Guide til påskeferie i Kroatien

Oplev Kroatien i påskeferien

Kroaternes to største højtider er julen og påsken, og derfor er der lagt op til endnu flere stemningsfulde arragementer, koncerter og smagsprøver på traditionelle retter og lokale vine. Med den stigende turisme bliver kroaterne bedre og bedre til at lave arrangementer, hvor de gennem koncerter, historien samt de kulturelle og gastronomiske oplevelser fortæller de rejsende om deres kulturelle arv. Derfor er der masser at se frem til dette forår.

Rovinj – en by ud over det sædvanlige 

Hvis turen går til Istrien, så burde du besøge en af Kroatien mest populære byer, som naturligvis er Rovinj. I løbet af påsken afholdes der traditionen tro forskellige arrangementer på torvet m. Tito, hvor du bl.a. kan smage på traditionelle retter, som de lokale medbringer fra hver deres egn. Påskefestivalen er til stor glæde både for de lokale og for turisterne, som kan se frem til underholdning, musik og masser af smagsprøver. Den 21.04 er der arrangeret gratis smagsprøver på forskellige søde sager og der uddeles gratis påskeæg i samarbejde med Association House of Batana. Du kan læse mere om arrangementer i påsken her.

Foto: www.istria.hr

Læs om oplevelser i Istrien her.

 

Sejl til en unik ø og spis lækkert mad i fortryllende omgivelser

Mange af jer skal sikkert til Hvar, og her et godt insidertip at besøge Pakleni øerne, der ligger på den modsatte side af Hvar by. Og hvorfor så det? Pakleni øerne består af 20 små unikke øer, der snor sig som perler på snor og ligner et ægte paradis. Øerne gemmer på nogle hemmeligheder, som du næppe finder andre steder i Kroatien. Det er her, at du finder små øde strande med turkisblåt vand, små laguner, charmerende restauranter og eksotiske barer, hvor fester ingen ende vil tage. Hvis du leder efter et sted, hvor maden smager af det ægte Kroatien og udsigten er formidabel, så skal du forbi øen Sveti Klement og besøge The Fisher Mans House & Pension Tonci.

Foto: Pension Tonci 

Læs mere om ferie på øen Hvar.

Læs mere om mine tips til oplevelser på Hvar.

 

Foto: Visit-Hvar.

Vandet er krystalklart på Pakleni øerne. Her kan man både slappe af, spise godt og sippe champagne på Laganini Beach Club. Der er mange sejlbåde, der sejler hver dag fra Hvar By til Pakleni øerne, og billeterne kan købes fra dag til dag.

 

Sejlturen til Pakleni øerne er en oplevelse i sig selv, som du absolut ikke må snyde dig selv for. Foto: Visit-Hvar.

 

Oplev ægte forårsstemning i hovedstaden

Jeg elsker hovedstaden Zagreb om foråret. Byen er fyldt med smukke grønne oaser som du fx finder ved Den grønne hestesko, Den botaniske have og Zrinjevac Park. Spis de lækreste kager på Magnolia Slastice, nyd din kaffe på byens bedste kaffebar Quahwa og spis lækkert traditionelt mad på Konoba Didiov San eller på byens bedste Michelin restaurant, som er Dubrovkin Put. De fleste påskearrangementer foregår på hovedtorvet Trg Bana Jelacica og ved siden af katedralen, hvor der vil blive afholdt adskillige koncerter og arrangementer frem til d. 22. april.


Foto: Julien Duval, Info Zagreb 

Læs mere om “Ferie i Zagreb” her.

Oplev påskemagien på en familiedreven gård i idylliske Cazma 

En af kroaternes yndlings udflugtsture i påsken er et besøg på familien Salajs gård, SalajLand, der befinder sig ca. 60 km fra Zagreb i byen Cazma. I påsken er gården dekoreret med over 10.000 påskeæg, høns og kaniner med små lys, og i denne stadigvæk uopdagede del af Kroatien er naturen ualmindelig smuk og her kan du opleve en ægte landelig idyl. Børn under 7 år kommer gratis ind, mens voksne skal betale 20 kr. for en billet. Der er åbent hver dag frem til 22. april. Find flere informationer om påsken i SalajLand her.

Foto: SalajLand

Foto: SalajLand

 

Foto: SalajLand 

 

Dubrovnik byder på vinfestival og kulturelle oplevelser 

Dubrovnik er Kroatiens mest besøgte by, og om sommeren kan der være ret trængt på gaderne, og derfor er foråret og efteråret oplagte tidspunkter at besøge byen på. I løbet af påsken kommer der til at være adskillige arrangementer rundt omkring i byen. Om søndagen uddeles der gratis æg til de første, der kommer forbi Stradun. Æggene uddeles af piger, der er iklædt smukke folkedragter med forskellige broderede mønstre og farver, der hver og især fortæller en historie om deres lille bydel. Når du besøger Dubrovnik, skal du overværer en koncert med “Klapa”, som bedst kan oversættes med en traditionel capella sang i Dalmatien. Ordet klapa betyder “en gruppe venner”, og handlingen i sangen tager som regel udgangspunkt i kærlighed, fæderland, vin og havet. Klapa kom med på UNESCO´s liste over verdens kulturarv i 2012, og jeg kan kun anbefale, at du lytter med.

Fra d. 22. april frem til d. 28. april åbner byen op for Dubrovnik FestiWine, hvor der hver dag sættes fokus på de mange kvalitetsvine, der kommer fra Dubrovnik og hele Neretva og Konvale regionen. Der er lagt op til vinsmagning, gallamiddag og stemningsfulde aftener på restauranter og hoteller, hvor de lokale vine vil blive promoveret. Læs mere om programmet for Dubrovnik FestiWine her. 

Foto: Dubrovnik Tourist board, Kirken Sv. Valho

Foto:Dubrovnik Tourist board. Der er masser af charmerende gader i Dubrovnik.

Foto: Dubrovnik Tourist board. Udsigten fra bjerget Srd skal opleves.

Læs mere om “Ferie i Dubrovnik”

Læs mere om “Kør selv ferie”.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.