Kør-selv-ferie og sikkerhed i bilen med gode autostole

På sommerferie med børnene på bagsædet

I foråret havde jeg to børn, der var blev et år ældre, en del tungere og lidt højere. Garderoben skulle udskiftes, og det samme gjaldt autostole, for sommerferien stod for døren, og vi skulle igen i år på kør-selv-ferie til Kroatien. Det er en lang køretur, hvor man skal tilbagelægge omk. 1500 km, og selv for voksne er dette virkelig mange timer, man skal tilbringe i en bil. Det er umuligt at undgå det klassiske spørgsmål: “Mor, hvornår er vi der”? For turen er lang, og  derfor er det vigtigt, at man nøje overvejer, hvordan alle familiens medlemmer kan få en behagelig rejse. Derfor vil jeg i dette indlæg komme med anbefalinger til to gode autostole, som mine børn fik afprøvet i sommers, og jeg vil jeg gerne dele ud af mine erfaringer og komme med gode tips til, hvordan I får en god tur med børnene på bagsædet.

Kroatien byder på mange lækre strande. Her ses en lille perle, som er ret kendt blandt de lokale, men som mange turister overser. Den befinder sig i Rijeka og hedder Kostrena og er ret skøn for børnefamilier.

Rijeka strand

Autostole fra Pixizoo 

Jeg har altid prioriteret sikkerhed i bilen og har derfor altid investeret i de bedste autostole, for det er ca. 20 timer, vi sidder i bilen. Uanset længden på din tur, så er sikkerhed i bilen altid vigtig. En af de ting som jeg aldrig vil gå på kompromis med er autostole. Efter at have set og læst en del om autostole, tog jeg kontakt til Pixizoo, da jeg kunne se, at de havde et bredt udvalg til alle aldre, hvor sikkerhed og komfort var af højste prioritet. Valget faldt på to autostole, som jeg virkelig kan anbefale til andre børnefamilier, der leder efter kvalitet og sikkerhed til fornuftige penge. Med tre børn (den yngste er ikke med på billedet) betyder økonomi også en del, og derfor er der også en del penge at spare, hvis du holder øje med gode tilbud på Pixizoo hjemmeside.

AS bastian og vincent

 

RECARO Milano seatfix

Denne autostol er velegnet til børn mellem 15-36 kg, og er simpelthen af topkvalitet. Det er første gang, jeg prøver en stol fra Recaro, og jeg var ret imponeret over, hvor godt den fungerede for min 3-årige. Materiellet er ret lækkert, og det har faktisk en del at sige, når man kører rundt i et land, hvor der er over 35 grader stort set hver dag, for med bare ben er det vigtigt, at materiellet ikke kradser eller irritere huden. En stor del af turen går med at sove, så det var virkelig godt med de store hoved- og sidehynder, der gav en rigtig god støtte og beskytelse til både hovedet og nakken. Desuden var jeg rigtigt glad for, at stolen også havde ISOFIX, således at du mindsker riskoen for fejlmontering. Dermed er du altid sikret, at stolen er fastspændt, som den skal. Udover sikkerheden er i top, så er det et bonus, at materiellet er lækkert, blødt og super nemt at rengøre. Efter en lang tur kan en helt ny autostole komme til at se lidt medtaget ud,  for det er umuligt at undgå brødkrummer, slikrester og små fedtede aftryk. Betrækket kan ikke tages med, men med lidt støvsugning og rengøring lignede stolen sig selv igen. En anden god ting ved denne autostol er, at der sidder et håndtag bag på autostolen, som gør at den er utrolig nem og let at lige tage ud og ind af bilen.

 

A S 2

 

Recaro autostol fra siden.

Vincent NY

Britax Römer

Jeg har før investeret i autostole fra Römer, og jeg har altid været tilfreds. Denne stol er også til børn, der vejer mellem 15 til 36 kg, og sikkerhed er fuldstændig i top, komforten er fantastisk, og det er så nemt med ISOFIT-systemet at benytte ISOFIX selv for biler, der eventuelt har svært tilgængelige ISOFIX beslag. Stolens 3-punk-sele fungerer nemt og let, så den yder den bedste beskyttelse til dit barn. En anden fantastisk fordel ved denne autostol er, at dit barn kommer til at sidde godt, og i takt med barnets højde, kan du justere støtten til hovedet. Klik og hiv op bagpå og wupti, så har du en stol der vokser med barnet.  Betrækket kan tages af og vaskes, for hvis du har en 5-årig ligesom mig, der elsker at samle på alverdens ting, så vil du elske, at vaskemaskinen klarer arbejdet for dig. Det kan faktisk ikke blive nemmere. Med disse to autostole bliver dit eneste arbejde at sætte dem korrekt i bilen, fastspænde dine børn og så er du godt kørende 🙂

 

Bastian forfra

Gode råd til køreturen med børn på bagsædet

  • Planlæg din tur nøje og tænk over, hvor mange pauser I vil gøre undervejs.
  • Inddel din dag i tre dele: Formiddag, eftermiddag og aften. Mine børn er mest aktive om eftermiddagen, og derfor kører vi uden så mange stop om formiddagen, for der sover de. Om eftermiddagen sørger vi for at finde gode restepladser, hvor vi først spiser og derefter leger længe, så de kan brænde en del krudt af. Vi tager også en lang pause efter aftensmaden, hvor vi sørger  for, at de leger godt, så vi igen kan køre uden lange pauser. De lange køreture handler også om at kende sine børn og tage højde for deres sove- og spisevaner. Derfor er det en god idé at reflektere over, hvordan dit barns rytme er, når du planlægger køreturen.
  • Hvis du for første gang skal på kør-selv-ferie, vil jeg anbefale dig, at du læser grundigt min kør-selv-guide 2017, så du er forberedt på alle de praktiske ting, du skal sørge for (vignette, miljømærke og vejafgift mm.) På denne måde undgå du bøder på motorvejene og alle de kedelige situationer, du kan blive straffet for, hvis ikke du kender loven i de forskellige lande, du kører gennem.
  • Husk at din ferie starter, så snart du tænder for bilen. Det er muligt at lave en sjov tur ud af køreturen. Det kræver bare lidt fantasi og forberedelse. Lav selv dine lege hvor du tilpasser dem til dit barns alder. De små elsker at gætte farve på modkørende biler og fx sanglege.
  • Det er altid godt med Ipad, spil og musik. I år havde vi ikke andet med i bilen end Ipad,  CD med børnesange og en bog. Det fungerede ret godt.
  • Husk gode snacks. Det kan aflede enhver konflikt, der måtte opstå.

 

Rigtig god fornøjelse.

 

Indlægget er sponsoreret i samarbejde med Pixizoo 

 

Pixizoo_logo-NOPAYOFF-3

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.