10 oplevelser for børnefamilier i Kroatien

Tips til gode oplevelser for børnefamilier 

Indlægget er udgivet i samarbejde med NOVASOL.

Novasol Lille

I Kroatien er der mange spændende steder, der er sjove og spændende at udforske for hele familien. I denne guide får du tips til nogle af de steder, som mine børn har været helt vilde med, og så er der også oplevelser, som vi har til gode, når de bliver lidt større.

 

1. Hvad er mere sejt end at surfe på øen Brac?

Hos Active Bol finder du passionerede og erfarne medarbejdere, der gør deres bedste for at lære børnene at windsurfe. Vejrforholdene er ideelle på Bol til at afprøve forskellige aktiviteter på vandet, og her hjælper medarbejderne børnene til at blive dygtigere og giver en grundig introduktion, så de er klar til at stå på brættet. Forældrene kan også være med, så hele familien har mulighed for at være aktive sammen.

S1

Foto: Active Bol 

S2

Foto: Active Bol Læs mere om Bol her.

 

zlrat1Bol er særlig kendt for stranden Zlatni Rat, der også bliver kaldt for Det gyldne horn.

 

2. Oplev tusindvis af vandfald i Plitvice Nationalpark

Jeg mødte for nogle uger siden en kvinde, som lige var kommet hjem fra Kroatien. Jeg elsker at høre om, hvordan andre oplever landet, kulturen, befolkningen og naturen, så vi tog en lang snak midt inde i hendes datters butik på Østerbro. Hun fortalte, hvor imponeret hun var over vandfaldene i Plitvice Nationalpark. Hun beskrev vandet så rent, at det nærmest var umuligt at se, at fiskene svømmede i det klare vand. Og jo, Plitvice er et imponerende syn for både de helt små og store. Med 16 søer, 1000 vandfald i forskellige højder og parkens unikke dyre- og planteliv er du og familien garanteret en oplevelse ud over det sædvanlige. Læs mere om Plitvice Nationapark her.

PlitviceFoto: Plitvice Nationalpark 

 

3. Sæt tid af til at opleve hovedstaden i børnenes tempo

Zagreb er fyldt med små overraskelse for de mindste, og jeg finder for hvert år nogle nye sider af hovedstaden, som både børnene og voksne elsker at prøve. Det første som vi altid skal prøve, er tandhjulsbanen, der er fra 1891. Tandhjulsbanen forbinder den gamle bydel med den øvre bydel på 55 sekunder til ret billige penge.

Tandhjulsbanen

Når du ankommer til den øvre bydel (Gornji Grad) kan du med det samme opleve udsigten over Zagrebs smukke tage og Skt. Stefan Katedralen, få en is på den hyggeligste gade Tkalciceva Ulica, hvor I også finder en god legeplads. I kan slutte dagen af med at spise god mad på Nokturno Restoran, hvor mine børn elsker at spise, og så I får virkelig god mad for billige penge. Vi spiste sidste år 5 personer for omkring 250 kr. midt inde i centrum.

N Restoran

En anden sjov oplevelse for børnene er det spændende museum, som hedder Museum of Illusions. Selv babyer synes, at dette museum er sagen 🙂 Tak for billedet @hedevang_

Illusions

 

4. Hvis I elsker fælles aktiviteter og eventyr, så er Zrmanja det rette sted

Blot 45 km fra Zadar finder I Riva Rafting Centar, der ligger i nærheden af Obrovac. Deres professionelle team tilbyder et væld af sjove aktiviteter for hele familien. Der er bl.a. mulighed for at udforske Cerovac grotter, ro i kajak, dykke, cykle eller prøve river rafting langs Zrmanja floden.

Zrmanja

Foto: Aleksandar Gospic

Zrmanja

Foto: Riva Rafting Centar

Dette område er helt unikt, fordi I kan komme helt tæt på nationalparker, floder, grotter og bjerge, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad I vil opleve. Læs mere om Riva Rafting Centar her.

 

5. Hils på solen, dans på havnepromenaden og hør havet synge i Zadar

”Moar, hvordan hilser vi på solen”, spurgte min mellemste søn sidste år, da vi var på vej mod Zadars kendte installation ”En hilsen til solen”. ”Det gør du ved at danse”, sagde jeg. Og der blev danset, kysset, krammet og fyret løs med selfies på Zadars kendte installation, der er lavet af arkitekten Nikola Basic. Installationsværket består af 300 glaspaneler, som i løbet af dagen formår at omdanne solstråler til energi, således at det ligner et dansegulv.

Læs mere om Zadar her.

Davor Strenja, Zadar i okolica 28.09.2014 - 0167-2

Foto: Davor Strenja

Lige ved siden af finder I også installationen ”Hør havet synge”, som er blevet verdenskendt for sin unikke lyd. De 35 orgelpiber skaber en unik klag, når havets bølger stentrapperne.

zadar-sea-organ-waiting-for-the-sun-to-fall-tzg-zadar

Foto: Zadar Tourist Board

Zadar mennesker

Nyd stemningen ved havnepromenaden og bevæg jer langsomt gennem den gamle bydel, hvor I finder gode isbarer, restauranter og stemningsfulde caféer.

ZADAR panorama by Velid Jakupovic 7-2

Foto: Velid Jakupovic

 

6. Safaripark, golfbaner og dykning på Brijuni Nationalpark

Hvis I befinder jer på Istrien, så er Brijuni Nationalpark en af de steder, der er oplagte at opleve med børnene. Brijuni er en ø-grupper, der består af 14 unikke øer, hvor der bl.a. er ideelle forhold til at dykke og snorkle. Derudover kan I opleve oldtidsruiner, dinosaur fodspor og komme tæt på zebraer og antiloper.

Np 2

Foto: @npbrijuni

Np 3

Foto: @npbrijuni

NP1

@npbrijuni

 

7. Masser af underholdning i vandlandet Aquapark Istralandia 

Mellem Porec og Umag befinder sig Aquapark Istralandia. Midt ude i denne grønne del af Istrien ligger et kæmpe vandland med forskellige vandrutsjebaner, legepladser, bassiner, barer og restauranter. Desuden kan børnene hver dag prøve forskellige aktiviteter som fx danseundervisning, sportsturneringer og koncerter. Der er ingen, som kommer til at kede sig på Aquapark Istralandia. Find flere informationer her.

Aquapark-Istralandia

Foto: Aquapark Istralandia

 

8. Byg et sandslot, spis en is og nyd en ægte paradis strand på Sakarun

Det er udelukkende denne eventyrlige strand, I skal komme efter, for der er ikke andet I kan lave end at bade, slappe helt af og bygge sandslotte.

Sakarun Boris Kacan

Foto: Boris Kacan

Mine drenge elsker vand, men dette sted er lidt anderledes end andre strande i Kroatien. Sandkornene er bitte små, vandet er varmt og der er helt lavvandet de første 20 m, så det er umuligt at få børnene ud af vandet.

Dugi otok 3

Læs mere om øen Dugi Otok her.

9. Drømmeferie for børn, voksne og serienørder i Dubrovnik

Dubrovnik var sidste år Kroatiens mest besøgte by, og derfor skal man nok bevæbne sig med tålmodighed, når man skal udforske et af de mest populære steder i Kroatien, for der er virkelig mange turister i juli og august. Byen er oplagt at udforske med de lidt større børn (fra 5-6 års alderen), for der er ret mange sjove oplevelser, der venter jer. I kan tage svævebanen fra bjerget Srd, der kun er 4 minutter om at få jer på landjorden igen.

Dubrovnik

Foto: Andrija Carli

Udsigten over havet, øerne og byen fra luften er magisk. Dernæst kan I tage på vandring og udforske alle hjørner af Dubrovnik på den 2 km lange bymur, spise is på Stradun og ro i kajak på øen Lokrum. Øen Lokrum ligger kun 10 minutter fra Dubrovnik og er oplagt at udforske fra havsiden.

Lokrum Andrija Carli

Hvis I er Game of Thrones fans, kan I komme med på en guidet tur, for det er i Dubrovnik, at King´s Landing blev optaget. I kan læse mere om en guidet Game of Thrones tur rundt omkring i Durbovnik her.

Dubrovnik Andrija Carli

Foto: Andrija Carli. Læs mere om Dubrovnik her.

 

10. Svøm mellem vandfaldene og fiskene

Krka Nationalpark er imponerende med sine mange vandfald og det smaragdgrønne vand. Selv om at lysten er der, så er parken umulig at udforske på et døgn. Derfor kan I passende nyde vandfaldene i eget tempo, opleve det rige plante- og dyreliv og bade i Skradinski Buk.

V3

Foto: Krka National Park

Børnene vil elske synet af fisk, farverige sommerfugle og skildpadder. Det er også muligt at leje en mountainbike i Skradin eller Sibenik og udforske naturen, mens I nyder panorama udsigten over det smukke landskab. I må endelig ikke gå glip af Visovac klostret, der befinder sig på en lille ø ved samme navn. Stedet råder over en lille kunstsamling, og den lille ø er et fryd for øjet.

V

Foto: Croatia Full Of Life & Krka National Park

 

Hvis du endnu ikke har bestilt en feriebolig i Kroatien, så har NOVASOL et stort udvalg af feriehuse og ferielejligheder fordelt i hele landet. Find jeres drømmebolig i søgeboksen her:

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.