5 fantastiske strande langs Makarska-rivieraen og 10 bud på gode steder at bo

Indlægget er sponsoreret i samarbejde med NOVASOL. 

Novasol Lille

 

Makarska ligger blot 60 km syd for Split, og hvis din rejse begynder i Dubrovnik, så er du ikke længere end 150 km fra denne flotte kyststrækning. Makarska er særlig kendt for sine  mange smukke strande og bugter, der ligger som perler på snor, når du bevæger dig fra det nordlige Brela mod sydlige Zivogosce. De storslåede Biokovo bjerge danner en majestætisk kulisse i baggrunden, og de er oplagte at udforske for alle, der elsker at vandre eller cykle. Makarska er stedet, hvor du kommer til at bo tæt på lækre strande og unikke naturområder.

Brela 

Brela befinder sig kun 15 km fra hovedbyen Makarska, og er kendt for byens mange eksotiske strande. En af Kroatiens bedste sandstrande gemmer sig på Brela og går under navnet Punta rata. Den tiltrækker alle slags rejsende, og det skal siges, at der er en del mennesker i løbet af sommeren, men det føles aldrig så trængt på Brela, for kyststrækningen er kendt for at have flere lækre strande og badebugter, som du næsten kan nyde for dig selv.

Brela Punta Rata

Foto: Makarska Riviera Beaches

 

BRELA 11

Brela. Foto: Makarska Riviera Beaches

 

2 tips til gode steder at bo i nærheden af Brela: 

# Ferielejlighed 1

Denne fine ferielejlighed befinder sig på en bakke over Brela centrum. Beliggenheden er ideel for dig, som vil bo i nærheden af en by, der er kendt for sine fantastiske strande og det krystalklare vand. Find flere oplysninger om ferielejligheden

Ferielejlighed Brela

 

Udsigten er intet mindre end fantastisk.

Ferieljelighed 1 brela

 

# Feriehus 2

350 m over havets overflade gemmer sig et charmerende hus, der ligger i en lille by ved navn Topici ved Makarska-riviera. Det fine stenhus ligger i nærheden af naturparken Biokovo, så der er mange muligheder, hvis man vil opleve et unikt naturområde. Find flere oplysninger om feriehuset her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er lagt vægt på små og charmerende detaljer i hele huset

ferieljelighed 2 brela

 

Baska Voda 

Baska Voda er den mest besøgte by på Makarska-rivieraen, og dens popularitet skyldes byens mange små og store strande. De fine kiselstrande og grus strande er ideale for børnefamilier og ældre, for der er nem adgang til vandet, og de store fyrretræer i baggrunden sørger for at give en naturlig skygge, når man har fået tilpas nok sol. Langs mange af byens strande, finder du også et bredt udvalg af barer, restauranter, caféer og små legepladser til de mindste.

Baska Voda Ikovac

Baska Voda, Ikovac. Foto: Makarska Riviera Beaches

 

Baska Voda

Foto: Makarska Riviera Beaches

 

2 tips til gode steder at bo i nærheden af Baska Voda:

 

# Ferielejlighed 1

Denne fine ferielejlighed finder du lige i nærheden af Boska Vodas centrum, indkøbsmulighederne er lige i nærheden og du er ikke længere end 370 m væk fra vandet. Dette sted egner sig ret godt til jer, der ønsker at bo i flotte omgivelser, hvor I både har naturområderne som fx skovparken på halvøen Skt. Peter, Biokovo bjergene eller de mange lækre strande lige i nærheden af jeres feriebolig. Find flere oplysninger om lejligheden her.

lejlighed baska voda 2

 

# Ferielejlighed 2 

Denne ferielejlighed egner sig ret godt til dig, der ønsker at bo lige i nærheden af den livlige by Baska Voda. Den helt store fordel ved denne lejlighed er, at du også kommer til at have vandet samt gode indkøbsmuligheder og restauranter lige i nærheden. Og det bedste ved det hele er, at du får en del for dine penge ved at vælge denne feriebolig.  Find flere oplysninger om ferielejligheden her.

lejlighed baska 2

Hovedbyen Makarska 

Makarska er spændende, for den har som mange andre kroatiske kystbyer haft omskiftelige herskere. Byen er både blevet styret af venetianerne, det Østrig-Ungarnske Rige, tyrkerne og Napoleon. Makarska befinder sig på en hesteskoformet bugt, og byen ligger rundt om en naturlig havn under de spektakulære Biokovo bjerge, som er beskyttet af halvøen Skt. Peter. Halvøen Skt. Peter er et populært sted at samles om aften, for det er her, at du kan opleve en af de smukkeste solnedgange.

Makarska 2

Foto: Makarska Riviera Beaches

En af byens hovedattraktioner er den gamle bydel, hvor du dagligt kan nyde det stemningsfulde madmarked, de charmerende små gader og byens mange caféer. Langs strandpromenaden findes små legepladser, barer og restauranter, hvor I nyde den livlige stemning, der er i byen om sommeren.

Makarska Riviera

Foto: Makarska Riviera Beaches

2 tips til gode steder at bo i nærheden af Makarska

# Feriehus 1

Dette hus er ideelt for større familier, for der er masser af plads at boltre sig på. På den store poolterrasse kommer I nok til at bruge en stor del af jeres tid, for dette er et oplagt sted at komme helt ned i feriegear samtidig med, at I kan nyde panorama udsigten over det smukke Adriaterhav. Find flere oplysninger om feriehuset her.

Makarska hus 1

Udsigten er fantastisk, uanset hvilken tid det er på døgnet.

makarska hus 3

# Ferielejlighed 2

Denne fine ferielejlighed har en helt fantastisk beliggenhed, for du er kun 100 m væk fra den charmerende Makarska-riviera. På denne måde kommer du til at kunne nyde caféerne, badestrande, den gamle bydel og restauranterne fuldt ud, for det hele er lige i nærheden at din feriebolig. Find flere oplysninger om ferielejligheden her.

MAK

Tucepi 

Som mange af Makrskas andre kystbyer er Tucepi mest kendt for sin over 3 km lange grusstrand, som strækker sig gennem hele byen. Om aften kan du nyde en slentretur langs strandpromenaden, der fører dig til endnu en smuk by ved navn Podgora.

Tucepi Kamena stranden

Tucepi, Kamena stranden. Foto: Makarska Riviera Beaches

Byens 1761 indbyggere er vant til turisterne, og de nyder sommeren, for så liver den lille by for alvor op. En af Kroatiens mest berømte nudiststrande hedder Nugal og befinder sig lige mellem Tucepi og Makarska, og den er bestemt værd af udforske, hvis man ønsker at smide kludene.

Tucepi

Tucepi. Foto: Makarska Riviera Beaches

To tips til gode steder at bo i nærheden af Tucepi:

# Feriehus 1

Dette charmerende hus befinder sig i en lille by over Tucepi, og det er her, at du kommer for at nyde den enestående udsigt over havet, det friske luft fra bjergene og roen. Huset med den simple indretning er fint fordelt, og du vil nyde de charmerende skrå vægge samt den fine lille have, hvor I kan sidde i skygge og samle jer om lækkert mad fra det dalmatiske køkken. Find flere informationer om feriehuset her.

Tucepi feriehus 11

Fin lille oase hvor I kan spise lækkert sommermad sammen.

Tucepi feriehus 1

# Feriehus 2 

I Gornji Tucepi finder du det fineste lille hus, der gemmer sig lige under naturparken Biokovo. Denne idylliske beliggenhed indbyder til en uforglemmelig ferie, hvor du kommer helt tæt på naturen, og hvor stranden kun er 1,8 km fra dit kommende hjem. Find flere informationer om feriehuset her.

Denne lille oase er et oplagt sted, hvor I kan nyde de bedste lækkerier fra Dalmatien.

Tucepi hus 2

De dramtiske Biokovo bjerge danner en fantastisk ramme om dette charmerende hus.

Tucepi lejlighed 2

Brist 

Brist er en lille by, der befinder sig i den sydlige del mellem Ploce og Makarska. Byen Brist er oprindeligt opkaldt efter et træ, der på kroatisk hedder “Brijest”. Selv om at det er en lille by, så er den gamle bydel spændende at udforske, for det er i dette område, at man har fundet rester af gravsten, der stammer fra bronze- og jernalderen. I dag lever byens indbyggere af turisme, og mange turister kommer til Brist for at nyde roen og de fine strande.

Brist strand

Brist. Foto: Makarska Riviera Beaches 

2 tips til gode steder at bo i nærheden af Brist:

# Feriehus 1 

Man kan næsten ikke ønske sig en bedre beliggenhed, hvis man vil have strand og natur i nærheden. Dette charmerende rækkehus er fra 1840 og er så indbydende. Det er kun 5 m, der adskiller dig fra den grusstranden, og så er restauranten og indkøbsmulighederne også lige i nærheden Find flere oplysninger om feriehuset her.

CDM701_41

Dette hus har en enestående charme over sig.

CDM701_PP

# Ferielejlighed 2

Disse mindre lejligheder er simpelt indrettede, og til hver lejlighed tilhører en altan, hvor I kan nyde udsigten til de omkringsliggende øer, byens centrum og havet. Stranden gemmer sig kun 400 m fra lejligheden, mens Makarska ligger 35 km fra byen Podaca, hvor disse ferielejligheder befinder sig. Find flere oplysninger om ferielejligheden her.

Brist feriehus 222

5 tips til oplevelser på Makarska 

#1 Vandring i Biokovo bjerge 

Uanset hvor du befinder dig på Makarska, kan du altid finde et kort over gode vandrestier på Biokovo bjergene. Det højeste punkt på bjerget befinder sig ca. 1700 m over havets overflade, og udsigten fra toppen af bjerget er uforglemmelig. Det eneste du skal huske, er vand og gode vandresko.

#2 Bedste sted at spise 

Der gemmer sig flere gode restauranter på Biokovo bjerge, og en af mine bedste insidertips er restauranten Vrata Biokova, der gemmer sig 900 m over havets overflade i hjertet af Biokovo naturpark. Det er uden tvivl det bedste sted, jeg har spist i området omkring Makarska.

#3 Sejl væk til en ø 

Med sin unikke beliggenhed byder Makarska også på mange forskellige udflugtsture til nabo øerne Brac, Hvar, Vis og Korcula. Det er mange forskellige rejsearrangører, og mit bedste tip er, at du altid tjekker anmeldelser på nettet, inden du beslutter dig for at sejle.

#4 Snorkle og dykke

Fra havnen i Makarska arrangeres der en del bådture, hvor du kan komme ud og snorkle eller dykke sammen med professionelle arrangører. Det er altid en god ide at spørge de lokale til råds, da de ofte kender de bedste arrangører.

#5 Dans og fest 

Dans hele natten lang på natklubben Deep Nightclub, der befinder sig i en grotte, som stammer fra Anden Verdenskrig. Natklubben ligger lige ved Osejava halvøen, og stedet tiltrækker festglade unge, der valfarter til natklubben fra alle dele af Kroatien.

Find dine feriebolig her

Hvis du stadigvæk er på udkig efter lækre feriehuse og ferielejligheder i Kroatien, kan du benytte den nedenstående søgebokse til at finde det helt rigtige sted for dig:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.