Zagrebs bedste vinbar

Besøg Basement Bar i Zagreb

Kroatien er på kort tid gået fra at være en ukendt vinnation til at være eftertragtet, fordi de forskellige regioner i landet byder på unikke smagsoplevelser. Som du nok ved, er Kroatien et lille land, men vindyrkning finder sted i hele fire regioner, som er i det centrale Kroatien (Zagreb og omegn), Slavonien og Baranja, Istrien og Dalmatien. Sidste år blev 20 forskellige vine fra Istrien inkluderet på den prestigefyldte italienske vinguide Vinibuoni. Kroatisk vindyrkning kan dateres tilbage til romertiden, og denne lange tradition kombineret med påvirkning fra nabolandet Italien har haft en afgørende betydning i forhold til vinkvaliteten. Derfor må du endelig ikke gå glip af kroatisk vin, når muligheden byder sig.

basement-bar.net 

basement-bar-bryllup-compressor-3

Det ovenstående billede er fra et bryllup, og fra dette billede kan du også se tandhjulsbanen. På det nederste billede ses baren.

basement-baren-compressor-3

 

Zagrebs bedste vinbar 

Når du besøger Zagreb næste gang, må du endelig ikke gå glip af Basement Bar. Denne hyggelige vinbar byder på de bedste vine fra alle fire regioner i Kroatien. Deres brede sortiment, deres store viden om vine og barens hyggelige atmosfære har medført, at de har vundet prisen for at være Zagrebs bedste vinbar. Det er muligt at smage på mere end 90 forskellige vine, og hertil kan du bestille de lækreste delikatesser, som du enten kan nyde indenfor eller på deres udendørsterrasse. Et glas vin varierer prismæssigt fra 14 kn til 38 kn, så der er lagt op til, at du kan nyde et par glas… Eller 4… Eller 6.

Basement bar 1

Ingen vin-snobberi her. Kun ægte vin nydere 🙂

basement-bar-fest2-compressor-2

Delikatesser fra Dalmatien

dalmatinska-plata-compressor

Delikatesser fra Istrien

istarska-plata-compressor

Basement bar befinder sig på den hyggelige gade, som kun ligger 5 minutters gang fra hovedtorvet Trg Bana Jelacica. Baren er charmerende, hyggelig og lille. Atmosfæren er afslappet og cool, og jeg vil bare advare dig om, at du kan komme til at blive hængende ret længe.

basement-bar-charme-compressor

Fantastisk betjening og fantastisk kroatisk vin

basement-bar-vin-compressor-2

På denne hyggelige gade finder du også tandhjulsbanen, som forbinder byen med den øvre by ”Gornji Grad”. Turen slutter ved Lotrscak Tårn, hvor du får den bedste udsigt over byen. Vinbaren har en ideel beligggenhed, når du skal udforske Zagreb.

Husk at se deltage i vores efterårskonkurrence for 2 til Zagreb til efterår her:

http://smagenafkroatien.dk/vind-weekendophold-zagreb/

God fornøjelse!

Tomićeva 5, Zagreb, Croatia

Tel.: +385 (0)1 7774 585

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.