5 unikke øer langs Kroatiens smukke kyst – Del 2

5 unikke øer langs Kroatiens smukke kyst – Del 2

Novasol Lille

Indlægget er udgivet i samarbejde med NOVASOL. 

Solskin, rent badevand og ø-ferie. Det er som om, at de tre ting er uløseligt forbundet, når man skal på ferie til Kroatien. For med over tusind øer, så er Kroatien det eneste land i Europa, der for alvor kan konkurrere med det græske øhav. Og øerne skal besøges, for de byder på en helt særlig oplevelse, og uanset om du er på Istrien, Kvarner eller Dalmatien, så er det altid nemt og hurtigt at besøge en af de omkringliggende øer. I dette indlæg løfter jeg sløret for 5 unikke øer, der er oplagte at besøge uanset om det er forår, sommer eller efterår i Kroatien.

 

1. Øen Brac er det ultimative sted for alle strandelskere

Der er mange af mine læsere, som skal til øen Brac i år, og det er en af de øer, som man aldrig bliver træt af at udforske. Det er den tredje største ø i Adriaterhavet, og Brac befinder sig ikke langt fra Split, så det er nemt at sejle fra havnebyen Split til Brac på ganske kort tid. Det er på øen Barc, at vi finder et af de mest ikoniske billeder fra Kroatien, for det er her, at den legendariske strand Zlatni Rat (Det gyldne horn) befinder sig.

zlatni-rat-bol-brac-001-1365177480_huge

Foto: Tourist Board of Bol

Denne strand har figureret som en af verdens smukkeste strande i mange internationale medier, og at dømme efter billederne, så ser der himmelsk ud. Men Brac imponerer også med sine andre strande, som du bl.a. finder i byerne Supetar, Milna og Sumartin. Den mest besøgte by er uden tvivl Bol, der befinder sig på den sydlige del af øen, hvor også stranden Zlatni Rat ligger.

BOL

Der findes uendelige mange skjulte bugter som denne på øen Brac. Foto: Villa Mira Bol

På Bol kan du se frem til et livligt natteliv, hyggelige caféer, god mad og gode muligheder for vandre- og cykleture. Til de aktive kan anbefales at prøve windsurfing på stranden Zlatni Rat eller paraglidning fra Skt. Vitus bjerget. Udsigten fra det 778 m høje bjerg skulle være intet mindre end fantastisk og på de helt klare dage, kan man også se øen Hvar og Italien.

zlrat3

I baggrunden af billedet ses stranden Zlatni Rat. Foto: www.bol.hr

I udkanten af byen findes et dominikanerkloster fra 1475, som er spændende at udforske, fordi der er en stor samling af velbevarede malerier, og hvis øen Brac har vakt ens interesse, så er Bracs Museum et god sted at starte for alle historie-interesserede. Brac har simpelthen det hele.

 

Ferielejlighed på Brac, Splitska 

Denne charmerende ferielejlighed befinder sig kun 6 km fra byen Supetar. Lejligheden har alt, hvad et par eller en mindre familie skal bruge. Udsigten fra lejligheden er som taget ud af et postkort, og til lejligheden hører også en lille have. Indkøbsmuligheder, strande og restauranter er lige i nærheden, så der er rig mulighed for at udforske den rolige by i eget tempo. Læs mere om ferielejligheden her.

Hus Brac 1

Udsigten er som taget ud af et postkort.

Brac hus 2

 

2. Øen Rab er Kvarners bedst bevarede hemmelighed

Øen Rab er ofte overset, men øen er nok Kvarners bedst bevarede hemmelighed. Hovedbyen Rabs historie går tilbage 500-tallet, hvor byen blev beboet af slaviske folk, og siden har Rab både været under ungarsk og veneziansk herredømme. Byens omskiftelige historie har sat sit præg på mange af øens smukke bygninger, palæer, torve og gader. Hovedbyen Rabs store attraktion er de imponerende fire klokketorne, der troner midt inde i den lille bydel. På Rab kan du se frem til uendelige mange smukke kirker og klostre. Noget af det bedste ved øen er de mange skjulte bugter og uimodståelige lækre sandstrande, der indbyder til romantiske stunder, som du kan dele med din udkårne. Tjek lige dette lille hemmelige sted på Rab.

Rab 1 gr_petra

Foto: @gr_petra

 

Ferielejlighed på Rab, Barbat 

Disse charmerende ferielejligheder indbyder til en ferie i rolige omgivelser. Når I trænger til en dukkert, kan I benytte den lækre pool, og ellers ligger den nærmeste strand blot 80 m fra lejligheden. Hvis I har lyst til at grille, kan I anvende grillen ved huset, og ellers ligger der gode restauranter kun 100 m væk fra lejligheden. Denne ferielejlighed er oplagt til jer, som ønsker en afslappet ferie i idylliske omgivelser. Læs mere om ferielejligheden her.

Rab Feriehus

På Rab finder du hemmelige små bugter, en smuk natur og masser af solskin.

Hus Rab 2

 

3. Øen Losinj er lig med wellness og afslapning

Losinj er en af de mest fascinerede øer på Kvarner bugten. Øens arkitektur, stræder, kirker og bygninger er præget af både den østrig-ungarske og venezianske fortid, men øen er kendt for noget ganske særligt, som du næppe finder på nogle af de andre øer i Kroatien. På grund af øens subtropiske vegetation, friske luft og det milde klima, så blev byen allerede i 1885 udpeget til at være det oplagte kursted for velhavende europæer. Siden hen har turisterne valfartet til Losinj, og i dag er øen stadigvæk et meget kendt kursted for tusindevis af rejsende. Hovedbyen Mali Losinj er en charmerende lille by, hvor du langs promenaden kan finde lækre fiskerestauranter, caféer, livlige gader og lækre is.

Besøg kirken Skt. Antonius på Veli Losinj, oplev den 30 km lange strand ved Cikat bugten og tag på en af de guidede delfinture, hvor du kan komme helt tæt på delfinerne, mens solen er ved at gå ned. Det kan næppe blive bedre.

Veli Losinj

Veli Losinj, Foto: Losinj Tourist Board

 

Feriehus på Losinj, Cunski

Dette feriehus har en unik beliggenhed, for I kommer til at bo lige ud til vandet. Den omkringliggende natur og og de omkringliggende bjergene danner en smuk ramme om feriehuset, og I kommer til at nyde den friske luft og det milde klima, som Losinj er særlig kendt for. I kan også nyde den charmerende terrasse, hvor I kan grille, men I åbner en god vin, som naturligvis er produceret af en lokal vinbonde. Læs mere om dette feriehus her.

Hus Losinj 1

Den rustikke terrasse indbyder til hyggelige aftener, hvor I nyder omgivelserne og hinandens selskab.

Hus Losinj 2

 

4. Pag byder på fascinerende landskab, gode badestrande og rig kulturarv

På Pag venter dig en ø, som ikke kan sammenlignes med andre øer i Kroatien. En af de ting som man først lægger mærke til, er øens fascinerende og barske landskab. En stor del af øen er karakteriseret ved de golde og barske klipper, som dominerer hovedsageligt fastlandet.

Pag 1 zadar region

Pag, Foto: Zadar Region

Men Pag er også en ø, hvor en stor del af de rejsende kommer for at opleve øens mange gode badestrande, som man særligt finder på den sydlige del af Pag. Hovedbyen Pag er en interessant lille by, som er værd at udforske. For det er her, at du finder et charmerende lille hovedtorv, rester fra de oprindelige fire porte og Hertugpaladset fra 1400-tallet.

Pag Zadar Region

Pag, Foto: Zadar Regionen

Der er en del gode restauranter, og du må under ingen omstændigheder gå glip af den prisvindende fåreost Paski Sir eller det velsmagende lammekød, som du kan få på stort set alle byens restauranter eller konobaer. Når du savner lidt mere fest og farver, så må Zrce stranden været svaret, for her mødes de unge til vilde fester, der varer til den lyse morgen.

 

Feriehus på Pag, Zubovici 

Dette dobbelte feriehus har en fantastisk beliggenhed, for du kommer til at bo på den sydlige del af øen, hvor nogle af øens bedste badestrande gemmer sig. Huset er rummeligt og har en god fordelig. En anden fordel ved dette feriehus er, at I både kan nyde panoramaudsigten til byen og til havet. Alt hvad I har brug for, befinder sig lige i nærheden, så I kan komme helt ned i feriegear og nyde de dejlige omgivelser. Læs mere om feriehuset her.

Hus Pag 1

Udsigten over Pags landskab er et fascinerende syn.

Hus Pag 2

 

5. Murter er et lille paradis

Når mine læsere efterlyser mindre turistede steder, hvor de stadigvæk kan bo i nærheden af gode strande og større byer, så er Murter ofte et godt bud. De mindre byer som Jezera, Betina og Tisno er hyggelige at besøge, men det er primært hovedbyen Murter, der er værd at udforske på grund af byens oltidens ruiner og kulturelle skatte, som det venezianske herredømme har efterladt.

Murter

Murter, Foto: Otok Murter 

På øen er der mulighed for komme på forskellige udflugtsture, ro i kajak eller surfe. Maden smager fantastisk, de lokale er meget venlige og så er strandene nogle af de bedste, der gemmer sig i Zadar Regionen. Hvis du kommer til at savne en storby, så ligger fx Zadar ikke længere end 65 km fra Murter.

Otok Murter Slanica Facebook

Slanica på Murter, Foto: Otok Murter 

 

Feriehus 1 på Murter

Dette lækre feriehus har en fantastisk beliggenhed, for den befinder sig i byen Murter, og du kommer både til at have gode indkøbsmuligheder, restauranter og strande lige i nærheden af din bolig. Dette stilfulde feriehus er moderne indrettet, og de fine gamle murer givet huset en autentisk charme. Huset har tre etager, og der er også elevator i huset, så gangbesvarede eller handicappede kan nemt komme rundt omkring. Læs mere om feriehuset her.

Hus Muter - cdv988 1

Dette er et oplagt sted, hvor I kan koble helt af og nyde omgivelserne.

Hus Murter - cdv988 2

 

Feriehus 2 på Murter, Betina 

I byen Betina finder du dette flotte feriehus, der er bygget i traditionelt kroatisk stil. Huset har tre etager, og på to af etagerne kan gæsterne få hver deres køkken, og derfor er dette feriehus oplagt at vælge for to familier. Denne store og åbne terrasse kan nydes dagen lang, og fordelen ved huset er, at du har det hele lige i nærheden. Indkøbsmuligheder, restauranter og strande er ikke længere end 300 m væk fra feriehuset, så der er rig mulighed for, at I kan nyde hinandens selskab og byens charmerende centrum. Læs mere om dette feriehus her.

Hus Murter - cdv920 1

Den lyse stue indbyder til samvær og masser af hyggelige stunder.

Hus Murter - cdv920 2

 

NOVASOL har mere end 10.000 ferieboliger i hele Kroatien, og derfor kan du nemt og hurtigt finde din kommende feriebolig i søgeboksen her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.