Brac er en af de smukkeste øer i Adriaterhavet

Lad dig rive med af stemningen på Brac

Indlægget er udgivet i samarbejde med NOVASOL

Mange af mine rejser fører mig ofte til små steder, som for de fleste er ukendte. Ofte er valget faldet på øerne, for de har en evne til at kunne forføre enhver med sin smukke bugter, fascinerende landskab og eksotiske strande og øen Brac er ingen undtagelse. Øen byder på et fantastisk klima i både september og oktober og kan desuden prale af at have en af verdens bedste strande. Bounty stranden Zlatni Rat tiltrækker mange turister fra nær og fjern til sig, men på øen er der også utallige smukke bugter, gamle landsbyer og historiske bygninger, som er interessante at udforske.

Øen Brac figurerer ofte i anerkendte rejsemagasiner og bliver fremhævet for øens kulinariske lækkerier og de eksotiske strande. Brac er den største ø i Dalmatien og har omk. 14.000 indbyggere. Øen er ikke kun til jer, der vil nyde lækre strande og det gode vejr, for her finder man også en ferie for alle, der elsker underholdning på vand og land, spændende gamle bygninger og idylliske små landsbyer, som kun få har besøgt. Det er din nysgerrighed, der bestemmer, hvad du vil opleve og derfor handler det om, at du lader dig gå i samme rolige tempo som øboerne. Ordene ”Polako, polako” betyder egentlig ”Tag det roligt”, men dækker i virkeligheden over en livsstil, hvor du aldrig må skynde dig. Her kommer øerne ind i billedet, for er der nogen, som mestre denne livsstil, så er det uden tvivl øboerne. Du behøver hverken GPS eller et ur, for du skal bare lade dig rive med af øens fantastiske atmosfære og nyde en af Kroatiens absolut smukkeste øer.

 

Foto: Bol Tourist Board

#1 Øen med de bedste strande 

Det er vist ingen hemmelighed, at der findes utrolig mange smukke strande i Kroatien, men når spørgsmålet kommer til, hvor du finder Kroatiens mest berømte strand, hersker der vist ingen tvivl om, hvor svaret skal findes. Stranden Zaltni Rat er blevet døbt til at være “Symbol of the Adriatic” og er uden tvivl Bracs mest kendte varetegn. Stranden bliver ofte fremhævet i internationale sammenhænge på grund af sin unikke form. Strandens trekantede spids skifter form afhængigt af vind og vejr og hvis der blæser en god vestenvind, så er dette stedet, hvor mange kommer for at surfe. Forholdene til surfing er bedst fra april til oktober og hvis du endnu ikke er en haj til surfing, så fortvivl ikke – rundt omkring på den halv kilometer lange strand er der surf skoler, der tilbyder undervisning. Der er desuden mange gode caféer, barer, isboder og restauranter ved siden af stranden, men priserne er også derefter. Du kan altid finde skygge, for stedet er beriget med masser af pinjetræer, som sørger for, at du kan bevare din gyldne glød uden at blive forbrændt.

 

Foto: Bol Tourist Board

#2 Havnebyen Bol 

Den maleriske by Bol befinder sig på øens sydlige del og ligger blot 2 km fra stranden Zlatni Rat. Her kan du gå en tur langs byens hyggelige havnepromenade, spise på gode restauranter og smage på Bracs mange delikatesser som inkluderer lammekød, ost og vin. Når du spadser rundt i Bols gader, vil du sikkert bemærke, at mange af byens huse er bygget med hvide kalksten, som i øvrigt er de samme, som Det hvide Hus i Washington er bygget af. Bol er kendt for sin hyggelig vibes og byen bliver besøgt af mange turister, der kommer for at opleve den charmerende lille by og så er byen kendt for sit natteliv. Du kan danse med uanset din alder og præferencer, for her er noget for enhver smag.

Statue på havnen i Bol

#3 Måske en af Kroatiens smukkeste klostre 

Et af de smukkeste klostre i Kroatien er Dominikasnki Kloster, der blev grundlagt i 1475. Med til klostret hører et museum, hvor du finder værket Madonna og barnet omgivet af helgener af Tintoretto og en lille skøn have. Lige i nærheden af klostret kan du også bade og nyde de smukke omgivelser.

 

Dette måuden tvivl være et af de smukkeste klostre i Kroatien.

#4 Blaca er indbegrebet af mystik

Blaca er et kloster og kirke fra 1500-tallet, som du kun kan nå til fods. Du kan vælge at sejle fra Bol til Blaca, og herefter skal du gå til klostret, der en gang blev brugt som et sikkert opholdssted for munke, der flygtede fra Osmannerriget. Klosteret står der fuldstændig, som det blev efterlader, da den sidste munk døde i 1963. Der er mulighed for at bestille en guide, hvis man er interesseret i historie.

 

#5 Vidova Gora

Du kan vandre til Bracs højeste udsigtspunkt, der er 778 m høj. Turen kan være lidt hård, så du skal huske vand og gode vandresko, men til gengæld er udsigten intet mindre en fantastisk over Bol, Zlatni Rat og øen Hvar. På de helt klare dage kan du endda se Italiens kyst. Bjerget har fået sit navn efter den lille kirke St. Vid, der ligger på bjergets top.

Foto: Bol Tourist Board

#6 Restauranten Ribarska Kucica 

Denne charmerende restaurant befinder sig lige uden for Bol. Stedet er kendt for at serverer frisk fisk og muslinger, men hvis du er mere til kød, så er der mange forskellige retter at vælge imellem.

 

#7 Cocktail Bar Bolero

På vej mod stranden Zlatni Rat finder du Bar Bolero. Her får du gode cocktails, atmosfæren er festlig og her kan du hænge ud til tidligt morgen.

 

 

#8 Restaurant Mali Raj 

Retauranten Mali Raj serverer simpelt, men uimodståelig lækkert mad fra det Dalmatiske køkken, og her kan du både få lækre fisk og skaldyr samt velsmagende kødretter.

 

Feriehuse på Brac

I dette indlæg har vi udvalgt fire skønne feriehuse, som alle befinder sig på øen Brac. Vi håber, at I synes om husene og at I finder inspiration til jeres kommende ferie.

 

#1 Feriehuset på Brac-Bol

Klassisk dalmatisk byhus med masser af charmerende detaljer. Skøn gårdhave med god plads til at nyde solen samt en lækker udendørs whirlpool. Feriehuset ligger centralt ift. byen Bol og der er ikke langt til bademuligheder i det blå hav. I feriehuset er der plads til 10 pers.

Feriehuset indbyder til en dejlig ferie i skønne rammer.

 

Dette feriehus har mange charmerende detaljer.

 

Der er masser af plads til den store familie eller en gruppe af venner, der rejser sammen.

 

Til huset hører også en dejlig terrasse, hvor I kan nyde masser af hyggelige stunder sammen.

Læs mere om feriehuset på Brac-Bol her.

 

#2 Feriehuset på Brac-Postira 

Dette fantastiske feriehus er bygget af ejeren og hans søn – og de har virkelig lagt meget kærlighed i huset. Husets indretning er meget lækker og klassisk med god plads til 8 pers. Den store udendørs pool og de gode terrasser giver de bedste muligheder for at nyde solen og den imponerende udsigt samt for afkøling i varmen. Fra feriehuset er der 2 km til byen Postira.

Dette feriehus har stort set alt, hvad I behøver for at få en fantastisk ferie.

 

Fra denne terrasse får I en skøn udsigt over bjerge, dale og havet i baggrunden.

 

Køkkenet er både et indbydende og hyggeligt samlingssted.

 

Et hyggeligt soveværelse med en dejlig udsigt.

Læs mere om feriehuset på Brac-Postira her.

 

#3 Feriehuset på Brac-Sutivan 

Det absolutte high light ved dette feriehus, er den fantastiske udsigt fra tagterrassen. Her er panoramaudsigt over det blå hav og byen. Omkring huset er der flere gode terrasser, også med skyggepladser. Huset er hyggeligt indrettet med god plads til 8 pers. fordelt på 4 soverum.

Denne udsigt over Adriaterhavet er simpelthen uovertruffen. 

 

Denne herlige terrasse er et perfekt sted, hvor I kan læse en bog eller nyde en af Bracs fremragende vine. 

 

Hyggelig stue med masser af varme farver. 

 

Køkkenet er charmerende på sin helt egen måde. 

Læs mere om feriehuset på Brac-Sutivan her.

 

#4 Feriehuset på Brac-Pucisca

I dette feriehus bor I super centralt i byen med gåafstand til fiskerlejet og bademuligheder. Området omkring den gode pool bliver helt sikkert jeres yndlingssted, hvor der både kan bades, spilles bordtennis og bare slappes af i det hyggelige terrasse område. Indendørs er der billard og bordfodbold til en sjov familiedyst. De 4 soverum plus mulighed for opredning i stuen, giver plads til 9 personer.

Ved poolen er der både en stor grill og et spisebord, der indbyder til stemningsfulde aftener med lækre delikatesser fra det Dalmatiske køkken.

 

Et perfekt sted hvor I kan nyde iskolde fristelser.

 

Der er masser af god underholdning for både store og små i dette feriehus.

 

I dette store feriehus er der masser af plads og der er en god fordeling, så I alle kan trække jer, når behovet opstår.

Læs mere om feriehuset på Brac-Pucisca her.

 

Hvordan kommer jeg nemmest til Brac?

Du kan flyve direkte fra København til Split. Derefter kan du tage en direkte færge til Supetar, som er øens største by. Den befinder sig på øens nordlige del. Du kan også tage færgen til Bol, som befinder sig på øens sydlige del. Hvis du er i Makarska, så er der også mulighed for at tage en færge derfra til Sumartin, som befinder sig på øens østlige del. Denne del er også kendt for at have nogle af de smukkeste strande og bugter.

Snyd ikke dig selv og din familie for at opleve en ferie i fantastiske Kroatien. På NOVASOL.dk kan I vælge mellem mere end 10.000 ferieboliger spredt over hele landet. Find drømme-ferieboligen i Kroatien lige her:

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.