Rejs til disse smukke øer og byer i Kroatien

Kvarner-bugten er lig med spændende kystbyer, lækre strande og naturskønne områder 

Reklame for NOVASOL.

Kvarner bugten befinder sig mellem smukke Istrien og det nordlige Dalmatien. Personligt er jeg vild med denne region, fordi den gemmer på særprægede naturområder, uspolerede små landsbyer, grotter og lækre strande, som ikke er overrendte endnu. Både de store og små byer gemmer på et overraskende element, hvor kultur, historie og arkæologiske områder danner en smuk ramme om en svunden tid.

Rijeka – Europæisk Kulturhovedstad 2020

Rijeka er lige blevet kåret til at være Europæisk Kulturhovedstad i 2020, og byen er et af de steder, som jeg bliver ved med at vende tilbage til, for her er altid noget nyt at se og opleve. Rijeka har gennem de seneste par år gennemgået mange forandringer og allerede til næste år er der sat millioner af euro af til nye kulturelle, historiske og gastronomiske oplevelser, som du kan se frem til at opleve. Hvis rejsen i år går til Rijeka, så er der masser at foretage sig for alle, der elsker at forene byliv med badeferie.

Foto: www.visitRijeka.hr 

Du kan starte din morgen med at gå en tur på Korzo strøget, hvor der ligger gode butikker, caféer, bagerier og restauranter. Byen kan nydes i roligt tempo, hvor du bl.a. kan sætte tid af til at nyde en kop god kaffe på caféen Cukarikafe. Af kulturelle oplevelser kan nævnes Rijekas nationalteateret, det gule bytårn og ikke mindst byens smukke Skt. Vitus katedral fra 1638. Det fede ved Rijeka er, at byen også har mange gode by strande som fx Ploce. For børnefamilier er der bedst med Glavanovo stranden, mens stranden Preluk egner sig bedst til surfere. Alt i alt kan man sige, at Rijeka byder på mange forskellige oplevelser. Byens bedste marked byder på autentiske oplevelser, og her er det godt at besøge Placa, hvor der dagligt sælges fisk, som byens bedste kokke henter tidligt om morgenen.

Foto: www.visitRijeka.hr

Inden solen går ned kan du besøge Trsat-fæstningen, der befinder sig på høje bjerge skråninger, hvor udsigten over Rijeka by er uovertruffen. Ved fæstningen er der både små souvenir butikker, restauranter og caféer. Du kan nyde din cocktailen på Vintage Bar og spise god og traditionel mad på Konoba Tarsa, hvor maden, indretningen og servicen går op i en højere enhed.

Foto: Ivor Mazar

 

Ferielejlighed i Opatija-Rijeka

Denne flotte ferielejlighed befinder sig lige på grænsen mellem Rijeka og den smukke kystby Opatija, hvor du får mulighed for at nyde begge byer i fulde drag. Lejligheden er moderne indrettet med en stor opholdsstue, hvor der er plads til, at I kan samles om hyggen.

Til lejligheden hører der også et flot og stort soveværelse, et fint badeværelse, og så er der en del plads til, at I selv kan lave mad i køkkenet. Der hører også en dejlig altan til lejligheden, hvor I får en skøn udsigt til Adriaterhavet.

Stranden befinder sig blot 100 m fra lejligheden, og her får I mulighed for at surfe, spille tennis eller udleje cykler. Læs mere om ferielejligheden i Opatija-Rijeka.

 

Feriehuset i Crikevnica-Kostrena

Dette charmerende feriehus befinder sig lige i nærheden af Rijeka og Crikvenica rivieraen, hvor I både kan nyde en livlig by og skønne badestrande. Huset befinder sig i rolige omgivelser, hvor I fuldt ud kan nyde hinandens selskab og den smukke udsigt over Adriaterhavet. Til huset hører også en dejlig terrasse, hvor I kan nyde ferie og de rolige omgivelser i hyggelige kroge.

Der er god udsigt til Adriaterhavet og rammerne lægger op til en rolig ferie.

Husets mange værelser er indrettet med masser af varme farver, hvor der er værnet om detaljerne.Læs mere om feriehuset i Crikvenica-Kostrena.

 

Opatija – Kvarners smukke perle

Opatija er uden tvivl en af Kroatiens smukkeste kystbyer. Byen har siden 1800-tallet være et yndet rejsemål for de velhavende turister, der primært besøgte den mondæne by for dens milde middelhavsklima og for at nyde byens mange kursteder.

Petar Trianjstic

Derfor kan Opatija prale med at være det ældste turistområde, hvilket også kan mærkes på deres helt unikke service på restauranter, caféer og museums. I Opatija finder du overdådige restauranter som fx Draga di Lovrana, som byder på en formidabel udsigt over Kvarner, og som oven i købet blev belønnet med en Michelin stjerne sidste år.

Foto: DragadiLovrana.hr

I Opatija er der mange hyggelige caféer og restauranter langs Lungomare promenaden, der strækker sig 12 km.

Foto: Sinisa Gulic

Personligt holder jeg meget af gåture om aften, men for de mere aktive er denne rute helt perfekt til løbeture om morgenen. Opatija er fyldt med grønne oaser, og her kan du bl.a. nyde den skønne park, der ligger lige ved siden af villa Angiolina, hvor palmer, banantræer og magnoliaer vokser side om side og pryder den smukke park.

Foto: Renco Kosinozic

Byen er fyldt med smukke gamle villaer, unikke huse og lejligheder med de smukkeste terrasser. Langs Lunogmare finder du den ene restaurant efter den anden, der tilbyder god mad og underholdning med danog musik. Badestrandene er fordele over hele kysten og kan nemt spottes, når du er ud og udforske byen. Jeg kan anbefale, at I tager en tur til den lille by Medveja, hvor der gemmer sig smukke strande.

Foto: @beasilvestrini

 

Ferielejlighed i Opatija-Bregi

Denne flotte ferielejlighed befinder sig oven over Opatija i byen Bregi. Lejligheden har to soveværelser, to badeværelser og et rummeligt opholdsstue samt køkkenet, hvor der er god plads til at hygge jer sammen.

Til denne charmerende ferielejlighed hører en dejlig whirlpool, hvor du får en fomidabel udsigt over Adriaterhavet.

 

For de aktive er der gode muligheder for at køre på cykel eller mountainbike eller vandre i naturparken Ucka, der byder på dejlige naturoplevelser. Læs mere om ferielejligheden i Opatija-Bregi.

Feriehus i Opatija

Dette charmerende hus ligger i byen Pobri, der befinder sig lige på de høje skråninger over Opatija by. Husets eventyrlige have er inddelt i flere niveauer, hvor I både kan nyde swimmingpoolen og den åbne terrasse med udsigt til Adriaterhavet.

Huset egner sig godt for en gruppe af venner eller en familie, der ønsker at bo tæt på et dejligt naturområde og som ligger i nærheden af en livlig by med gode badestrande.

Der er masser af dejlige steder, hvor I kan nyde hinadnens selskab og god vin fra familiedrevne vingårde. Læs mere feriehuset i Opatija.

 

Crikvenica – Lækre badestrande og ren afslapning for dig og din hund

Byen Crikvenica er i dag en af de mest populære badebyer i Kvarner-bugten. Byen var oprindeligt en gammel fiskerby, som i dag har udviklet sig til at være en de steder, hvor både kroaterne og turisterne kommer for primært at slappe af på en af byens mange strande.

Foto: @juddali

Byen er mest kendt for sandstranden Crni Malo og hundestranden Monty´s Dog Beach and Bar, som server hundeøl og is til menneskets bedste ven. Langs promenaden finder du en masser som boder, butikker og restauranter, og om aften er der sørget for underholdning for både store og små.

Ferielejlighed i Crikvenica

I denne eksklusive ferielejlighed har man sørget for at forene komfort med kvalitet, og detaljerne er ikke til at overse. Ferielejlighederne har en perfekt beliggenhed, hvor I både kommer til at bo tæt på by, strand samt et væld af aktiviteter, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvor meget I vil opleve.

Ferielejligheden har både en lækker swimmingpool, en åben og tildækket terrasse og der er mulighed for at grille og nyde maden samt vinen i rolige omgivelser.

Med denne ferielejlighed er der plads til, at du kan holde ferie i eget tempo og nyde byens mange muligheder. Læs mere om ferielejligheden i Crikvenica.

 

Feriehus i Crikvenica

Hvis du ønsker at både bo i et lækkert hus og på samme tid have strand, byliv og lufthavn lige i nærheden, så må dette charmerende feriehus være lige noget for jer.

Dette rummelige hus egner sig godt til store familier eller venner, der ønsker at holde en ferie, hvor alt hvad man behøver er lige i nærheden.

Til huset hører en pool, solområde, terrasser og en gril, hvor I kan nyde de lokale delikatesser med udsigt til Adriaterhavet. Der er lagt op til en ideel ferie, hvor I bestemmer tempoet. Læs mere om feriehuset i Crikvenica.

 

Krk – Særpræget natur og uimodståelige lækre strande

Kroatiens største ø Krk er uden tvivl et af de steder, som du bør opleve. Der er både en lufthavn på øens nordlige del og en motorvejsbro, som forbinder Krk med fastlandet. Øen byder på særpræget natur, golde bjerge, små landsbyer og fantastiske muligheder for at dykke, cykle og vandre.

Foto: @juddali

Den nordlige og østlige del er mest kendt for sine klippekyster og rå natur, mens den vestlige og sydlige del består af frodige naturområder med masser af olivenlunde, der skaber en smuk kontrast til de gamle byer som fx Krk. Byen Krk befinder sig på øens sydlige del og gemmer på historiske og kulturelle skatte som fx bymuren, vagttårnet og ikke mindst byens smukke katedral. Øens mest kendt badestrand befinder sig i byen Baska, som er kendt for at være en af de få sandstrande i Kroatien, og den er ret eftertragtet om sommeren. Byen Baska er mere end sin smukke strand, for her finder du en charmerende gammel bydel med smalle brostensgader, charmerende restauranter, isbarer og arkæologiske områder. Fra øen kan du tage på udflugt til øen Cres, Rab eller Losinj. Mulighederne er uendelige, når du er på Krk.

Feriehus i Turcic, Krk

På øens vestlige del finder I et hus, hvis beliggenhed er helt ideel, hvis I ønsker at bo i nærheden af en by, der har gode strande og i nærheden af en lufthavn. Huset har en pool, en stor terrasse samt en overdækket terrasse hvor I kan grille.

Der er lagt vægt på deltaljerne og husets mange rum vidner om en skøn blanding mellem det traditionelle og det moderne.

Husets beliggenhed indbyder til en masse spændende aktiviteter som fx ridning, go kart og wakeboard. Læs mere om feriehuset i Turcic. 

Ferielejlighed på Krk-Punat

Disse skønne ferielejligheder befinder sig i landsbyen Punat og byder på en ferie i absolut fred og ro. De rolige omgivelser egner sig til alle jer, der nyder at holde ferie i jeres eget tempo.

I den gamle landsby er der mulighed for at smage på lokale retter og god vin, og her kan jeg særligt anbefales hvidvinen, som smager dejligt forfriskende på de lune aftener.

Når varmer trænger sig på, kan I hoppe i poolen eller tage en dukkert i Punatbugten, og hvis I får lyst til at opleve mere, så er der ikke langt til stranden i Stara Baska. Læs mere om ferielejligheden på Krk-Punat.

Snyd ikke dig selv og din familie for at opleve en ferie i fantastiske Kroatien. På NOVASOL.dk kan I vælge mellem mere end 10.000 ferieboliger spredt over hele landet. Find drømme-ferieboligen i Kroatien lige her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.