Oplevelser i Rovinj

Idylliske Istrien 

Blot 200 km fra Zagreb finder man den Y-formede halvø i Adriaterhavet, Istrien. Istrien er den største halvø i Adriaterhavet, og den befinder sig små 120 km fra Trieste og ligger nogenslunde på samme breddegrader som Ligurien og Gardasøen. Halvøen har smukke strande, fantastiske campingsteder og kystbyerne Porec, Rovinj og Pula gemmer på fantastiske kulturelle skatte og antik romersk arkitektur. Du kan komme helt tæt på den smukke natur på cykel, på hest eller jogge langs Adriaterhavets små bugter. Her finder man restauranter for feinschmeckeren, trøfler i verdensklasse og olieolie som er godt på vej til at blive anerkendt på verdensplan. Istrien har efterhånden positioneret sig som gastronomisk It-sted.

Rovinj – En drøm af en by

Første gang jeg kom til Rovinj var en tidlig morgen i juli. Klokken var ikke en gang 7, men jeg er et udpræget A-menneske og vil opleve byen, inden de mange turister vågnede.

Det første der møder mit øje er de smukke huse i rolige pastel farver, som danner en bue rundt om byen og grænser lige ud til vandet. De smukke pastelfarver farver spejler sig i det smukke blå hav, her er ingen støj fra biler, her står tiden stille, og man fornemmer, hvordan datidens historie har sat sine spor på byens arkitektur og konstruktion. Den gamle bydel blev anlagt på en halvø, som indtil 1763 var en ø. Efterfølgende er øen blevet forbundet med fastlandet og er et fantastisk romantisk sted at besøge. Velkommen til Rovinj – en drøm af en by.

 

© 2007 Maistra d.d., Rovinj; Arch 2007 published by CCN-images

Foto: Maistra, Rovinj

5 fantastiske oplevelser i Rovinj 

Den gamle By

Tag en gåtur gennem de flere hundredeårige smalle brostensveje (disse brostensveje er ret glatte, så vælg fodtøj med omhu), stop op og nyd udsigten gennem de små åbne passager lige ud til vandet, besøg de små gallerier, drik en kop kaffe på et af de mange charmerende caféer. Spis godt og få det bedste, som havet har at byde på. Du bliver overrasket over, hvor meget denne lille bydel har at byde på, så tag dig god tid.

Havnepromenaden i Rovinj

Rovinj_havn_

Rovinjs charmerende gader

Rovinj 1

Udsigten fra gaden

Rovinj vand1

Udsigten til de omkringliggende øer

Rovinj bag tremmer

Skt. Euphemia Kirken

På toppen finder du den lille og smukke kirke Skt. Euphemia. Kirken ser måske ikke ud af meget udefra, men så snart du træder indenfor, bliver man imponeret. Kirken blev bygget mellem 1725-1736, og navnet leder os tilbage til 303. e. Kr., hvor Skt. Euphemia blev dømt til døden for sin kristne tro. Indgangen til kirken er gratis, og herfra er det oplagt at tage trappen, som leder dig hele vejen op til kirketårnet (her betales for indgang). Nyd udsigten over Adriaterhavet og de mange små øer.

Alle veje fører dig til Skt. Euphemia Kirke

rovinj-2

Kirken set indefra

Rovinj kirke

Rovinjs smukke kirke

Batana Eco Museum og romatisk sejltur?

Batana er en traditionel lille fiskerbåd lavet ud af træ, som efterhånden er blevet et symbol på Rovinj. På dette museum kan man opleve udstillingen af de traditionelle både gennem video, musik og interaktive medier. House of Batana tilbyder om sommeren en smuk sejltur omkring Rovinjs gamle bydel i en bantana – mere romantisk kan det vist ikke blive. Læs mere om stedet her: http://www.batana.org

Batana Eco Museum

Rovinjs charmerende madmarked

Du kommer til at spise ret godt på Istrien. Mange restauranter og små Konoba byder på de verdenskendte trøfler, som findes lige i nærheden af den smukke middelalderby Motovun. Hvis du er vild med trøfler, er der også mulighed for at købe en del lækkerier med hjem fra Rovinjs charmerende marked, som du finder ved havnepromenaden.

Rovinj marked

Smag på ægte olivenolie hos familien Chiavalon

Få et fantastisk indblik i hvordan man fremstiller olivenolie af topkvalitet hos de sødeste værter, som vil give dig en fantastisk rundtur på deres gård. På gården kommer du til at lære værterne at kende og deres spændende historie, som startede for 19 år siden med 100 oliventræer. I dag er det blevet til 7500 oliventræer, og familiens hårde arbejde har betalt sig,  for nu eksporterer de olivenolie til 12 forskellige lande og har vundet priser over hele verden for deres høje kvalitet. Du vil også blive budt på delikatesser fra Istrien, mens du smager på olivenolie og nyder udsigten. De er passionerede, og de glæder sig til at byde gæster fra Danmark velkommen. Du kan tilmelde dig på deres hjemmeside gennem mail http://www.chiavalon.hr

Chiavalon-packaging

Hvis du er blevet nysgerrig på at vide mere om Istriens fantastiske byer, har Helle fra Helles-univers skrevet om 5 hyggelige kystbyer på Istrien. Hun kommer med et par enkelte insidertips, som er værd at læse, hvis din næste tur går til Istrien.

God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.