Esplanade Hotel i Zagreb

Bedste sted at bo i Zagreb 

I Zagreb finder du et historisk luksushotel, hvor elegance og stil møder hinanden, og hvor verdensstjerner som Woody Allen, Elizabeth Taylor og Francis Ford Coppola også har opholdt sig. Der er tale om det femstjernede Esplanade Hotel, som befinder sig midt i Zagrebs centrum. Hotellet er indbegrebet af overdådig luksus, ekstravagance og er yderst stilfuld. Hvis det lugter lidt dyrt, så fortvivl ikke. Dette er luksus, som du og jeg også kan betale os fra, og det tilsvarer, den værdi du får tilbage. Her er der virkelig tale om value for money.

Esplanade Hotel har eksisteret siden 1925 og er særlig kendt for at have gæstet de rige rejsende, som kom med Orientekspressen fra Paris og Istanbul. Hotellet har også været kendt for at have været centrum for Zagrebs sociale liv i 1920erne og har gennem tiden tiltrukket mange stjerner, politikere og royale. På dette hotel er der derfor stadigvæk mulighed for at boltre dig i levende historie.

Find flere informationer om hoteller her: esplanade.hr 

Esplanade Zagreb Hotel - evening

Lobbyen

Esplanade Zagreb Hotel - lobby

Det er ikke kun stedets historie, som er imponerende. Hotellets tidsløse indretning er bestemt også værd at lægge mærke til.

Hotel Esplanade

I 2004 gennemgik hotellet en omfattende renovering, og alle værelser er i dag i art-noveau stil med satellit tv, mini bar, fri WiFi, marmorbadeværelse og lækre produkter fra L´Occitane, som du kan forkæle dig selv med. Der er desuden fitnessfaciliteter, hvor der også en mulighed for at træne og løbe udendørs, og der er naturligvis også spa og massage.

Deluxe Suite

Rooms & Suites Hotel Esplanade

Deluxe værelse Esplanade Zagreb Hotel - Deluxe Room

Zinfandel´s Restaurant

Zinfandel´s restaurant er meget populær blandt hotellets gæster og blandt de lokale, som ofte kommer og spiser frokost i middagspausen i de smukke omgivelser. Den talentfulde kok Ana Grgic leger med lækre lokale ingredienser og skaber sublime madoplevelser fra hele verden. Maden er moderne og på samme tid traditionel, og der er lagt vægt på præsentation, som altid er innovativ og elegant. Den meget charmerende Ana Grgic har vundet mange anerkendte priser til trods for sin unge alder, og jeg er ret imponeret over hende historie. Hun startede karrieren som frivillig i køkkenet på Zinfandel´s Restaurant, men Talentet og viljen har ført hende langt, og i dag er hun en af Kroatiens mest anerkendte kokke i en alder af blot 34.

Ana GrgiÜ, Chef Esplanade Zagreb Hotel

Hvis vejret tillader, kan du nyde maden på den smukke Oleander terrasse, som er kendt for at være en af de smukkeste i Zagreb.

Esplanade Zagreb Hotel (1)

Le Bistro

På Le Bistro kan du nyde forskellige lækkerier i en mere afslappet atmosfære. Du kan få lækre franske retter, men husets specialitet er strukli (en ret af dej med ost). Efterspørgslen er altid stor, og derfor er denne ret stadigvæk en vinder, når du skal smage på noget særlig autentisk i Zagreb. I løbet af dit ophold i Zagreb vil du støde på forskellige varianter af strukli, som du kan få i en bagt eller kogt udgave, og den kan også fås i en sødere variant. Hvis du har børnene med, tilbyder Le Bistro også børnemenuer.

Lækkerier på Le Bistro

Esplanade-Zagreb-Hotel-Le-Bistro-Food-15

Emerald Ballroom

Hvis du ikke kan få nok af Zagreb og Esplanade Hotel, og hvis du går med bryllupstanker, så er denne smukke sal en oplagt mulighed. Jeg var ret imponeret 🙂

FullSizeRender

Baren

Cocktailen skal nydes på den prisbelønnede art-deco bar, hvor de forskellige cocktails er opkaldt efter stoppedestinationerne på Orientekspressen. Som du nok kan se, er der kræset om detaljerne, og omgivelserne er ideelle for ægte livsnydere.

Hotel Esplanade

På Esplanade Hotel har du mulighed for at kombinere førsteklassesbetjening med fascinerende historie, som stadigvæk lever videre. Med hotellets unikke beliggenhed er der uendelige muligheder, når det kommer til shopping, museumsbesøg, gastronomi og lækre cocktails. Husk at tjekke min personlige “48 timers Guide til Zagreb”, når du næste gang besøger Zagreb.

Dobro dosli 🙂

Esplanade Hotel,

Mihanoviceva 1,

Zagreb, 10000, Croatia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.