Stranden Zlatni Rat på øen Brac

Zlatni Rat er Kroatiens mest populære strand 

Kroatien er de “Tusinde øers land”, for med over 1200 forskellige øer langs Kroatiens smukke skærgård, venter dig en uforglemmelig eventyr i Adriaterhavet. Uanset om du er til glamourøse, intime eller små hyggelige øer, er her noget for enhver smag. Nogle af øerne er beboede, mens langt de fleste ligger fuldstændig uberørt hen, og hvis du allerede har bestilt din rejse et sted på fastlandet, må du ikke miste modet. For uanset hvor du er henne i Kroatien, findes der arrangører, der sejler dagligt med passegerer til de forskellige øer. Er øerne værd at besøge? Bestemt.

zlrat1

Foto: Bol Tourist Board

Det er easy living, cool vibes og en særlig ro over øerne. Uovertrufne er de kroatiske øer, og de tilføjer Kroatien en ganske særlig charme, som du næppe finder i andre Europæiske lande.

Stranden Zlatni Rat

Der findes utrolig mange smukke strande i Kroatien, men når spørgsmålet kommer til, hvor du finder Kroatiens mest berømte strand, hersker der vist ingen tvivl om, hvor svaret skal findes. “Symbol of the Adriatic” står der på det øverste billedet, og dette illustrerer vist meget godt, at stranden Zlatni Rat (Den gyldne Kap) ikke blot repræsenterer øen Brac, men hele Kroatien. For nyligt kom stranden Zaltni Rat med på Harper´s Bazaar liste over verdens bedste strande, og den bliver ofte fremhævet i internationale sammenhænge på gund af sine unikke form.

zlrat4

Foto: Bol Tourist Board

Zlatni Rat er kendetegnet ved den en kilometer trekantede landtage, der skifter form efter vind og vejr. Vandet er krystalklart, solen skinner altid, og når det hele bliver for meget, kan du altid søge skygge ved de mange fyrretræer. Her kan du både få gode cocktails, surfe og opleve susen i maven når du svæver over Adriaterhavet i en paraglider.

zlrat2

Foto: Bol Tourist Board

Hvad kan du opleve i nærheden af Bol  

Øen Brac er den tredje største ø i Kroatien. Den er 40 kilometer lang og 15 kilometer bred, og derfor er den super velegnet at udforske på cykel, bil eller scotter. Der er faktisk meget at opleve på skønne Brac, for her finder du mange historiske bygninger, gamle landsbyer og dejlige bugter. Skønne Bol befinder sig i den sydlige del af øen Brac, og er blevet et kendt tilflugtssted for rejsende fra hele verden på gund af byens hyggelige atmosfære om sommeren. Hvis du endnu ikke er blevet overbevist om, at Bol er et besøg værd, så kan du se denne skønne video af byen her.

Bol er også kendt for sit natteliv og masser af hyggelige arrangementer i løbet af sommeren.

zlrat6

Foto: Bol Tourist Board

Dominikanski Kloster 

Et af de smukkeste klostre i Kroatien er Dominikasnki Kloster, der blev grundlagt i 1475. Med til klostret hører et museum, hvor du finder værket Madonna og barnet omgivet af helgener af Tintoretto og en lille skøn have. Lige i nærheden af klostret kan du også bade og nyde de smukke omgivelser.

zlrat7

Foto: Bol Tourist Board

Dominikanske Kloster set fra oven

brac-bol-007-1365177668_huge

Foto: www.visit-hvar.com

Blaca

Blaca er et kloster og kirke fra 1500-tallet. Du kan sejle fra Bol til Blaca, og herefter skal du gå  til klostret, der en gang blev brugt som et sikkert opholdssted for munke, der flygtede fra Osmannerriget.

Blaca 1

Vidova Gora

Du kan vandre til Bracs højeste bakketop, der er 778 m høj. Turen kan væk lidt hård, så du skal huske vand og gode vandresko, men til gengæld er udsigten intet mindre en fantastisk over Bol, Zlatni Rat og øen Hvar. På de helt klare dage kan du endda se Italiens kyst. Bjerget har fået sit navn efter den lille kirke St. Vid, der ligger på bjergets top.

zlrat3

Foto: Bol Tourist Board

Varadero Cocktail Bar 

Her kan du nyde byens bedste cheesecake, is, cocktails og virkelig god kaffe.

varadero

Cocktail Bar Bolero

På vej mod stranden Zlatni Rat finder du Bar Bolero. Her får du gode cocktails, atmosfæren er festlig og du kan hænge ud her til tidligt morgen.

Bol 3

 

Retaurant Ribarska Kucica 

Skøn lille restaurant, der serverer fantastisk seafood, og så er udsigten ret god, må man sige.

Bol2

Restaurant Mali Raj 

Retauranten Mali Raj serverer simpelt mad fra det Dalmatiske køkken, og her kan du både får lækre fisk og skaldyr samt virkelig lækre kødretter.

Bol 1

Rigtig god fornøjelse 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.