10 mest stillede spørgsmål fra læserne

Hvor er det godt at bo?

(Sponsoreret indhold)

NOVASOLS Facebook side fik I mulighed for at stille spørgsmål til jeres rejse til Kroatien. Vi fik en del spørgsmål, og mange af dem er super relevante, og derfor tænkte vi på at lave en opsamling, således at så mange af jer som muligt, kunne få glæde af svarene. Hvis du stadigvæk har spørgsmål til din rejse, er du velkommen til at skrive til mig på info@smagenafkroatien.dk.

Novasol CMYK_20x20cm_300dpi

 

 

1.Hvor er det bedst at tage hen med børn (6 og 10 år) vi vil gerne opleve kultur, natur og ud at snorkle?

Hvis I er på den sydlige del af Istrien omkring de pulserende byer som fx Pula, Medulin og Fazana, kan I tage børnene med på en udflugtstur til Brijuni Nationalpark. Der er 14 små øer, og øerne er idelle at gå på opdagelse i, hvis I synes, det er spædende at opleve dinosaur fodspor, snorkle, besøge en safaripark, spille golf og bade på fantastiske strande. Denne del af Istrien er helt fantastisk for børn og voksne, fordi der er så meget spændende at udforske sammen.

Læs mere om 10 fantastiske byer, du kan besøge på den hjerteformede halvø, Istrien her.

Brijuni

Foto: National Park Brijuni

Hvis I bor på den nordlige del af Istrien, og ønsker flere vandaktiviter, så er det nye badeland Aquapark Istralandia, der ligger ved Brtonigla, som gemmer sig på vejen mellem Novigrad og Nova Vas. På Istralandia er du garanteret fantastisk underholdning både for de store og små.

Aquapark-Istralandia

Foto: Aquapark Istralandia

 

2. Vi er 2 voksne 2 teenager på 13 år . Vi kunne godt tænke os at se Kroatien vi mangler inspiration til godt område. Hvor der sker lidt for drengene men også er lidt billigt (…). 

Som mange af mine læsere har bemærket, så er hotellerne i Kroatien blevet dyre, og det kommer bag på mange, fordi de har hørt, at Kroatien er et billigt land. Det er Kroatien også, men eftersom at efterspørgslen stiger, og flere turister besøger Kroatien, så stiger priserne særligt i de store byer som fx Split, Zadar, Dubrovnik, Rovinj og Pula. Hvis du vil have mere for dine penge, så kan du bo i de mindre kendte byer og lidt længere væk fra centrum.

Hvad gør vi som en stor børnefamilie i år? 

Vi har nu de seneste 5 år rejst i tre generationer, og der er noget ganske særligt ved at være fælles om at dele de mest mindeværdige og sjove øjeblikke med sine børn og bedsteforældre. Som børnefamilie er vi ret vilde med den ro og frihed, som vi får med et feriehus, og så synes vi, at vi får meget mere for pengene.

L 2

Foto: Visit Hvar 

I år skal vi bo på skønne Hvar, og fordi vi er 4 familier, der rejser sammen så kommer vi i højsæsonen til at give ca. 4500 kr pr. familie for huset. Her taler vi om et hus, hvor vi har 5 m til stranden, og vi bor kun 10 minutter i bil fra Hvar By, som du ser nederst på billedet.

Sidste år boede vi på øen Vir, der ligger kun 30 minutter fra Zadar. Zadar vil være en oplagt by for dine drenge, og hvis I bor lidt uden for byen, kan I få ret meget ud af området. Her kan du finde nogle gode tips til, hvad I kan lave sammen.

 

Hvar by tov og promenade

Foto: Visit Hvar

 

3. Musik, kunst, kultur, hvor skal man tage hen for at opleve og opdage den side af Kroatien? Her tænker jeg f.eks. på jazzklubber og moderne kunst. 

Der er flere gode steder, og jeg synes, at Split og Rijeka byder på en del fantastiske oplevelser, men Zagreb har lidt af det hele. Hvis du søger et perfekt weekendophold, så byder Zagreb på virkelig mange fede oplevelser. Her finder du jazzbarer, gode restauranter, kultur, caféer, museer, vinbarer og masser af butikker, hvor du kan shoppe. I Zagreb må du ikke gå glip af butikker som fx A´MARIE, Hippy Garden, ELFS og eNVY room.

4500 1

Du kan få så mange lækre styles hos A´MARIE i Zagreb.

 

basement-bar-fest2-compressor-2

I Zagreb er der så mange gode vinbarer, og hvis der er én, som du ikke må gå glip af, er det Basement Bar, der serverer fantastisk vin fra hele Kroatien. Her kan du opleve en autentisk stemning på en almindelig hverdagsaften.

 

Zagreb

Overalt i Zagreb finder du charmerende gader med små restauranter. På Nokturno Restaurant spiste vi en frokost i sommers, hvor vi var 3 voksne og to børn med drikkevarer for 220 kr.

Museum of illusions zagreb

Dette skønne billede fik jeg i sommers af @hedevang_ fra Museum of Illusions i Zagreb. I Zagreb er der rigeligt med kulturelle oplevelser.

 

4. Hvad er must see for en naturglad familie? 

Selv om at der er en del mennesker, der besøger Plitvice Nationalpark om sommeren, så må I endelig ikke gå glip af de 1000 vandfald og 16 smukke søer. Hvis du vil vide mere om dette unikke naturfænomen, kan du læse mere om Pltivice her på bloggen.

Plitvice Nationapark

Dette smukke billede modtog vi i sommers fra @esterajher.

En anden mulighed er at komme helt tæt på naturen med en omgang river rafting eller kajak langs floden Zrmanja, der kun befinder sig 1 times kørsel fra Zadar. Her kan børnene også være med, og turen langs floden er simpelthen et fryd for øjet. Læs mere om Zrmanja floden her.

Zrmanja

Zrmanja floden. Foto: Aleksandar Gospic

 

5. Hvor skal man tage hen, hvis man vil væk fra turistområderne? Hvordan er lokalbefolkningen? 

Kroaterne er utrolig gæstfrie og søde, og mange af mine læsere er ret glade for deres rolige og easy-going måde at være på, så for mange er det en fantastisk oplevelse at besøge Kroatien og kroaterne. Hvis du er på udkig efter mindre turistede områder, kan jeg anbefale øen Dugi Otok, som jeg besøgte i sommers. Øen liger tæt på Zadar og er simpelthen helt fantastisk at udforske, fordi du kan gøre det i det eget tempo og fordi øen byder på mange eventyrelige oplevelser. Find flere informationer om Dugi Otok her.

Dugi Otok Ivo Dunatov

Dugi Otok. Foto: Aleksandar Gospic

 

Dugi otko20

Billedet er fra i sommers, og det turkisblå vand ser lige så smukt ud i virkeligheden.

 

6. Vi er en familie på 6 som gerne vil leje en sejlbåd en uge i Kroatien til juli. Hvor vil du anbefale os at leje en båd fra og hvilken rute vil passe til 1 uge på vandet. 

Jeg har prøvet at undersøge jeres spørgsmål, og som udgangspunkt vil jeg altid selv tjekke op på forsikringer, ruter og pris. Jeg synes, at Sail Croatia lyder som en god rejsearrangør, der tilbyder mange forskellige former for rejser. Deres bud på en uges sejlferie ser således ud: Split – Solta – Stari Grad – Korcula – Lastovo – Vis. Jeg tænker, at det er nogle af de bedste øer, I vil komme til at opleve, så dette vil klart være mit foretrukne bud.

 

7. Hvor findes de bedste sandstrande? 

#1 Strand: De fleste strande i Kroatien er stenstrande, men der findes også gode sandstrande. Jeg fandt Sakarun stranden i sommeres på øen Dugi Otok, der befinder sig i nærheden af Zadar.

Dugi otok Saharun Beach by Velid Jakupovic-2

Foto: Dugi Otok Tourist Board

Dugi Otok2

I sommers tog jeg dette billede af Sakarun stranden. Så fint er sandet på denne smukke strand.

 

#2 Strand: På halvøen Peljesac finder du en helt fantastisk strand på Pratratno. Vandet er krystalklart, og der er lavvandet de første mange meter. Stranden befinder sig i en aflukket bugt, der er omringet er en skov og oliventræer. Du kan se et billede af stranden i den nedenstående tekst, der omhandler halvøen Peljesac.

 

# Strand 3: Denne sandstrand ligger på Nin, og hedder Ninska Laguna. Nin er en lille by, der gemmer sig mellem Zadar og øen Vir.

Nin

Ninska Laguna. Foto: Nin Tourist Board.

 

8. Hvor i Kroatien vil du anbefale – hvis vi både er til strand og byliv? 

Jeg synes, at du på øen Hvar vil kunne fornene begge dele på bedste vis. Øen er kendt for sine mange forskellige fester, vilde arrangementer og gode gå i byen steder. Om dagen kan du leje en scooter og opleve den ene smukke bugt efter den anden, spise god lokal mad og udforske de mange byer i eget tempo.

carpe-diem-hvar-003-1393620266_huge

Carpe Diem på Hvar. Foto: Visit Hvar 

 

Zarace 5

Zarace på øen Hvar. Foto: Visit Hvar

 

9. Min kone og jeg vil gerne tage på kør selv ferie til Kroatien, men vi er lidt i tvivl om hvilket område vi skal vælge og hvilke campingspladser, der er bedst at vælge med vores 3 børn. Alderen er 2-7 år? 

På mit seneste indlæg har jeg skrevet, at halvøen Peljesac er et af de up-coming steder, I skal holde øje med. Det er netop på denne skønne halvø, at I finder den 3-stjernede campingplads Prapratno, der stadigvæk er lidt tys-tys. I kan endnu bo der for billige penge, og sandstranden er fantastisk for børn, da der er ret lavvandet. I kan søge skygge i skoven, der befinder sig i baggrunden og udforske de hyggelige små gyder i byen Ston.

Prapratno

Sandstranden på Prapratno. Foto: Winnie Sepstrup

 

ulica a Ston_IMG_5251_Photo by Boris Jovic

Byen Ston. Foto: Boris Jovic

 

10. Har du nogle steder du anbefaler at bo for to i Markaska i start august måned? Det må meget gerne være til at betale og gerne hos en privat udlejer 😃 Er helt forelsket i Markaska. 

Jeg kan godt forstå, at du er helt vild med Makarska. Jeg har prøvet at finde noget frem til dig i begyndelsen af august, og jeg synes, at denne ferielejlighed er ret flot og prisen lader til at være god. Du kan se ferielejligheden her. Du må endelig sende en besked, hvis du ønsker at være mere konkret, så vi kan finde det helt rigtige til dig i forhold til dit budget. Ellers er du velkommen til at søge i boksen nederst på siden.

cdf205_pool_01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Kommentarer

 • Anja Andersen siger:

  Hej.

  Jeg er så vild med din side og Instagram. Den er meget inspirerende.
  Vi besøgte Kroatien for første gang sidste år og har netop booked igen i gå. Vi skal igen bo I Mimice – dejlig roligt område oppe i bjergene. Men vi søger et stop inden denne distination.
  Vi er en famile med børn på 11 og 14. Vi vil gerne snorkle og lave noget aktivt (vi har raftet og sejlet i kajak) Måske cykle et natur skønt sted eller noget.
  Overvejer lidt Zadar området men er åben 🙂
  Vi var i det store vandland sidste år 😊

  Tips til Mimice området er også kærkomne😊 vi vil fx gerne opleve noget lokalt

  Bedste hilsner
  Anja.

  • Kristina Kristina siger:

   Hej Anja

   Tak for ros og fordi du følger med på bloggen. Det er altid dejligt at høre. Mimice er virkeligt lækkert sted, og jeg kan se, at I kører forbi byen Omis, og her kan jeg virkelig anbefale, at I tager en tur i båden langs Cetina floden. Jeg kender så mange, der er bliver så overraskede over, hvor smukt der er. Desuden kan I også river-rafte (tilladt for børn fra 7-års alderen), og så er der mulighed for at svæve med zipline over den smukke natur i Omis. Desuden er byen en lille skønhed, og der er et væld af aktiviteter, som jeg tænker, at du og familien kan prøve – I kan læse mere om det her:
   http://smagenafkroatien.dk/oplev-kroatien-i-maj-og-juni-og-faa-tips-til-gode-ferieboliger/

   Jeg håber, at I finder lidt inspiration, og at I får en dejlig tur 🙂

   Vh.
   Kristina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.