Øen Premuda

Oplev den intime stemning på øen Premuda 

 

Øen Premuda er 9 km lang, 1 km bred og tilhører Zadar regionen. Øen er lille, men tilpas stor hvis man ønsker en rolig og afslappet ferie i charmerende omgivelser. Premuda befinder sig mellem to havne, Loza og Krijal, og den sidstnævnte forbinder Zadar og de omkringliggende øer med Premuda. Der lever omkring 50 mennesker på øen, og stemningen er intim, hyggelig og indbyder til kendskab med de lokale. Øen er dækket med lav vegetation og oliventræer, og øens smukke bugter tiltrækker lystfiskere og dykkere. Maden er fantastisk hos Grmalj, men de to andre steder Kod Celestina og Masarine serverer også glimerende mad. Du kan leje fine ferielejligheder og nyde den slags ro, som man kun finder på en ø.

(Photo credit: Mladen Radolovic)

Mladen Radolović Mrlja, PREMUDA - 408

Mladen Radolović Mrlja, PREMUDA - 404

Mladen Radolović Mrlja, PREMUDA - 412

Det er nemt at komme fra Zadar til Premuda på grund af de daglige færgeforbindelser med Jadrolinija. Det tager ca. 5 timer at sejle med færgen Jadrolinija til Premuda, og hvis du skal have bilen med, koster billetten 180 kn (kn har nogenlunde samme kurs som kroner). Man kan også sejle på 1 ½ time til Premuda med katamaran. Fra Krijal kan man sejle til forskellige øer som fx Ist, Mali Losinj, Olib og Silba. Find flere informationer på følgende link:

Kako doći

 

Hvad kan man lave på øen Premuda?

På øen findes der tre gode strande, men den mest kendte er ”Zad crikve” som er en hvid stenstrand. Her kan man solbade, nyde de rolige omgivelser og det krystalklare vand.

Hvis du har børn med, kan du finde en lille legeplads i centrum af landsbyen i nærheden af Skolskog Dvora. Her finder man en lille rutsjebane, gynger og en lille fodboldbane.

Premuda er også et kendt sted for dykkere. Et af de mest kendte steder er ”Katedrala”, som befinder sig ved bugten Siroka. Denne grotte er 5,42 m dyb og er særlig kendt på grund af det smukke sollys som trænger gennem utallige revner og sprækker og skaber de mest fantastiske blå nuancer.

Et stykke historie ligger gemt tæt på Premuda. Her er der tale om resterne af det østrig-ungarske skibsvrag Szent Istvan, som sank i 1918 og ligger 40-60 m på havets bund. På dette sted er det forbudt at dykke for turister.

Tag en god bog med, sluk telefonen og nyd din ferie på denne lille ø.

(Photo credit: Mladen Radolovic)

Mladen Radolović Mrlja, PREMUDA - 425

Mladen Radolović Mrlja, PREMUDA - 432

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.