soveværelser, mens lejligheden CDE542 har et soveværelse. Alt hvad I behøver, ligger lige i nærheden. I kommer til at bo tæt på Baska Vodas centrum, og I er kun omk. 300 m væk fra stranden, restauranten og indkøbs muligheder. Find flere informationer om ferielejligheden her.

Fin lille terrasse der er oplagt til at udnytte, når I skal nyde et glas rødvin.

Hyggelig stue med virkelig god plads.

 

Opatija – En by der tilbyder noget for alle aldre 

Opatija er byen, som har det hele. Byens centrum byder på über lækre cocktails barer, spændende natteliv, casinoer, nogle af landets bedste restauranter, teater under åben himmel, grønne oaser og en livlig strandpromenade. Opatija har siden 1800-tallet været en favorit blandt rejsende, og byens lange tradition for turismen smitter i høj grad af på den fantastiske service, som man får alle steder i byen.

Foto: Petar Trinajstic

I Opatija kan du tage ud om aften og finde underholdning for alle aldre, mens du om dagen kan nyde wellness behandlinger og iskolde drinks på en af byens mange lækre barer. Om aften kan du slentre en tur langs den smukke Lunogmare promenade, der strækker sig omkring 12 km fra Lovran til Volosko og feste til den sene morgen på Hemingway. Jeg elsker personlig denne tur om aften, mens solen er ved at gå ned, og når lysene begynder at funkle over Rijekas smukke kyst. Hvis du får tid, så er restauranten Draga Di Lovrana i Lovran et besøg værd. Priserne er gode, maden er uimodståelig og udsigten er suveræn.

Gode steder at bo i Opatija 

Ferielejlighed #1

Denne über lækre ferielejlighed er kendetegnet ved dens stilfulde indretning, eksklusive udstyr og komfort. Lejligheden har en helt perfekt beliggenhed, for du kommer til at bo tæt på vand, restauranter og Opatijas centrum er kun 400 m fra lejligheden. Hvis du trænger til at shoppe, så ligger Rijeka kun omk. 15 km fra Opatija og lufthavnen ligger kun 45 km fra Opatija. Find flere informationer om ferielejligheden her.

 

Der er lagt vægt på de mindste detaljer, og netop dette gør ferielejligheden til en oplevelse i sig selv.

Sikke en dejlig udsigt at stå op til.

Komfortabel og smagfuld lejlighed.

Feriehus #2 

Dette charmerende feriehus befinder sig i den lille by Bregi, som er placeret over Ucka bjerge. Huset emmer af hjemlig hygge, og her er der mulighed for at nyde ferien i rolige omgivelser, mens du til enhver tid har mulighed for at udforske Opatija, der kun ligger 6 km fra huset. Med husets beliggenhed kommer I til at bo tæt på Ucka naturpark, hvor I både kan vandre eller cykle. Desuden ligger mange små byer tæt på Bregi, og der er der mulighed for at opleve Icici, Lovran og Moscenicka Draga. Huset har en god fordeling, charmerende værelser og endda et trænings rum – behøver man mere? 🙂 Find flere informationer om feriehuset her.

Charmerende udendørs terrasse i idylliske omgivelser.

Udsigten i naturskønne omgivelser.

Stuen har masser af god plads og indbyder til en afslappet ferie i fred og ro.

 

Medulin – Istriens smukke perle 

Det sidste stop på rejsen er skønne Medulin, der befinder sig i den sydlige del af halvøen Istrien. Byen befinder sig kun 10 km fra Pula, og er med sine strande og ideelle beliggenhed et foretrukken favorit blandt rejsende med børn. Sandstranden Bijeca er byens mest populære strand, og selv om at både turister og indbygger fra Pula valfarter til Bijeca, så virker den 1 km lange sandstrand aldrig overfyldt. Ved Medulin-rivieraen finder du også et utal af klippestrande, en hyggelig havnepromenade med restauranter og barer, og så byder byen på et hav af udflugter og aktiviteter for alle aldre. Der er mulighed for at snorkle, ro i kajak og surfe ved Prematura. I Medulin findes desuden en park med masser af svævebaner og udfordringer, som hele familien kan opleve i Adrenaline Park. Hvis det skal være vildere, så kan du opleve Medulin fra oven ved at prøve faldskærmsudspring for at opnå den ultimative adrenalinoplevelse.

Godt at bo i Medulin 

Ferielejlighed #1 

Denne moderne ferielejligheden ligger lige ud til vandet, og der er i alt plads til 6 personer. Den fine terrasse kan nydes dagen lang, og man bliver vel næppe træt af denne skønne udsigt. Med lejligheden kommer du tæt på Medulins centrum, restauranter og gode indkøbs muligheder. Hvis du elsker aktiv ferie, så er der uendelige muligheder og ellers kan du altid snuppe en gåtur til sandstranden Bijeca, som kun ligger 1 km fra lejligheden. Pulas lufthavn ligger omk. 10 km fra Medulin, så det er ret nemt at komme til skønne Medulin. Find flere informationer om ferielejligheden her.

Dejlig terrasse med skøn udsigt.

En fin stue med alt hvad du behøver.

På billedet kan du se, hvor tæt din ferielejlighed er på vandet.

Ferielejlighed #2 

Denne ferielejlighed indbyder til en ferie, hvor I aldrig behøver at gå langt, hvis I skal handle, spise eller nyde Medulins hyggelige havnepromenade.

Foto: Istria Tourist Board

Vandet er nærmest i jeres baghave, og her er der masser af muligheder for at holde kroppen ved lige med adskillige aktiviteter. Hvis du ønsker en afslappet ferie, så er det muligt at finde en lille klippestrand og nyde en god bog imens. Lejlighedens beliggenhed og den moderne indretning danner rammen om en fantastisk ferie, hvor I kan gøre, som I vil i jeres eget tempo. Find flere informationer om ferielejligheden her.

Skøn og rummelig stue.

Dejlig udsigt til vandet.

Beliggeheden er helt i top.

 

Læs mere på bloggen:

Flyrejser fra Danmark til Kroatien 

Kør-selv-ferie til Kroatien 

 

Bestil din feriebolig

Hvis du stadigvæk er på udkig efter lækre feriehuse og ferielejligheder i Kroatien, kan du benytte den nedenstående søgebokse til at finde det helt rigtige sted for dig: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.