Hold ferie i formidable Rovinj

Ferie i Rovinj

Indlægget er udgivet i samarbejde med NOVASOL

Blot 200 km fra Zagreb finder man den Y-formede halvø i Adriaterhavet, Istrien. Istrien er den største halvø i Adriaterhavet, og den befinder sig små 120 km fra Trieste og ligger nogenlunde på samme breddegrader som Ligurien og Gardasøen. Halvøen har smukke strande, fantastiske campingsteder og kystbyerne Porec, Rovinj og Pula, som gemmer på fantastiske kulturelle skatte og antik romersk arkitektur. På Istrien finder man restauranter for feinschmeckeren, trøfler i verdensklasse og olivenolie som er godt på vej til at blive anerkendt på verdensplan. Istrien har efterhånden også positioneret sig som en oplagt destination for rejsende, der er vilde med gastronomi. 

 

 

Sommer 2020 

Sidste år valgte vi helt impulsivt at tilbringe de sidste tre dage af vores ferie i Rovinj. Det var simpelthen en lille drøm, der fik os til at køre mod Istrien, inden vi skulle tilbage til Danmark. Jeg har altid ville bo i den gamle bydel i Rovinj, og dette år faldt valget på gaden Grisia, der også bliver kaldt for ”kunstnergaden”. Vi fik badet, spist god mad og nydt Rovinj uden det helt store menneskemylder.

 

 

Når du ankommer til Rovinj, så vil du højst sandsynligt få øje på byens lille madmarked, der ligger lige ud til havet. I baggrunden kan ses de smukke huse i rolige pastel farver, som danner en bue rundt om byen og grænser lige ud til vandet. De smukke pastelfarver spejler sig i det smukke blå hav, her er ingen støj fra biler, og tiden lader til at stå stille. Uanset hvor man drejer hovedet hen, så kan man se, hvordan datidens historie har sat sine spor på byens arkitektur og konstruktion. Den gamle bydel blev anlagt på en halvø, som indtil 1763 var en ø. Efterfølgende er øen blevet forbundet med fastlandet og er et fantastisk romantisk sted at besøge. Ved havnepromenaden er der kommet en god legeplads, hvor børn samles om aften for at lege, mens forældrene kan nyde solnedgangen i næsten fred og ro.

 

Hvad skal du opleve i Rovinj? 

 

Udsøgt mad, kold rosé og byens bedste udsigt

Restaurant & Wine bar Puntulina befinder sig lige i hjertet af Rovinjs gamle bydel og lige ud til havet. Jeg kan ikke forestille mig et bedre sted end Puntulina, hvor man kan nyde en udsøgt middag med husets fremragende vine. Den familiedrevne restaurant åbnede dørene op i 2004, og har siden hen forkælet der gæster med innovativt mad, der er stærkt inspireret af familiens italienske rødder.

Priserne på restauranter ligger i den høje ende sammenlignet med resten af Kroatien. Vi kan kun anbefale, at I bruger lidt tid på at undersøge, hvor der er godt at spise, for nogle steder vil I risikere at betale overpris bare fordi, at I befinder jer i Rovinj.

 

2. Lad dig forføre af den gamle by

Tag en gåtur gennem de flere hundredårige smalle brostensveje (disse brostensveje er ret glatte, så vælg fodtøj med omhu), stop op og nyd udsigten gennem de små åbne passager lige ud til vandet, besøg de små gallerier, drik en kop kaffe på et af de mange charmerende caféer. Spis godt og få det bedste, som havet har at byde på. Du bliver overrasket over, hvor meget denne lille bydel har at byde på, så tag dig god tid.

 

Fine små gallerier

Der er så mange små, finurlige, sjove og spændende gallerier i den gamle bydel. Hvis ikke jeg havde mine børn med, så kunne jeg snildt have brugt mange dage på at besøge hver og en af dem. Men ikke alle gallerier er lige spændende og der er faktisk en del, som udnytter turisternes venlighed og sælger varer uden værdi til overpris. En af mine yndlingssteder er C.B. Schneider Modern Art Gallery og Galerija Brek. Hvis man er vild med keramik, så må du en tur forbi ”Keramika Ruku”.

 

Det bedste spot til kaffe og is

Intet slår en lækker is om sommeren. Og det gør ikke spor, når rammerne er indbydende. Det er tilfældet hos ”Sax Rovinj”, der byder på lækre is til børnene og fremragende iskaffe til de voksne. Man kan sidde ud til vandkanten eller rykke ind i den lille sidegade, hvor stemningen er mere intim. Fine grønne planter pryder både bordene og væggene og danner en fantastisk lille kulisse. Priserne er gode og dette er et dejligt sted at sidde, hvorfra man iagttage byens puls.

 

Oplev en charmerende vingård

Blot 15 km fra Rovinj befinder vingården “Relais and Wine San Tomasso” sig, som er et af de førende vinproducenter fra Istrien. I den lille landsby Golas gemmer der sig en helt unik ejendom, der er 150 år gammel. På vingården kan du se frem til landlig idyl, hvor du kan komme på guidende ture og smage den bedste ost og prosciutto, der naturligvis stammer fra Istrien.

 

Oplev St. Euphemia kirken

På toppen finder du den lille og smukke kirke Skt. Euphemia. Kirken ser måske ikke ud af meget udefra, men så snart du træder indenfor, bliver man imponeret. Kirken blev bygget mellem 1725-1736, og navnet leder os tilbage til 303. e. Kr., hvor Skt. Euphemia blev dømt til døden for sin kristne tro. Indgangen til kirken er gratis, og herfra er det oplagt at tage trappen, som leder dig hele vejen op til kirketårnet (her betales for indgang). Nyd udsigten over Adriaterhavet og de mange små øer.

Alle gader fører til dig til St. Euphemia kirken.

 

Smag på Rovinjs charmerende madmarked

Du kommer til at spise ret godt på Istrien. Mange restauranter og små Konoba byder på de verdenskendte trøfler, som findes lige i nærheden af den smukke middelalderby Motovun. Hvis du er vild med trøfler, er der også mulighed for at købe en del lækkerier med hjem fra Rovinjs charmerende marked, som du finder ved havnepromenaden.

 

Besøg en ægte olivengård hos familien Chiavalon

Få et fantastisk indblik i hvordan man fremstiller olivenolie af topkvalitet hos de sødeste værter, som vil give dig en fantastisk rundtur på deres gård. På gården kommer du til at lære værterne at kende og deres spændende historie, som startede for 19 år siden med 100 oliventræer. I dag er det blevet til 7500 oliventræer, og familiens hårde arbejde har betalt sig, for nu eksporterer de olivenolie til 12 forskellige lande og har vundet priser over hele verden for deres høje kvalitet. Du vil også blive budt på delikatesser fra Istrien, mens du smager på olivenolie og nyder udsigten.

 

Besøg Batana Eco Museum og tag din partner på en romantisk sejltur

Batana er en traditionel lille fiskerbåd lavet ud af træ, som efterhånden er blevet et symbol på Rovinj. På dette museum kan man opleve udstillingen af de traditionelle både gennem video, musik og interaktive medier. House of Batana tilbyder om sommeren en smuk sejltur omkring Rovinjs gamle bydel i en bantana – mere romantisk kan det vist ikke blive.

En af byens mest kendte strande er Monte.

 

 

Godt at bo

I dette indlæg har vi udvalgt tre ferieboliger, som alle befinder sig i Rovinj. Vi håber, at I synes om ferieboligerne, og at I finder inspiration til jeres kommende ferie.

 

Feriehus #1 

Dette hus ligger i en lille, hyggelig gade næsten lige ved side af kirken St.  Euphemia i den gamle bydel i Rovinj. Her får I virkelig mulighed for en ferie i autentiske og unikke rammer. Huset er smukt renoveret både ude og inde. I den private gårdhave kan I nyde det skønne klima. Læs mere om feriehuset i Rovinj her.

 

Feriehuset befinder sig helt centralt i Rovinjs gamle bydel.

 

Indgangen til feriehuset.

 

Smukt og indbydende.

 

Et lyst og rummeligt soveværelse.

 

Feriehus #2 

Et meget lyst og lækkert rækkehus kun 10 minutters gang fra Rovinj, med god plads til 6 pers. Den private have er en skøn oase, hvor I hurtig vil finde jer tilrette. Slap af i de gode havemøbler, mens aftensmaden simre på den store grill. Den udendørs whirlpool i haven er en skøn bonus, som giver masser af mulighed for afslapning og hygge, efter spændende dage i Rovinj. Læs mere om feriehuset i Rovinj her. 

 

Der hører en dejlig grøn oase til feriehuset.

 

Dejlig have med masser af plads.

 

Dejligt lyst køkken.

 

 

Feriehus #3 

I dette lækre feriehus får I de bedste betingelser for, at opleve både Rovinj og det flotte landskab omkring. Feriehuset er i klassisk istrisk byggestil med mange fine detaljer. I den store have er der en traditionel istrisk hyrdehytte, høje palmer og ikke mindst den private pool, som alle vil elske på de varme sommerdage. Med kun 6 km til Rovinj kan I nemt besøge den smukke by. Læs mere om feriehuset i Rovinj-Moncodogno her. 

Du får ren idyl med dette feriehus.

 

Hvad mere kan man forlange 🙂

 

Det oplagte sted at samles om traditionelt spise og god rødvin fra Istrien.

 

Traditionelt og så hyggeligt.

 

Snyd ikke dig selv og din familie for at opleve en ferie i fantastiske Kroatien. På NOVASOL kan I vælge mellem mere end 10.000 ferieboliger spredt over hele landet. Find drømme-ferieboligen i Kroatien hos NOVASOL. 

 

Læs mere om: 10 tips til oplevelser på skønne Istrien

Læs mere om: Oplev Istrien og Kvarner 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.