6 kroatiske byer som du skal opleve i efterårsferien

Efterårsferie i Kroatien

Novasol Lille

Indlægget er udgivet i samarbejde med NOVASOL.
Efterårsferien nærmer sig med hastige skridt, og derfor har vi lavet en guide til storbyer i Kroatien, der er værd at udforske i september og oktober. Vi har også sørget for inspiration til lækre feriehuse og ferielejligheder lige i nærheden af din favorit by. Som ekstra bonus kan du også tjekke, hvordan du hurtigst kommer af sted med fly.

Eventyrlige Zagreb

Kroatiens hovedstad er en perle. I den centrale del af Zagreb finder du den øvre og nedre bydel (Gornji Grad og Doljnji Grad), der tilsammen byder på spændende oplevelser for alle typer rejsende. Alt ligger lige i nærheden, og derfor er det nemt at finde byens bedste restauranter som Dubrakin Put, Agava, Zinfandel´s i nærheden sammen med de mere prisvenlige restauranter som Didov San, La Struk og Nokturno, hvor priserne er en del billigere, men hvor maden og kvaliteten er i top.

r4

Foto: @vladfran.croatia. Hvis du er vild med dronebilleder, så håber jeg, at du tjekker @vladfran.croatia Instagram profil, fordi hans billeder er så flotte, og de giver et fantastisk indtryk af mange af Kroatiens smukke byer.

king-tomislav-square-1-j-duval-592bec4f1db65

Zagreb Tourist Board, Foto: J. Duval

Der er masser af spændende museums som fx Museum of Broken Relationships, Museum of Illusions og så er kunstgalleriet Art Pavilion også spændende at udforske. De bedste caféer befinder sig på Tkalciceva Ulica, og hvis du vil nyde panoramaudsigten over Zagreb, så får du byens bedste udsigt fra Zagreb 360, der befinder sig på den anden side af byens kendte torv Trg Bana Jelacica.

r15

Slut din aften af på Becchus, hvor du kan nyde et glas hvidvin til 15 kr., mens bandet spiller hver fredag aften live jazzmusik.

upper-town-1-j-duval-592bed112561f (2)Zagreb Tourist Board, Foto: J. Duval

 

2 gode tips til hvor du kan bo i Zagreb: 

#Ferielejlighed 1 

Denne lejlighed har en helt fantastisk beliggenhed, for der er ikke længere end 75 m til den nærmeste restaurant, og du bor så centralt, at alle de mest kendte seværdigheder er lige i nærheden. Lejligheden er moderne indrettet, og der er plads til en mindre familie. Den store bygning til højre er Zagreb Eye (360), hvor du fra øverste etage kan nyde panoramaudsigten over byen, mens du nyder en cocktail. Find flere informationer om denne ferielejlighed her.

ccz054_Zagreb

Lejligheden er moderne og über lækker. Fra den store altan kan du nyde din morgenkaffe, mens du nyder Zagrebs charmerende atmosfære.

ccz054_Zagreb_rum

 

# Ferielejlighed 2 

En af mine favorit steder i Zagreb er gaden Tkalciceva, og det er netop på denne charmerende gade, at denne fine lejlighed gemmer sig. Gaden er bilfri, og her gemmer sig nogle af byens bedste caféer, restauranter og street food steder. Denne rummelige lejlighed har plads til 5 personer, og der hører to balkoner til lejligheden. I kan besøge Dolac markedet, som ligger lige i nærheden og smage på alle de lækre delikatesser, som I har lyst til. Desuden ligger der også et par legepladser, som hører til caféerne, hvor børnene kan blive underholdt, mens I nyder roen. Find flere informationer om denne ferielejlighed her.

ccz030_Zagreb_outdoor

 

Hvordan kommer jeg med fly til Zagreb?

Der er direkte afgang fra Københavns Lufthavn til Zagrebs Lufthavn.

Det tager ca. 2 timer at flyve til Zagreb. Læs mere om “Kroatien med fly“.

 

Charmerende Split

Split er Kroatiens anden største by og har uendeligt meget at byde på med sin fascinerende historie. Byen befinder sig i Dalmatien, og så snart du er i den sydlige del af Kroatien, så betyder det også, at temperaturerne er lidt højere end i den nordlige del af landet. I Split plejer temperaturen at være helt perfekt i september og oktober, så du roligt kan nyde byens mange charmerende gader. Byens mange butikker, restauranter, caféer og isbarer befinder sig tæt på den gamle bydel og lige ud til den kendte havnepromenade, Riva. Jeg elsker at gå på opdagelse i byens mange labyrintiske gader, spise lækkert mad på fx Agubio, Matoni og Zrno Soli. Langs Rivaen kan du sidde under de hvide telte, nyde din kaffe og iagttage byen, de lokale og byens charme. På Stari Pazar finder du Splits største madmarked, hvor de lokale sælger friske delikatesser til byens indbyggere og restauranter. Splits hovedattraktion er den gamle bydel, der ligger lige over for havnepromenaden Riva. Så snart du træder ind i den gamle bydel, så føles det som om, at du er trådt ind i en verden, hvor tiden er gået i stå. Jeg kan klart anbefale, at du bestiller en af de guidede ture, så du kan få en helhedsfornemmelse af dette UNESCO bevarede sted.

r8

Foto: @vladfran.croatia

Tæt på Rivaen holder mange færger, katarmaraner og både til. Du kan komme til mange af de omkringliggende øer med fx Jadrolinija. I år sejlede vi fra Split til Hvar med bil (5 personer) for omk. 500 kr. Hvis du ikke har bil med, koster sejlturen omk. 70 kr. og tager ca. 2 timer.

 

2 gode tips til hvor du kan bo i Split: 

#Feriehus 1 

Dette smukke feriehus har lidt af det hele. Huset har plads til 10 personer og har en virkelig en god fordeling, så flere familier kan med fordel rejse sammen. Til huset hører der to køkkener, to badeværelser og 4 soverværelser. Centrum ligger kun 1,2 km til den nærmeste strand befinder sig kun 800 m fra huset. Der er gode muligheder for at handle ind, og så kan I til enhver tid nyde denne lækre pool. Huset er moderne indrettet, og den emmer af hygge og charme. Find flere informationer om feriehuset her.
cde312_outdoor_Split

Dette hus har alt, I behøver for at få en god ferie i storbyen Split.

cde312_kitchen_Split

 

# Feriehus 2 

Jeg er vild med Splits labyrintiske gader, for så snart man runder det ene hjørne, så venter der et nyt eventyr på det andet hjørne. Og det er netop dette, som du kan se frem til, hvis du vælger at bo i dette charmerende feriehus. Du kommer til at bo kun nogle meter fra Dioclatians Palads, den charmerende havnepromenade Riva og hele den UNESCO bevarede bydel. Huset er fordelt over tre etager, og er indrettet i autentisk stil fra Dalmatien. Find flere informationer om dette feriehus her.
cde325_main_Split

Der er så mange fine rum i dette hus, men en af mine favotitter er på det øverste etage. Husk derfor at se alle billederne 🙂

cde325_bed_Split

 

Hvordan kommer jeg med fly til Split?

I efterårsferien kan du flyve fra København til Split på ca. 3t 30 min, hvilket betyder at du skal regne med en enkelt mellemlanding.

 

Fortryllende Dubrovnik

Dubrovnik fortryller os med sin unikke skønhed, og jeg ved, at I er mange, som er vilde med byen. I har også skrevet til mig, at I vil ønske, at I kunne opleve den, hvor der var lidt mindre turister, og derfor er efterårsferien et glimrende tidspunkt at opleve byen på. For der er mange rejsende, som besøger byen om sommeren. Det skønnes, at der er kommet mere end en kvart million flere turister kun på grund af optagelserne til HBO´s Game of Thrones “Kings Landing”. Men byen har længe været kendt for sin skønhed. Den gamle bydel har siden 1979 været på UNESCO´s liste over verdens kulturarv, og for at bevare byens status som verdensarv, har byen været nødt til at begrænse antallet af turister, der hvert år ankommer med krydstogsskibene.

r12

Udsigten fra bjerget Srd, hvor der er en restaurant og bar.

Når du er i Dubrovnik, må du må naturligvis ikke gå glip af bymuren, hvor du får en fantastisk panorama udsigt over byen, Adriaterhavet og de omkringliggende øer. Du skal også opleve Rektorpaladset, Sponzapaladset og ikke mindst den fine gade Stradun med de helt blanke kalkstensfliser. Det er også her, at det vrimler med caféer og restauranter, og hvis du spørger mig, så ligger priserne i den helt dyre ende, men hvis du bevæger dig lidt længere væk fra den gamle bydel, så er priserne mere rimelige. Gå endelig ikke glip af galleriet War Photo Limited, tag svævebanen fra bjerget Srd til byen og spis godt på fx Nautika, hvor du kan nyde udsigten til bymuren og havet. Slut din aften med en cocktail på Cave Bar More, der befinder sig inde i en grotte.

r18

Foto: Cave Bar More

 

2 gode tips til hvor du kan bo i Dubrovnik: 

#Ferielejlighed 1 

Denne smukke ferielejlighed fremstår indbydende og charmerende. Denne et-værelses lejlighed ligger blot 15 minutters gang fra Dubrovniks kendte centrum, og I har kun lidt under 200 m til nærmeste restaurant og supermarked. Der er masser at opleve i Dubrovnik, og hvis I trænger til at opleve mere, kan I snuppe en taxabåd til en af øerne. Klimaet i Dubrovnik er mild i septemer og oktober, hvilket betyder at du i eget tempo kan nyde fx bymuren og byens mange charmerende caféer. Find flere informationer om denne ferielejlighed her.

cdd483_main_Dubrovnik

Der er direkte adgang til haven fra dette lyse køkken.

cdd483_kitchen_Dubrovnik

 

Ferielejlighed 2 

Denne ferielejlighed er så charmerende, og så befinder den sig i bugten Lapad, hvor der kun er 40 m ud til den nærmeste strand. Det nærmeste supermarked og restaurant befinder sig under 300 m fra din bolig. Dubrovniks gamle bydel ligger kun 4 km fra boligen, og det eneste som du skal tænke på er at slappe af, nyde den frodige natur og de smukke omgivelser, som omringer denne lejlighed. Læs mere om denne ferielejlighed her.

cdd148_main_Dubrovnik

Fra den lille altan kan du nyde vandet, naturen og god lokale vin 🙂

cdd148_outdoor_Dubrovnik

 

Hvordan kommer jeg med fly til Dubrovnik

Flyveturen til Dubrovnik i efterårsferien tager omkring 4 t 15 min fra Københavns Lufthavn. I tiden er inkluderet en mellemlanding.

Uforglemmelige Rijeka

Rijeka er uden tvivl en af mine favorit byer. Det er en gammel havneby, der på sin helt egen måde er rustik, charmerende og magisk med mange af byens gamle bygninger, den hyggelige havnepromenade og strøget (Korzo). Beliggenheden kunne næsten ikke være bedre, for du kommer til at bo i en storby, hvor der ikke er længere end 30-40 minutter til øen Krk, og så ligger der virkelig mange gode strande spredt rundt omkring hele byen.

r11Foto: @vladfran.croatia

Når du er i Rijeka, så bør du udforske byens mange smukke bygninger som fx Rijekas flotte katedral fra 1700-tallet, nationalteateret Ivan pl. Zajc, og så må du under ingen omstændigheder gå glip af Trsat fæstningen, der troner over Rijekas by. Det er også her, at du kan nyde en kop kaffe, besøge små kunstnere og nyde panorama udsigten over Rijeka. Af gode spisesteder kan nævnes Restaurant Tarsa, Girica og Maslina Na Zelenom Trgu. Af shoppe muligheder kan jeg foreslå, at du tage en gåtur langs strøget Korzo, hvor du finder et fint udvalg af butikker, restauranter, caféer, men det bedste sted at shoppe er Tower Center Rijeka. Der er masser af butikker, og så er der en helt etage, hvor der er masser af underholdning for børnene.

r14

Trsat af @powerfirmom_samanta

 

2 gode tips til hvor du kan bo i Rijeka: 

#Ferielejlighed 1 

Den charmerende ferielejligheden har en perfekt beliggenhed, for den befinder sig tæt på Rijekas centrum. Lejligheden har plads til 6 personer, og den er ideel for en familie. I kommer til at bo tæt på Korzo, som er Rijekas hovedstrøg, hvor I kan nyde et væld af caféer, restauranter og butikker. Når I trænger til at udforske mere, så ligger Opatija ikke længere end 30 minutter, og øen Krk er kun 40 minutter væk fra Rijeka. Hvis I vil have den ultimative udsigt over byen, så er Trsat fæstningen et glimerende bud. Find flere informationer om denne ferielejlighed her.

cko788_living_Rijeka

Til lejligheden hører en mindre altan, hvor I kan nyde roen.

cko788_outdoor_Rijeka

 

Ferielejlighed 2

Denne lejlighed er så fin, lys og indbydende. Beliggenheden er fantastisk, for I kommer til at bo ret centralt. Der er masser af gode spisesteder, restauranter og butikker på strøget Korzo. Tag en køretur til smukke Trsat, hvor I kan nyde en kop kaffe og besøge de mange boder, hvor lokale kunstnere udstiller deres kunst. Oplev byens charmerende arkitektur, shopping centeret Tower eller snup en dukkert på en af byens mange strande. Find flere informationer om denne ferielejlighed her.
cko980_main_Rijeka

Hyggeligt og afslappende.

cko980_living_Rijeka

 

Hvordan kommer jeg med fly til Rijeka?

Der er ingen direkte forbindelser i efterårsferien til Rijeka, og fordi flyveturen ender med at tage ret langt tid, så kan det bedre betale sig at flyve til Zagreb og tage bussen direkte til Rijeka. Busturen fra Zagreb til Rijeka tager 2t 15min, og prisen for en busbillet koster under €10.

 

Vidunderlige Rovinj

Der er en grund til, hvorfor mine læsere er faldet for Rovinj. Den er uimodståelig charmerende, for den rustikke by, der befinder sig på Istriens vestkyst bliver for hvert år mere og mere populær. Og hvad er det så, Rovinj kan? Det er det simple, som vi falder med det samme. De smilende damer i butikkerne, den gode service, de labyrintiske gader, de utallige gode spisesteder, vasketøjet der hænger til tørre i gadehøjde, smalle brostensgader og de fine fortovscaféer.

Rovinj 1Rovinjs charmerende gader.

Stort set alle gader fører dig til toppen af Skt. Euphemia kirken, som blev bygget mellem 1725-1736, og som er værd af besøge. Du må endelig ikke gå glip af det fine madmarked, som du finder ved havnen, hvor lokale sælger økologiske grøntsager, frisk frugt, honning og andre lækre delikatesser. Slut din aften af med at invitere din bedre halvdel på en romantisk middag på Restaurant Puntulina, der befinder sig lige ud til vandet.

 

2 gode tips til hvor du kan bo i Rovinj:  

#Feriehus 1 

Dette rustikke feriehus ligger på en af de mest attrakive gader i Rovnij. Den ligger på en charmerende gade, som fører dig til Skt. Euphemia kirken. Stilen er rustik, moderne og komforten er i top. Huset har en fin have, hvor I kan nyde et glas vin, og ellers så ligger stranden kun 5 minutter fra jeres feriehus. Find flere informationer om dette unikke feriehus her.

civ364_main_Rovinj

Dette feriehus ser så indbydende og charmerende ud.

civ364_living_Rovinj

 

# Ferielejlighed 2 

Den hyggelige ferielejlighed gemmer sig på 3. sal med udsigt til byens havnepromenade og de pastelfarvede huse. Der er plads til 4 personer, og der er to soveværelser samt et badeværelse og køkken. Jeg kunne forestille mig, at udsigten er ligeså fantastisk om morgen, som den er om aften. Ud over at alle seværdighederne ligger lige i nærheden, så ligger den nærmeste strand kun 800 m fra denne lejlighed. Find flere informationer om denne ferielejlighed her.

civ610_view_Rovinj

Elegant, stilfuldt og tro mod egne traditioner.

civ610_kitchen_Rovinj

 

Hvordan kommer jeg med fly til Pula og Rovinj? 

Se under Pula.

Smukke Pula

Pula er den største by på Istrien med sine 60.000 indbyggere. Byen er kendt for sine utallige rockkoncerter, operaer og filmfestivaler, som bliver afholdt i den romerske arena, der blev bygget for omk. 2000 år siden. Arenaen blev bygget under kejser Vespasien og består af tre etager, og arenaen er 133 m lang og 105 m bred. Et andet mindesmærke fra romertiden er Sergiernes triumfbue med de fine søjler, som er oprindeligt fra 29-27 f. Kr. Denne smukke triumfbue udgør en smuk entre til gågaden Sergijevica, hvor du finder mange caféer, butikker og isbarer. Gå ikke glip af Augustustemplet, den lille bar Ulysses og restauranten Kantina.

Pula arenaFoto: Istria Tourist Board

 

2 gode tips til hvor du kan bo i Pula:  

#Ferielejlighed 1 

Hvis man ønsker at bo centralt i Pula, så må denne lejlighed være det bedste bud. Det er ret vildt at have udsigt til Sergiernes triumfbue direkte fra lejligheden. Denne unikke beliggenhed giver masser af muligheder til dig, som vil nyde alt det bedste, som byen Pual har at byde på. Alt befinder sig lige i nærheden, og når du trænger til at slappe af, så er komforten i lejligheden helt suveræn. Find flere informationer om denne ferielejlighed her.

cip898_view_Pula

Skønt køkken med masser af plads.

cip898_kitchen_Pula

 

# Ferielejlighed 2 

Denne lejlighed passer så fint til alle typer rejsende. Den er smagfuldt indrettet, og den befinder sig på anden sal i et beboelsesejendom. Der er plads til 4 personer, og I kommer til at bo i nærheden af byens mest attraktive seværdigheder. Du kan læse mere om ferielejligheden her.

cir210_living_Pula

Dette fine køkken har alt, hvad I skal bruge. Der gemmer sig også en stol til de mindste medlemmer af familien i hjørnet 🙂

cir210_kitchen_Pula

 

Hvordan kommer jeg med fly til Pula og Rovinj?

I efterårsferien skal du regne med en mellemlanding, og derfor tager flyveturen omkring 5 timer, men hvis du skal videre til Rovinj, kan du tage bussen, der kører dig til byen på 45 minutter, og billetten koster omk. €5.

Læs mere om 10 tips til skønne oplevelser på Istrien

Læs mere om 10 oplevelser for børnefamilier i Kroatien

 

Bestil din feriebolig 

Snyd ikke dig selv og din familie for at opleve en fantastisk ferie i Kroatien. På NOVASOL.dk kan I vælge mellem mere end 10.000 ferieboliger spredt over hele landet. Find din drømme-feriebolig i Kroatien i søgeboksen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.