Medveja stranden

Barndomsferie og mit lille paradis

Min barndomsferie blev år efter år tilbragt på Medveja stranden. Jeg storelsker dette sted, og jeg kommer der hvert år med min familie også selv om, at jeg skal køre 300-400 km for en dag eller to. Jeg gør det gerne, for dette sted har en ganske særlig betydning for mig. Jeg mindes de kolde dukkerter, udspring fra klipperne, badning i regnvejr, køreture på vandscotter, de gode også billige burger på konobaen lige over for stranden og masser af fantastiske sjove aftener med familien hjemme hos mormor og morfar, der ikke boede ret langt fra Medveja. Mit tilfælde er på ingen måde unikt, for de fleste rejsende, der kommer til Medveja, har været der siden barns ben. Det samme var tilfældet i år, da jeg mødte en sød dansk familie, hvor moderen havde kommet til Medveja gennem de seneste 15-20 år. Da jeg spurgte til, hvad der fik hende til at komme tilbage, så var svaret, at dette var stedet hendes far tog familien med på camping i hendes ungdomsår, og nu kom hun til Medveja med sine egne børn for at skabe nye minder og for at nyde det rene hav og den fred og ro, der stadigvæk findes på Medveja. Dette er vi mange, der stadigvæk værdsættes ved Medveja.

Stranden der ligger 200 m fra Medveja, men som de færreste kender til. Læs nederst på bloggen. Billedet er indsendt af Beasilvestrini

IMG_6008

Medveja4

IMG_6001

Medveja

 

Medveja var i 90´erne ligesom den er i dag, dog uden fancy liggestole, parasoller og Hemingway lounge bar. Egentlig foretrækker jeg, at smide håndklædet mod de bare sten, mærke saltvandet tørre på min krop og ligge så tæt på havet, som overhovedet muligt. Jeg er vant til stenene, og så er det vel fint, at der også er liggestole til dem, der ikke kan klare at ligge på det hårde underlag, men jeg synes at 130 kr for at leje to liggestole og en parasol er en ret pebret pris. Der er også kommet en del legeredskaber (aquapark) på vandet til de mindste, men egentlig er det rene krystalklare vand nok i sig selv for de mindste og de store af os. Mine børn havde et badedyr, en badebold og dykkerbriller med, og så var underholdningen hjemme.

Medveja5

 

Medveja3

Indsendt af Kristina Ravlic på Instagram

Jeg har ofte fremhævet, hvor smuk kyststrækningen er fra Rijeka mod Dubrovnik. Men jeg har også en anden favorit. Det er strækningen fra Rijeka, der fører der gennem utrolige smukke kystbyer som Opatija, Icici, Lovran, Medveja og Moscinicka Draga mod Istriens smukke vestkyst. Jeg er helt vild med denne kyststrækning, og her er den gamle turistby Opatija en oplevelse i sig selv.

IMG_6020

IMG_6021

Opatija

Mange har kåret Hvar By til at være Kroatiens mest glamourøse by, men hvis jeg nu skulle sige det, så synes jeg, at Opatija fortjener denne titel helt for sig selv. Når jeg går gennem Opatijas gader, kan jeg ikke få nok af byens mange farverige parker, den frodige natur, byens mange restauranter, arkitekturen og gamle aristokratiske villaer. Jeg glæder mig til at skriver meget mere om Opatija i næste uge, for den by gemmer på en del fantastiske oplevelser, som jeg ser frem til at dele med jer.

Opatija1

 

Smuk arkitektur ses på mange af Opatijas eftertragtede hoteller

Opatiaj2

 

Lungomare er Opaijas kendte promenade, der indbyder til romatiske aftenture eller tidlige  løbeture.

Opatija lungomare

De små kystbyer som Lovran, Icici, Medveja og Moscenicka Draga har fantastiske strande og er værd at besøge, og så ligger Istrien lige i nærheden. Her ses Moscenicka Draga.

Version 2

 

Hvad kan du opleve på Medveja?

Medveja er meget low-key, stemingen er uformel og ret afslappet. Der er ikke ret meget at foretage sig end at bade og komme helt ned i ferie-gear. Der er under 300 indbyggere, og dermed ikke så meget at lave. Bag Medveja danner de store Ucka bjerge en fantastisk kulisse, og stedet egner sig til fantastiske cykel- og vandreture. Der findes en god fiskerestaurant for enden af stranden ved navn Konoba Spajza, og hvad angår ferieboliger, så kan du enten leje et hus/lejlighed eller bo på Autocamp Medveja.

Konoba Spajza

Konoba Spajza

 

Udsigten fra Konoba Spajza

Medveja kim

 

Ikke langt fra Medveja finder du restauranten Draga Di Lovrana, der kan prale af at have en fantastisk panorama udsigt over Kvarner Bugten. Maden smager fantastisk, og du får en del for pengene.

Draga di Lovrana 1

 

Der er nogle få caféer i området, og for nogle år tilbage kunne vi få den bedste burger for 12-14 kn, men der er kommet en ny ejer, og burgeren er udgået fra menuen, men maden smager da fint nok. Der er 5-6 små boder omkring i Medveja, men hvis du savner mere liv i gaderne, så ligger en af Kroatiens smukkeste byer Opatija kun 15 minutter derfra. I Opatija er der et bredt udvalg af lækre restauranter, teaterforestillinger under åben himmel og vildt natteliv, hvis du altså er inviteret til de rigtige fester. Desuden ligger Kroatiens tredje støreste by Rijeka kun 30 minutter fra Medveja, hvor der er rigeligt med shopping muligheder, kultur og historie.

Medveja fisker

Godt sted at fiske.

Insidertip

Ikke langt fra Medveja findes en lille hemmelig strand, men der skal du gå til toppen af den stejle bakke og tage en lille sti, der ligger lige ved trappen og mellem den store parkering. Stien fører dig til en af Kvarner bedst bevarede hemmeligheder.

IMG_6008

Hvilken strand er din favorit?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.