Kroatien har fået sin første Michelin-stjerne

Restaurant Monte har fået Michelin-stjernen 

Restaurant Monte er den første kroatiske restaurant, som langt om længe har fået tildelt den anerkendte Michelin-stjerne. Monte befinder sig i hjertet af den charmerende gamle bydel i Rovinj tæt på kirken Skt. Euphemia. Sidste år kom Monte på en 9. plads over bedste restauranter i Kroatien, men i år blev den til en helt særlig pris. En del kloge hoveder spår, at der i de kommende år vil blive endnu mere fokus på en ny generation af kroatiske kokke, som i den grad fortjener at blive anerkendt for deres arbejde på den gastronomiske scene.

restaurant monte

Den romantiske og hyggelige stemning på Monte

Ognjen Maravic

Parret bag succesen 

Restauranten bliver drevet af det ambitiøse ægtepar Danijel og Tjitske Dekic, som i årevis har arbejdet på at skabe sublime madoplevelser, der tager udgangspunkt i friske råvarer fra det lokale madmarked. Ifølge Michelin Guide smager maden fremragende og er tilberedt på overlegen vis, og så skyldes en stor del af oplevelsen også deres smukke måde at anrette maden på.

Petr-Blaha-(7)-compressor

Michelin Guide begrunder deres valg med følgende:

“The cool, contemporary style of this softly lit, romantic restaurant comes as a contrast to the old town, in whose enchanting lanes it is hidden. Creative and occasionally theatrical, the cooking is also somewhat of a surprise; using modern techniques to create beautifully presented, flavour-filled dishes”.

 

Ognjen Maravic

 

På Monte bliver der kælet for detaljen, maden smager formidabelt og de hyggelige rammer skaber en fantastisk helhedsoplevelse for den enkelte kunde. Du får stadigvæk 5 retter for 624 kn, mens 7 små retter står til 699 kn, men der er også mulighed for at bestille enkelte retter, som du kan få for 200-300 kn. Stedet er bestemt et besøg værd, og du kan booke bord her: http://monte.hr

Photo Dean Dubokovic-123

Adresse:

Montalbano 75
Rovinj 52210
Istria

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.