Oplevelser i vidunderlige Sibenik

Kystbyen Sibenik er en enestående perle

Sibenik er en af de byer, der er spændende at opleve året rundt. Sibenik er UNESCO by, Game of Thrones by og en uspoleret perle, der ofte er overset i forhold til de mest kendte byer som fx Split, Zadar og Dubrovnik.

Stranden Banj. Foto: Sibenik-tourism

Sibenik har en perfekt beliggenhed, for den befinder sig lige mellem Split og Zadar, og kystbyen er kendt for sin gamle bydel, hvor charmerende gamle stenhuse ligger spredt omkring på de bølgende klippeskråninger lige ud til havet, hvor floden Krka munder ud i Adriaterhavet.

Foto: Sibenik-tourism 

Det unikke ved Sibenik er ikke kun beliggenheden, men i lige så høj grad byens gamle historie, der kan spores tilbage til 900-tallet, hvor byen blev grundlagt af kroaterne. Senere hen var byen underlagt herredømmet fra republikken Venezia og Østrig-Ungarn, og de historiske mindesmærke har efterladt sine tydelige spor spredt rundt omkring i byen. I dag repræsenterer byen alt det, som vi rejsende søger. Her gemmer sig en lækker Michelin restaurant, en UNESCO katedral, charmerende vinbarer, frodig naturområder og et ø-hav der er uden sammenligning.

Spis godt, spis lækkert, spis på en Michelin restaurant til fornuftige penge

Hvis du planlægger en tur til Sibenik og elsker sublime madoplevelser, så er restaurant Pelegrini et af de steder, som du absolut ikke må glip af. Restauranten fik sidste år sin første Michelin stjerne, og det har vi været mange, som kun har ventet på. Maden smager suverænt, priserne er stadigvæk fornuftige og rammerne kunne ikke være bedre.

Foto: Pelegrini Konoba i Vinoteka 

Restauranten er smukt indrettet, men det er en lige så magisk oplevelse at sidde på terrassen, der befinder sig tæt på vandet og lige ved siden af UNESCO katedralen Sv. Jakov.

Rammerne er ideelle til at nyde det traditionelle Dalmatiske køkken. Foto: Pelegrini Konoba i Vinoteka

Foto: Pelegrini Konoba i Vinoteka 

Kom helt tæt på historie, kultur og Game og Thrones

Byens mest kendte varetegn er uden tvivl den smukke UNESCO Katedral Sv. Jakov, der blev opført fra 1431-1555. Stilmæssigt er katedralen en fin blanding mellem renæssance og gotik, og der er så mange unikke detaljer, som er værd at bruge tid på at iagttage.

Katedralen Sv. Jakov, Foto: Sibenik-tourism 

Langs katedralen er der 75 hoveder, der er udhugget i sten som pryder den nordlige side, mens hovedportalen viser de tolv apostle. Katedralen er også interessant at udforske for Game of Thrones-fans, fordi den blev benyttet i 5 sæson som The Iron Bank.

Foto: Sibenik-tourism

Den gamle bydel

I den gamle bydel kan du opleve de charmerende labyrantiske gader, hvor gamle historiske mindesmærker vidner om fortiden. De gamle brolagte gader, faverrige døre, små torvpladser, caféer og små gyder vil forføre dig og føre sig sikkert videre til byens fæstningsværker, der atter vidner om en by, hvis historie stadigvæk er nærværende.

Foto: Sibenik-tourism 

Rundt omkring i byen kan du finde fire forskellige fæstninger, som er værd at opleve, for her er udsigten til byens tage, kupplen og de omkringliggende øer helt igennem surværen. Du kan slutte dagen af med at opleve havpromenaden, mens du nyder en kop kaffe.

Hvil dig i byens smukke gårdhave

Den smukke Skt. Laurentius´ gårdhave tilhører franciskanerklosteret og er et oplagt sted at hvile sig. De rolige rammer samt de farverige blomster og buske indbyder til, at du kan nyde byen i dit eget tempo. Sibenik byder på så mange små hemmelige oaser, og derfor handler det om, at man nyder byen i roligt tempo for at få alle oplevelserne med.

Foto: Sibenik-tourism 

Foto: Sibenik-tourism 

Kom tæt på historien og oplev byens fire unikke fæstninger

Du bør give dig god tid, når du udforsker Sibenik, for her gemmer sig mange særlige oplevelser, for alle som nyder kultur og historie. En af byens mest markante varetegn er de fire fæstningsværker, som du kan finde i Sibenik. Skt. Michael-fæstningen befinder sig 70 m over havets overflade, og her får du en smuk udsigt over Sibenik og byens omgivelser.

Foto: Sibenik-tourism 

Fæstning St. Nicholas kom med på UNESCO´s verdensarv liste i 2017, og hermed blev Sibenik en af de få byer i verden, som har hele to ejendomme, der er med på UNESCO´s liste. Skt. Nicolas fæstningen blev bygget i midten af 1600-tallet for at forsvare sig mod tyrkiske angreb fra havet og regnes i dag for at være et af de bedst bevarede eksempler på forsvarsarkitektur i Dalmatien. Fortet har en trekantet form og er bygget af mursten, som efterhånden vistse sig at være et glimrende valg af materiale, da det blev anset for at være mest modstandsdygtigt over for kanonkugler. Du skal i øvrigt også opleve fæstningen Barone og Skt. Anna.

Foto: Sibenik-tourism

For at på den optimale oplevelse af byen så kan det anbefales, at I tager en sejltur mellem skærgårdsøerne og oplever byen med fæstningerne, katedralen og de charmerende stenhuse fra havsiden. Det er et imponerende syn.

Tag med til en fortryllende rejse til Kornati øerne

Kornati blev i 1980 erklæret for nationalpark og er opkaldt efter den største ø, Kornat, som er 25 km lang. Selve nationalparken dækker over 220 km2, og Kornati byer på 89 enestående øer, holme og skær med ca. 238 km kyststrækning.

Foto: Novena Ltd.

Det er ikke tilladt at fiske i Kornati, da man ønsker at bevare det righoldige dyreliv. Under havets overflade gemmer sig 350 plantearter, 300 fiskearter og undersøiske huler. Hvis du er heldig, kan du opleve delfiner på tæt hold.

Bugten Velike Vruje. Foto: Mladen Radolovic

Rejs tilbage i tiden og besøg en landsbyen ETNOLAND Dalmati

Blot 22 km fra Sibenik befinder sig en lille perle af turistattraktion, for her kan du rejse med tilbage i tiden og opleve den traditionele kultur og historie fra regionen Dalmatien. Tag dig endelig tid til at smage på de traditionelle retter og den lokale vin. Læs mere om Etnoland Dalmati her.

 

Foto: Sibenik-tourism 

Oplev Nationalparken Krka og kom helt tæt på naturen

Krka Nationalpark er en de smukkeste nationalparker i Kroatien. Det mest betagende ved parken skal findes i den helhed, som hele området består af. Floden Krka løber fra Knin til Skradin og er  fascinerede at opleve på tæt hold. På Krka får du mulighed for at tage en dukkert i Skradinski Buk, hvor vandet er klart, varmt og helt smaradgrønt.

Foto: @krkanationalpark

Du kan opleve området ved at sejle langs floden eller leje en cykel og komme helt tæt på mange af bjergområderne, hvor udsigten over naturområdet er uovertruffen.

Foto: @krkanationalpark

Nationalparken befinder sig blot 20 km fra Sibenik, og det er nemt at komme til med bus eller bil. Hele området er så imponerende med sine mange vandfald, det smaradgrænne vand, den gamle landsby og ikke mindst det gamle kloster, der befinder sig på øen Visovac.

Foto: @krkanationalpark

 

Hvor skal du bo?

Blot 10 minutter fra Sibenik finder du byen Brodarica, hvor du kan bo i lækre ferielejligheder. Her kan du nyde de rolige og idylliske omgivelser, mens du både har swimmingpool og havet lige uden for din dør. Læs mere om ferielejlighederne her og se hvordan du bestiller din ferielejlighed.

Feriehuset har både ferielejligheder, en kælderlejlighed og en penthouse lejlighed. Læs mere om ferielejlighederne her.

Pinna Nobilis Apartments er til alle jer, der ønsker komfort, strand og by lige i nærheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.