Ren idyl på øen Cres

Cres 

Øen Cres gemmer sig mellem Istrien og øen Krk, og hvis du er vild med uopdagede bugter, eksotiske strande og søvnige landsbyer, så har du fundet det rette sted. Hovedbyen Cres skal udforskes i roligt tempo. Men der er noget ved den fuldstændige rolige og easy-going stemning, der virker så tiltrækkende for alle os, der søger en fredelig ferie langt væk fra lyden af biler og trængte pladser på stranden. Cres by kan udforskes ret hurtigt, men det fascinerede ved by er, at det lader til, at tiden stadigvæk står stille. For mit eget vedkommende kan jeg kun sige, at det er som om, at mit hjerte banker lidt langsommere, når jeg besøger Cres.

p

Billedet er fra Cres By og er indsendt af Karina Hansen. Fotokonkurrence på vores FB fra sommer 2017.

Øen er den næststørste i Kroatien og er 65 km lang og et sted mellem 2 og 12 km bred. Den er utrolig populær året rundt, for med sin barske og rå natur indbyder øen også til fantastiske vandre- og cykletureture. Der er stier over alt, men det er også det fuldstændige krystalklare vand, de eksotiske bugter og den barske og rå natur, som de fleste kommer til øen efter. Øens godt og vel 3300 indbyggere lever primært af turisme, og på Cres By bor omkring 2ooo indbyggere.

Hovedbyen Cres tilhørte i 1500-tallet det venetianske herredømme, og dette kan i høj grad ses på byens charmerende pastelfarvede gamle byhuse, små gamle gyder og familiedrevne restauranter. På øen Cres findes der tre store hoteller, og der findes desuden et ret godt udvalg af feriehuse og campingpladser, der er fordelt på øens 29 skønne landsbyer.

3 bedste strande på øen 

 

lubenice

3 fantastiske strande 

Sv. Ivan, Lubenice 

Lubenice befinder sig på øens vestlige side og er ret kendt sted blandt sejlere og alle dem, der er fascinerede af hemmelige strande, der gemmer sig rundt omkring i Kroatien.

En af Kroatiens smukkeste strande er Sv. Ivan, der ligger på øens vestlige side. Stranden ligger så fint isoleret og langt væk fra det hele, at det kun er muligt at nå stranden med båd (der findes mange organiserede ture) eller at følge de mange små stier, hvor det ikke er muligt for biler at komme til. Stranden er virkelig et besøg værd, og hvis du er gående er udsigten fra toppen er fantastisk.

 

Lubenice 1

 

Mali Bok, Orlec 

På øens østlige sider finder du den eksotiske lille bugt ved navn Mali Bok. Det er dramatiske klippeskær der indrammer den azurblå strand, som mange rejsende kommer for at opleve. Vandet er krystalklart og udsigten indbyder til en selfie eller to 🙂

Mali Bok

Dette skønne billede er fra i sommers fra @rupsparis.

 

Stranden Valun, Valun

Valun er en charmerende lille landsby, som du finder i den nordlige del af øen. Stedet er ret kendt, og her er der et fint udvalg af små restauranter, cafeéer og små boder. Stranden med de fine sten er et must see sted på Cres.

Hvis du er på Istrien eller på Krk, så er der mange endags ture til Cres. Jeg kan klart anbefale, at du besøger hovedbyen Cres, som hurtigt er udforsket. Derefter kan du vælge at besøge en af øens helt fantastiske strande.

Cres

 

.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.