7 unikke kystbyer i Kroatien og tips til gode steder at bo

7 kystbyer du skal opleve i Kroatien 

Novasol LilleRijeka – Oplagt by til at udforske på 48 timer

Indlægget er sponsoreret i samarbejde med NOVASOL.

Rijeka er Kroatien tredje største by og er kendt for at være en af de største havnebyer i Kroatien. Med sin fantastiske beliggenhed er der ikke langt at køre, uanset om du skal til Istrien eller til sydlige Dalmatien. Men der er ingen grund til at køre forbi Rijeka, for det er et oplagt sted at parkere bilen og nyde byens mange kulturelle og historiske skatte. I Rijeka har bl.a. har det romerske og ungarske kongerige sat sine præg på arkitekturen og historien, som bl.a. kan ses på byens bytårn ved Korzo strøget, den romerske bue og Skt. Vitus-katedralen, som er viet til byens skyts-engel Skt. Vitus.

Rijeka visitrijeka

Foto: @visitrijeka

Noget af det første, jeg gør, når jeg besøger familien i Rijeka er at gå en tur på Korzo. Korzo er en bred gade, hvor du finder et stort udvalg af butikker, charmerende caféer og masser af restauranter. Om aften inden solen går ned, kører vi til Trsat, der står på høje skråninger og troner over Rijekas centrum.

Trsat fitmom samanta

Foto: Fitmom_samata

Her får du den bedste udsigt over Rijeka og Kvarner bugten, mens du nyder en kop kaffe eller udforsker Trsat Borg og helligdommen Vor Frue af Trsat.

Monika

De mange trappetrin der fører dig til Trsat. Foto: @Monikavukelic

Når sulten melder sig, skal du spise på Konoba Tarsa. Det er billigt, og det er det bedste, jeg har spist. Så er hemmeligheden ude.

trsat udsigt Ivor Mazar

Udsigten fra Trsat. Foto: Ivor Mazer

 

3 gode tips til hvor du kan bo i nærheden af Rijeka: 

# Ferielejlighed 1 

Denne charmerende ferielejlighed ligger på en gågade i centrum af Rijeka og er ideel til dig, der ønsker at have alle oplevelser lige i nærheden af din bopæl. Læs mere om ferielejligheden her:

Rijeka Novasol

 

# Ferielejlighed 2 

Denne skønne lejlighed ligger kun 4 km fra Rijeka, og derfor vil du bo endnu tættere på den kystbyen Opatija, der indbyder til ren afslapning på en af byens mange gode strande. Find flere oplysninger om lejligheden her: 

Rijeka 2 novasol

 

# Feriehus 3 

Mellem Rijeka og Crikvenica ligger en lille by ved navn Kostrena. Det er her, at du finder dette fine feriehus, som kun befinder sig 6 km fra Rijeka. Hus er ideelt for dig, der ønsker at bo et roligt sted, men hvor du stadigvæk har den pulserende storby lige i nærheden og masser af gode bademuligheder. Find flere oplysninger om feriehuset her.

Det er på Kostrena, at du finder mange lækre strande, der ikke er overrendte endnu.

Kostrena novasol

 

Crikvenica – Et perfekt rejsemål til dig og din hund

Blot 35 km syd for Rijeka finder du endnu en dejlig kystby ved navn Crikvenica. Denne by har oprindelig været en lille fiskerby, og naturligvis har romerne også i denne by været med til at præge bybilledet, men turisterne kommer primært til Crikvenica for at nyde en af de mest populære sandstande på Kvarner bugten. Her er der naturligvis tale om Crni Malo.

Crikvenica juddali

Foto: @juddali

Men i år har Crikvenica tiltrukket en del opmærksomhed i hele verden, fordi de har lavet en strand og bar til hunde, så nu er din bedste ven også sikret en uforglemmelig ferie. Monty´s Dog and Beach Bar er det helt store hit, fordi du kan bestille en øl til din hund, der består af kylling og grøntsager, og når det bliver for varmt, kan din hund nyde en is. Hmm, der er nu ikke så tosset at være en hund.

Monty dog beach

Her er baren, som din hund vil elske. Foto: @juddali

 

2 gode tips til hvor du kan bo i nærheden af Crikvenica: 

# Feriehus 1 

Dette hus er simpelthen så lækkert. Indretninger bærer præg af det gamle og det nye, der forenes på smukkeste vis. Udsigten over Adriaterhavet er som taget ud af et postkort, og jeg er sikker på, at du kommer til at nyde din ferie fuldt ud. Find flere oplysninger om feriehuset her.

Crikevnica novasol

# Feriehus 2 

Dette feriehus er ideelt for jer, der rejser med børn. Beliggenheden er væsentlig, når man har de små med, og derfor kan du glæde dig over, at Crikvenica, badestrande og indkøbsmulighederne ikke er længere end 300 m væk fra dit feriehus. Find oplysninger om dette feriehus her.

Crikvenica 2

 

Zadar – En unik kystby for unge, par, ældre og børnefamilier

Med sin 3000 år gamle historie er Zadar en af de byer, du med høj sandsynlighed bliver forelsket i med det samme. Gennem sin lange historie har været underlagt forskellige herskere, men det er primært romernes indflydelse, som du vil kunne se overalt i den gamle bydel. Snup din kop kaffe på en af fortovscaféerne, tag trapperne op til klokketårnet (Bell Tower) for den ultimative panorama udsigt over byen, oplev det romerske forum ved Skt. Donat-kirken fra 800-tallet og spis godt på Resaurant Fosa eller Gostionica. Endelig kan du slutte dagen af med at gå en tur langs havnepromenaden Riva for at opleve installationerne ”Hør havet synge” og ”En hilsen til solen”.

DCIM112MEDIA

Foto: Davor Strenja

Når du trænger til en dukkert, kan du bade på en af byens mange strande eller tage en sejltur til den skønne ø Dugi Otok, hvor der venter dig den ene smukke strand efter den anden. Prikken over i´et er, at du i Zadar finder noget af det bedste is på isbaren Slasticarna Donac, hvor du får 3 kugler for under en 20´er.

davor-strenja-zadar-i-okolica-28-09-2014-0167

Foto: Davor Strenja

 

2 gode tips til hvor du kan bo i nærheden af Zadar: 

# Feriehus 1

Mange af jer efterlyser ferieboliger, der ligger i nærheden af byer med kultur og historie og skønne naturområder. Zadar har det hele, og dette charmerende feriehus, gemmer sig kun 4 km fra Zadar og har en flot udsigt over byen. Huset indbyder til en rolig ferie, hvor I har mange forskellige muligheder for at bliver underholdt. Find flere oplysninger om huset her.

Zadar novasol

# Feriehus 2 

Blot 500 m fra Zadar ligger dette fine feriehus med en skøn aflukket terrasse. På denne måde kan du roligt udforske byen og de mange lækre strande og øer, der ligger lige i nærheden af dette feriehus. Find flere oplysninger om huset her.

 

Zadar 2 novasol

 

Sibenik – UNESCO byen der imponerer med historie, arkitektur og uimodståeligt lækkert mad

Sibenik er rig på kultur og historie, som du kan nyde, uanset hvor i byen du bevæger dig hen. En af de største hovedattraktioner i Sibenik er den UNESCO beskyttede Skt. Jakobs-katedral, som blev bygget i 1555, og som i dag på smukkeste vis illustrer overgangen mellem gotik og renæssance. Sibeniks historie går tilbage til 1066, og byen har været underlagt forskellige magter, men det er primært den venezianske herredømme, der har sat sine tydelige fodspor på byen.

lovesibenik

Foto: @lovesibenik

Bevæg dig gennem de smalle og stemningsfulde gader, nyd synet af de fine stenhuse, tag et smut forbi Skt. Nikolaj-fæstningen der er optaget på UNESCO´s verdensarvsliste og få en unik udsigt over Sibenik fra middelalderfæstningen Skt. Anna. Ved havnepromenaden finder du de bedste caféer som fx Caffe & Wine Bar Kresimir og caféen Azimut. Mit bedste insidertip finder du ved siden af det gamle kloster Skt. Lovre, hvor der gemmer sig en charmerende café midt inde i en idyllisk lille gårdhave. Hvis du vil spise godt for fornuftige penge, bør du besøge den ikoniske Restaurant Pelegrini, der for tredje år i træk er kåret som Kroatien bedste restaurant, og endelig i år kom den længe ventede Michelin stjerne. Lige når du troede, at det ikke kunne blive bedre, så kan jeg afsløre, at Sibenik også er kendt for sine mange kvalitetsstrande og gode fester.

 

To gode tips til hvor du kan bo i nærheden af Sibenik: 

# Ferielejlighed 1

Denne charmerende ferielejlighed har med sin fantastiske beliggenhed en helt særlig charme over sig. Du er kun 200 m væk fra Sibenik, og mange af byens lækre strande, restauranter og indkøbsmuligheder  befinder sig under 500 m fra denne ferielejlighed. Lejligheden har en fantastisk udsigt over havet, og med til ferielejligheden hører også en pool, når du trænger til en dukkert. Find flere oplysninger om lejligheden her.

Sibenik 1

 

Tænk at kunne stå op til denne udsigt.

Sibenik 2

 

# Ferielejlighed 2

Blot 16 km fra Sibenik finder du en skøn lille by ved navn Grebastica. Her gemmer sig en helt unik lejlighed, der med sin stilrene indretning indbyder til en ferie i hyggelige og rolige omgivelser. Find flere oplysninger om lejligheden her.

Sibenik novasol 3

 

Der er kun 10 m mellem ferielejligheden og denne lækre strand.

Sibenik strand

 

Trogir – Oplagt til at udforske på en dag

Trogir befinder sig kun 25 km vest for Split og er endnu en kystby i rækken, der fortjener at blive fremhævet for sin unikke skønhed. Trogir er en mindre by med kun 13.000 indbyggere, og byen er anlagt på en lille ø, som er forbundet til fastlandet via en bro. Byens historie kan dateres tilbage til 380. f.Kr., hvor grækerne var de første til at sætte deres præg på byen. Fæstningsmuren danner en ramme om langt den største del af byen, og her finder du smukke gamle kirker som fx Skt. Nikolaj-kirken og den smukke Skt. Laurentius-katedralen, der blev bygget oven på en gammel kirke.

Trogir croatia8

Foto: @trogir_croatia

Nyd synet af det fine urtårn, oplev fiskemarkedet som bliver afholdt i en loggia fra 1500-tallet og spis din is på en af de mange isbarer i den gamle bydel. Når det blive for varmt, kan du folde håndklædet ud på stranden Pantan eller Okrug.

Trogir croatia1

Foto: @trogir_croatia

Mit bedste indsider tip er at køre til floden Cikola, der ligger under 50 km fra Trogir. Her kan du kaste dig ud over kanten og svæve som en fugl i en zipline hen over det fantastiske landskab og floden Cikova.

 

2 gode tips til hvor du kan bo i nærheden af Trogir: 

# Feriehus 1 

Dette charmerende feriehus ligger i Ciovo-Mastrinka, der kun ligger 2 km fra Trogir. Huset har en lækker pool, og indbyder til en skøn ferie, hvor du bestemmer tempoet. Den beliggenhed er ideel, for der er gode muligheder for en aktiv ferie ved Cikola floden og tage på udflugtsture til Split. Find flere oplysninger om huset her.

Trogir 1 novasol

 

# Feriehus 2

Dette feriehus er er simpelthen så lækkert. Jeg synes, at huset egner sig ret godt til børnefamilier. Du kommer til at bo 1 km fra byen Trogir, og der er en del oplevelser for store og små uanset om i vil udforske byen eller være aktive i naturen. Find flere oplysninger om huset her.

Trogir 3

 

Split – En fascinerende UNESCO by

Split er Kroatiens anden største by og med ca. 200.000 indbyggere er dette en af de mest pulserende storbyer, du finder langs den kroatiske kyst. Split er også et vigtigt trafikknudepunkt for rejsende der kommer med fly, skibe, bus eller tog, og derfor vil du opleve, at alle veje i Kroatien, fører dig til Split. Split har en fantastisk beliggenhed og med den milde klima, er du sikret en god ferie både om foråret om efteråret.

Split valdfran.croatia

Split. Foto: @vladfran.croatia

Jeg er faldet pladask for den livlige stemning, der er langs strandpromenaden, det sprudlende caféliv, de labyrintiske gader og det lækre udbud af traditionelle madretter fra Dalmatien. Det fascinerede ved Split skal findes i krydsfeltet mellem det moderne og det gamle, som kommer tydeligt til udtryk, når man har tilbragt en uge i byen. En af byens helt store attraktioner er den romerske kejser Diocletians gamle palads, der i dag er omk. 1700 år gammelt. Den gamle bydel er bygget omkring det storslåede palads, og i dag bor der omkring 3000 mennesker i den gamle bydel. Det er intet mindre end fascinerede at træde ind i den gamle bydel, hvor ruiner, gamle stenhuse, gyder og søjler fra romernes herredømme pryder gaderne. Den gamle bydel er i dag med på UNESCO´s liste over verdens kulturarv, og det er bestemt et af de steder, der er værd at opleve i roligt tempo. I Split findes der utrolig mange gode badestrande, og derfor bliver dit eneste problem at udvælge en bestemt. Blandt de mest populære er Znjan, Kasuni og Bene. Du kan også besøge fæstningen Klis eller sejle til de omkringliggende øer, som Hvar og Brac, når du ønsker at opleve øerne og unikke strande.

 

2 gode tips til gode steder at bo i nærheden af Split: 

# Ferielejlighed 1 

Når du vil bo i nærheden af en pulserende storby, hvor storslåede oplevelser venter dig, så må denne ferielejlighed være et godt bud. Byen Split er kun 300 m fra din bolig, og derfor er du sikret en uforglemmelig ferie i fantastiske rammer. Find flere oplysninger om ferielejligheden her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

# Ferielejlighed 2 

Denne ferielejlighed gemmer sig i området Split-Sine, der kun ligger 9 km fra Split. Det er et skønt område, og der er masser af muligheder for de aktive af jer, der nyder at vandre og cykle. Find flere oplysninger om ferielejligheden her.

Split 45

 

Dubrovnik – Perlen på Adriaterhavet 

Dubrovnik er byen, som ikke kan sammenlignes med andre byer i Kroatien, for den er sin helt egen. Fortryllende, magisk og formidabel er de første tre ord jeg kan komme i tanke om, når jeg skal beskrive Dubrovnik. Byen har siden 1979 været optaget på UNESCO´s liste over verdens kulturarv, og så snart du ankommer til byen, er jeg sikker på, at du bliver mindst lige så begejstret, som jeg er for de uspolerede gamle bygningsværker og de uberørte gamle gader. Dubrovniks omskiftelige historie har betydet, at mange forskellige herskere har styret byen, men uanset om byen kom under byzantisk, veneziansk eller ungarsk herredømme, så formåede Dubrovnik altid at komme videre efter nederlag, jordskælv og krig.

Dubrovnik

Foto: Andrija Carli

Den gamle bydel er omkranset af den næsten 2 km lange bymur, og her kommer Dubrovniks skønhed for alvor til udtryk. Udsigten over de røde teglsten, små palæer, charmerende stræde, spir fra kirkerne og Adriaterhavet er som taget ud af et postkort. Når du bevæger dig i den gamle bydel er der masser af gode restauranter, caféer og barer. I baggrunden ses bjerget Srd, hvor du kan tage svævebanen og få den smukkeste panorama udsigt over Dubrovnik og de omkringliggende øer. Når det bliver for varmt inden for byens mure, kan du snuppe en tur på byens to mest kendte strande, der er Banje og Copacabana. Når aften melder sig, kan du nyde din middag på Restauranten 360, der befinder sig på selveste bymuren. Middagen nydes under den åben himmel og med udsigt til Adriaterhavet. Restauranten har for nyligt fået sin første Michelin stjerne, og du skal være hurtigt ude, hvis du planlægger at invitere din bedre halvdel til en uforglemmelig aften. Som prikken over i´et kan du afslutte din aften på Buza Bar, der befinder sig på den ydre side af bymuren helt tæt på havet. Her kan tage en drink til lyden af summende bølger.

Dubrovnik Buza bar lomonanag

Buza Bar. Foto: @lomo_nanag

 

3 tips til gode steder at bo i nærheden af Dubrovnik: 

# Ferielejlighed 1

Denne ferielejlighed er et fint bud på, at du godt kan bo for fornuftige penge i nærheden af Dubrovnik. Lejligheden befinder sig kun 2 km fra Dubrovnik, men til gengæld har du gode indkøbs- og bademuligheder lige i nærheden. Find flere oplysninger om ferielejligheden her.

Dubrvnik novasol

 

# Feriehus 2 

I byen Orasac ligger dette feriehus, og jeg må indrømme, at jeg var helt solgt, da jeg så huset. Her er faktisk alt, hvad en familie har brug for, og jeg er helt vild med, at der er så gode forhold til alle dem, der elsker at være aktive på deres ferie. Endnu en fordel ved dette hus er, at ejeren er så flink, at han vil organisere ture til Konvale, hvor den hemmelige Pasjaca strand ligger. Find flere oplysninger om feriehuset her.

Dub kk

 

# Feriehus 3 

Med dette hus og dens placering får I en ferie i enestående rammer. Terrassen med udsigt til Elafiti-øerne, det store udbud af lækre strande og husets charmerende indretning gør, at dette sted er kommet på min liste over favorit huse næste sommer. Find flere oplysninger om feriehuset her.

Dub 55

 

 

2 Kommentarer

 • Lars Olesen siger:

  Hej
  Vi skal til Dubrovnik i sommerferien har lejet hus med et vennepar. Men mangler overnatning i 3 nætter. Har set et par lækre hoteller på øen korcula. Men er det muligt selv at rejse der til fra lufthavnen. For det koster 1000kr hver vej for os 4.
  Mvh Lars

  • Kristina Kristina siger:

   Hej Lars

   Ja,det er muligt at rejse selv til Korcula, men jeg kan ikke forstå, at det er så dyrt. Hvis I sejler fx fra Dubrovnik til Korcula, så koster det omk. 110-120 kn, men det afhænger af, hvor I tænker at sejle fra? Du er velkommen til at skrive igen.

   Mange hilsner
   Kristina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.