Zagreb i efterårsferien

Udforsk Zagreb om efteråret 

Zagreb gennemgår disse dage en stor udvikling, og for hvert år jeg besøger hovedstaden, kan man ikke undgå at bemærke, hvordan nye smarte caféer, modebutikker og restauranter begynder at fylde mere og mere i gadebilledet. Denne hastige udvikling skyldes, at turisterne har fået smag for hovedstaden. Priser som det bedste europiske julemarked 2015 præger også byens popularitet. 

Men Zagreb er meget mere end det. Byen emmer af sjæl og charme, og det kan i den grad ses på Zagrebs udvalg af museer, den flotte arkitektur som viser fortidens tilhørsforholdet til Østrig-Ungarn, de blå sporvogne og masser af grønne oaser. Ikke underligt at Zagreb også kaldes for “Lille Wien”. Hvis du er interesseret i kultur og historie, og hvis du elsker god mad og vin, er du kommet til den rette by. Og i april måned er der mellem 18-22 grader. 

Personligt elsker jeg den ro, som Zagreb giver. Jeg kan ikke forklare, hvor roen kommer fra, men så snart man ankommer til Hovedbanegården og begynder at bevæge sig gennem byen, fornemmer man, at folk i Zagreb ikke har lige så travlt, som man har i Danmark. Stress har ikke ramt Zagreb, måske har det noget med kaffe at gøre? Det er forbudt i Kroatien at bestille en coffee-to-go, for en kop kaffe skal ikke tages med, den skal nydes på caféen, mens du sidder og slapper af. Kaffekulturen er vigtig for kroaterne, og det kommer du til at opleve, når du bevæger dig gennem byen. Zagreb er ideel at besøge om efteråret, vinteren og foråret. Om efteråret er temperaturerne omkring 18-21 grader, og den milde klima er ideel til at udforske alle spændende hjørner af byen.

Husk at se min personlige “48 timers guide til Zagreb” her:

http://smagenafkroatien.dk/48-timers-guide-til-zagreb/

Vind en fantastisk efterårkonkurrence for 2 til Zagreb:

http://smagenafkroatien.dk/vind-weekendophold-zagreb/

katedrala-zagreb-compressor

Lidt sjov info om kroaternes kaffekultur

Uanset om det drejer sig om bondemanden fra Slavonien eller modebloggeren fra Split, er indtages kaffen på samme måde. Man har først og fremmest finde “din” kaffebar, slappe af og tage sig god tid til at drikke sin kaffe laaaaaangsomt. Derfor er coffee-to-go i Kroatien ensbetydende med NO-GO. Kaffen må under ingen omstændigheder tages med, for man kan da ikke nyde sin kaffe, hvis man ikke har taget sig tid til at nyde den sammen med veninden, kollegaen eller kæresten.

kaffekulturen-i-zagreb-compressor

Kroaternes kaffekultur 

Jeg har lavet en lille liste fra 2015, hvor du kan se, hvad den dyreste kop kaffe koster i forskellige dele af Kroatien. Kroatiske kuna har nogenlunde samme kurs som danske kroner. Desuden mener jeg, at prisen på en kop kaffe kan også fortæller noget om, hvordan prisniveauet er på andre varer i Kroatien. Se med her:
Zagreb: 14-16 kn
Osijek: 6-8 kn
Slavonski Brod: 6-8 kn
Opatija: 8-12 kn
Rovinj: 10-12 kn
Split: 10-12 kn
Dubrovnik: 15-25 kn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.